Προσγείωση στην... πραγματικότητα

Δημήτρης Μπούζας22 Σεπτεμβρίου 2022

Σαφέστατα και δεν πρέπει να έχουν παράπονο τόσο ο Ιβάν, όσο και οι στενοί συνεργάτες του (διοικητικοί, κόουτς και τεχνικός διευθυντής) από την μέχρι τώρα «συμπεριφορά» του κόσμου. Ο οποίος με την παρουσία του και παρά την απογοήτευση του, έδειξε πως έχει την διάθεση, πέρα από τη μεγάλη υπομονή που έδειξε για τα όσα ακατανόητα και ανορθόδοξα είδε και εξακολουθεί να βλέπει, να στηρίξει την ομάδα του, στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

 Ισως ακόμη να πιστεύει πως υπάρχει η σπίθα που με τη δική του φλόγα μπορεί να ανάψει και πάλι η φωτιά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, πιστεύουμε ότι στέκεται όρθιος και δίπλα σε αυτούς που έχουν επιλεγεί για να φέρουν σε πέρας μια αποστολή που παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες και λιγότερες ευκαιρίες άνετης «διαχείρισης». 

Μέσα λοιπόν από ένα θολό και γκρίζο σκηνικό, μπορεί να «δει» κανείς μία σχετικά ομαλή προσγείωση όλων στην σκληρή πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώθηκε από την ανικανότητα άσχετων και επικίνδυνων, οι οποίοι προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα, γιατί όχι και αδιέξοδα. Αυτό είναι σαφέστατα το θετικό για την ώρα και σε ότι αφορά την παρουσία του κόσμου στην Τούμπα και τη μεγάλη βοήθεια που είναι σε θέση με το πάθος του να προσφέρει, γιατί από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα στραβά και ανάποδα, όλες οι γνωστές παθογένειες και οι αρρωστημένες καταστάσεις μέσα στον εξωαγωνιστικό περίγυρο και στο γνωστό παρασκήνιο, παραμένουν ανέγγιχτες. 

Η μεγάλη πληγή των σιτιζόμενων κονδυλοφόρων και μικροφώνων (στους οποίους επιβάλλεται να προσθέσουμε και κάποιους αφελείς) με την βοήθεια και των γνωστών - ουκ ολίγων - αντιΠΑΟΚτσήδων της πόλης, παραμένει κακοφορμισμένη και ιδιαίτερα δύσοσμη. Είναι αλήθεια πως ο απλός κόσμος δεν μπορεί εύκολα να αντιληφθεί πως δουλεύει αυτό το «σύστημα» και πόσο μεγάλη ζημιά προκαλεί χρόνια στον ΠΑΟΚ. 

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην προσπάθεια που γίνεται μεθοδευμένα να παραπληροφορήσουν και να διχάσουν τον κόσμο. Υπάρχει και κάτι άλλο πιο επικίνδυνο και αφορά στοχευμένες συμπεριφορές, με θύματα ανεπιθύμητους για τον οποιοδήποτε λόγο παίκτες. Είτε αυτοί έχουν διαφωνίες με τους εκάστοτε διοικούντες, είτε αποτελούν εμπόδια στο να πλασαριστούν νεοαποκτηθέντες. 

Κι αυτό το τελευταίο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολυπράγμονες και καταφερτζήδες μάνατζερ και διαμεσολαβητές. Έχει πλέον καθιερωθεί ο όρος «δολοφονίας χαρακτήρων». Κάτι τέτοιο το έχουμε εντοπίσει σε πολλές περιπτώσεις στον ΠΑΟΚ και αρχίζει να διαφαίνεται και μία τέτοια πρόθεση και σήμερα. Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή ποιοι «προωθούνται» και ποιοι «μπαίνουν στη λίστα» των υποψήφιων θυμάτων, που θα πληρώσουν ακριβά το γεγονός ότι αυτός που τους έφερε (ακόμη και αν είναι παλτά) έχει τη δύναμη να τους επιβάλει. 

Υπάρχει βέβαια και μία παράλληλη και παρόμοια περίπτωση, που κάποιοι του συστήματος από την πρώτη στιγμή καταθέτουν άποψη για την αξία συγκεκριμένων παικτών και την υποστηρίζουν με ανεξήγητο πάθος, παρά το γεγονός ότι κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν άμπαλοι. Θα μπορούσα να αναφερθώ με ονόματα για το σήμερα. Ομως θεωρώ πως δεν είναι ούτε σωστό, αλλά επιπρόσθετα και επικίνδυνο να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. 

Θα γυρίσω όμως πολύ πιο πίσω, για να σταματήσω στην περίπτωση ενός πολύ μεγάλου ταλέντου, του καλύτερου κόφτη εκείνη την εποχή στον ΠΑΟΚ, του νεαρού Χαρίση, όπως και του επίσης αξιολογότατου μέσου Τσίμιροτ. Και οι δύο «θυσιάστηκαν» στο βωμό της σκοπιμότητας που αναφέραμε. Θα μπορούσα να προσθέσω και την περίπτωση του Ουάρντα, όμως ο επιπόλαιος Αιγύπτιος, τους έδωσε αφορμές ώστε να δικαιολογήσουν το ότι τον είχαν προγραμμένο από την αρχή. Αυτά τα ολίγα για σήμερα, με την επανάληψη ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένος παρά την απογοήτευση του, να στηρίξει την ομάδα του.


ΥΓ1: Κάποιοι με γνωστό παρελθόν, ήδη έχουν βάλει από τώρα την ταμπέλα «πωλείται» στο στήθος του νεαρού Κουλιεράκη (φωτο).


ΥΓ2: Όσο για τη νέα παράσταση στο Δελφινάριο (Σούπερ Λίγκα) σας υποσχόμαστε ότι θα ασχοληθούμε διεξοδικά στο αυριανό μας σχόλιο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.