«Εάν ο Μητσοτάκης «πυροβολούσε» τον Σαββίδη θα ήταν σαν να «πυροβολεί» τα πόδια του»

Metrosport Team16 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο γνωστός δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης και κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα, εάν η σημερινή κυβέρνηση βάζει εμπόδια στον Ιβάν Σαββίδη.

Ο κ. Κοττάκης που έχει πολύ καλές σχέσεις με τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, απάντησε με τον εξής τρόπο:

“Δεν νομίζω ότι καμία κυβέρνηση θα πυροβολήσει τα πόδια της. Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να θέλει να πυροβολήσει τα πόδια της. Γιατί τα προηγούμενα χρόνια, είναι σε όλους γνωστό πως ο μεγαλύτερος επενδυτής στη Βόρεια Ελλάδα είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Για να μην πω ότι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα είναι ο Σαββίδης.

Οι επιχειρήσεις που έσωσε ήταν πολλές, έδωσε το στίγμα της έννοιας που έχει για τον ελληνισμό. Υπάρχουν και πολλά ακόμη που έχουν γίνει και δεν κοινοποιούνται. Ενδεικτικά λέω κάτι που είναι γνωστό, κάτι που είχε ζητήσει ο σύλλογος τυφλών για το πως θα κινούνται οι άνθρωποι αυτοί και το έλυσε. Εάν ο Μητσοτάκης “πυροβολούσε” τον Σαββίδη θα ήταν σαν να “πυροβολάει” τα πόδια του”.

- Παρόλα αυτά εχθρικό κλίμα εναντίον του ΠΑΟΚ και του Σαββίδη μπορεί να υπάρχει; Και λόγω του Πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία;

“Στις κεραίες μου δεν έχει φθάσει κάτι τέτοιο ως μορφή πληροφόρησης. Ξέρω πολύ καλά ότι υπήρχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας των δύο πλευρών, όχι σε επίπεδο φυσικών προσώπων, αλλά υπήρχαν κανάλια επικοινωνίας”.

- Υπάρχει πρόβλημα στα κεφάλαια; Μήπως υπάρχει δυστοκία στην μετακίνηση κεφαλαίων λόγω του πολέμου, από την Ρωσία στην Ελλάδα ;

“Δεν το γνωρίζω αυτό. Προφανώς η ερώτησή σας προέρχεται από το γεγονός ότι δεν έγιναν μεταγραφές της τελευταίας στιγμής. Εάν ήξερα θα σας έλεγα. Βλέπω όμως το εξής, θα ζήσουμε ένα πρωτάθλημα, στο οποίο δεν είναι τίποτα δεδομένο. Αν έχεις ισχυρή συνοχή και μία ομάδα να είναι δεμένη και ενωμένη τότε μπορείς να πετύχεις. Όλα είναι ανοιχτά, εάν δείτε πως έπαιξε η ομάδα μου ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη θα γίνει αντιληπτό πως όλα μπορούν να συμβούν στο Πρωτάθλημα. Ότι συνέβη στο παρελθόν δεν είχε επιτυχία. Ζήσαμε με μεγάλη αγωνία την ένταση του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη για το περιβόητο θέμα της πολυϊδιοκτησίας, αλλά τελικά τι συνέβη; Δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ μέσω του Cas, αλλά χάθηκε ένα πρωτάθλημα. Ακόμη κι αν υπήρξε πολυϊδιοκτησία, κάτι το οποίο δεν αποδείχθηκε, θα είχε σωθεί η Ξάνθη από τα χέρια της Φενέρ και του προέδρου της.

Θα σας πω ένα ακόμη δεδομένο. Στην Κομοτηνή ένας μουσουλμάνος έγινε χορηγός του Πανθρακικού. Μίας ιστορικής ομάδας που αγωνίζεται στην τρίτη εθνική. Μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει αυτό το δίγλωσσο ; Υπάρχει σοβαρό θέμα. Εν κατακλείδι και να μιλήσουμε ξανά με ποδοσφαιρικούς όρους. Δεν είναι οι μεταγραφές, ούτε τα κεφάλαια που μετακινούνται. Το ζήτημα είναι εάν θα παίξει μπάλα ο ΠΑΟΚ. Είμαι Ολυμπιακός, αλλά θέλω να ελπίζω ότι είμαι έντιμος Ολυμπιακός και θα χαρώ να μιλήσω ξανά στο Metropolis 95,5 πριν από έναν αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.