Η κίνηση του Ευγενίου που φανερώνει ότι συζητάει την πώληση της ΠΑΕ Ηρακλής και ο Τομ που κινδυνεύει να «προδοθεί» από τον μεγαλομέτοχο

Βασίλης Μάστορας21 Σεπτεμβρίου 2022

Νέο «αγκάθι» στις σχέσεις μεταξύ Στράτου Ευγενίου και Τομ Παπαδόπουλου, αποτελεί η απόφαση του μεγαλομετόχου να πάρει πίσω τον λόγο του και να ακυρώσει όσα είχε συμφωνήσει πριν από 20 ημέρες με τον ομογενή επιχειρηματία!

Αυτό είναι το συμπέρασμα της θέσης του κ. Ευγενίου, την οποία δημοσιοποίησε στα υπόλοιπα μέλη του δ.σ στην τελευταία συνεδρίαση, όπου τους είπε ορθά κοφτά «δεν υπογράφω τη σύμβαση με τον Τομ».

Τι είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές πριν ο ομογενής επιχειρηματίας αναχωρήσει για τις ΗΠΑ; Ότι ο Παπαδόπουλος θα συνεισφέρει μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ισόποσα με τον μεγαλομέτοχο, το ποσό των 350.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθεί το μπάτζετ της αγωνιστικής περιόδου. Αυτό θα ήταν το αντάλλαγμα προκειμένου να γίνει κάτοχος του 50% του μετοχικού κεφαλαίου. Ακόμη οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι το καλοκαίρι, αν ο κ. Παπαδόπουλος επιθυμεί να γίνει κάτοχος του 100% των μετοχών, θα πρέπει να καταβάλει ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο έχει προσδιοριστεί και αναγράφεται στη σύμβαση.

Παρότι οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια και συντάχτηκε η σύμβαση, ο κ. Ευγενίου δεν την υπέγραψε πριν την αναχώρηση του κ. Παπαδόπουλου και όπως είπε στους συνεργάτες του δεν πρόκειται να την υπογράψει. Το γεγονός έχει εξοργίσει τον ομογενή επιχειρηματία, αλλά με δεδομένο ότι δεν έχει σταθερή θέση δεν μπορεί να προβλεφθεί η αντίδραση του.

Η στάση όμως του κ. Ευγενίου ενισχύει τις φήμες που ακούγονται εδώ και καιρό, ότι συζητάει με δύο υποψήφιους αγοραστές προκειμένου να πουλήσει την ΠΑΕ Ηρακλής. Οι αγοραστές έχουν επιχειρηματική σχέση με τον ΟΛΘ και καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι συζητήσεις που έχουν αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκονται στο τελευταίο τους στάδιο. Η τελική τους έκβαση δεν μπορεί ακόμη να εκτιμηθεί, αλλά η χρονική περίοδος που άλλαξε στάση ο κ. Ευγενίου απέναντι στον Τομ Παπαδόπουλο συμπίπτει με την έναρξη των συζητήσεων με τους υποψήφιους αγοραστές. Άλλη λογική εξήγηση δεν υπάρχει. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν τελικώς ολοκληρωθεί το deal με τους νέους αγοραστές ο κ. Παπαδόπουλος θα έχει πληρώσει σε χορηγίες 350.000 ευρώ κατά την περίοδο 2021-’22, περίπου 150.000 ευρώ μέχρι τώρα για έργα στη Μίκρα και ρευστότητα της ΠΑΕ και θα έχει βάλει σε πορεία εξόφλησης τα χρέη που δημιούργησε κατά την προεδρία του στην προηγούμενη ΠΑΕ. Κι όλα αυτά χωρίς να έχει πάρει ούτε μία μετοχή.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναζήτησε τον μεγαλομέτοχο τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να πάρει μία επίσημη απάντηση, αλλά δεν τα κατάφερε να έχει επικοινωνία μαζί του. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο κ. Ευγενίου αγοράζει χρόνο ώστε να ολοκληρώσει τις συζητήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές. Αν όλα πάνε καλά θα πουλήσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου και θα εισπράξει το συμφωνηθέν τίμημα. Σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να πει στον κ. Παπαδόπουλο ότι από παρεξήγηση δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία τους. Κοντολογίς παίζει σε δύο ταμπλό και το νεφέλωμα που υπάρχει μόνο ο ίδιος ο κ. Ευγενίου μπορεί να το διαλύσει.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.