Ο Άρης ετοιμάζει το σχέδιο του με τους παρόντες

Βασίλης Βλαχόπουλος21 Σεπτεμβρίου 2022

Πριν από περίπου μία εβδομάδας και βάσει του αριθμού των ανοιχτών υποθέσεων φόργουορντ καλλιεργήθηκε η αίσθηση ότι ήταν θέμα χρόνου να προστεθεί το τελευταίο κομμάτι του μεταγραφικού παζλ του Αρη πλέον όμως οι πιθανότητες δεν είναι αρκετές.

Η βασική επιλογή του Γιάννη Καστρίτη ήταν ο Εσθονός Χένρι Ντρελ και μετά την αρχική αρνητική απάντηση του, ο Αρης βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο στην προσπάθεια να πείσει το 22χρονο να έρθει στην Ελλάδα. Ωστόσο, ούτε η παρέμβαση ενός συγγενικού προσώπου του κατέστη δυνατή καθώς ο παίκτης πείσθηκε από τον ατζέντη του ότι η G League στοιχειοθετεί την καλύτερη επιλογή. Αυτομάτως, ο Γιάννης Καστρίτης αποτάθηκε σε δύο περιπτώσεις Αμερικανών φόργουορντ αλλά η εξέλιξη και των δύο υποθέσεων δεν ήταν αυτή που ήθελε. 

Παράλληλα απέρριψε αρκετές άλλες περιπτώσεις μεταξύ αυτών και του Ράιαν Τέιλορ ο οποίος αγωνίστηκε πέρυσι στον Ηρακλή γιατί δεν ανταποκρίνεται στα αγωνιστικά κριτήρια που έχει θέσει. Κι έτσι, εκεί που φάνταζε δεδομένη η ενίσχυση ενόψει της προκριματικής φάσης του FIBA Europe Cup πλέον αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πιθανότητες εκτός κι αν υπάρξει θεαματική αλλαγή δεδομένων σε μία από τις περιπτώσεις που απασχολούν. Επί της ουσίας είναι αυτό που είπε ο 40χρονος τεχνικός και στο οποίο δεν δόθηκε ιδιαίτερη βάση. «Μπορεί να κλείσει παίκτης σε μία ώρα, μπορεί όμως να χρειαστούν και δύο εβδομάδες».

Δεν έγινε τυχαία αυτή η τοποθέτηση καθώς σε κάποιες περιπτώσεις ο Αρης αποτελεί εναλλακτική επιλογή. Γιατί αυτό που πρωτίστως προσφέρει στους παίκτες είναι το κίνητρο βελτίωσης μέσα από την παροχή χρόνου συμμετοχής και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ανταγωνιστεί οικονομικά άλλες ομάδες. Για την ακρίβεια, το συμβόλαιο που προσφέρει ο Αρης για την κάλυψη του φόργουορντ δεν υπερβαίνει τα 50-55 χιλιάδες δολάρια και ο παίκτης που θα έρθει θα πρέπει να προσφέρει ασφάλεια στο μακρινό σουτ και να μπορεί να ανταποκριθεί στις match up ζώνες που παίζει ο Αρης.

Ως εκ τούτου, στο αγωνιστικό σχέδιο που καταστρώνεται και αφορά τον πρώτο αγώνα με τη λιθουανική Γουλφς στα προκριματικά του FIBA Europe Cup υπολογίζονται οι παρόντες. Αυτή η ιδέα ωρίμασε στις τελευταίες ημέρες εκτός κι αν υπάρξει έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Δηλαδή, να επιστρέψει περίπτωση παίκτη ο οποίος έχει απαντήσει αρνητικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.