Η έμπνευση του Τερζή, τα τρεξίματα και το τεράστιο διπλό του Αρη στην Τρίπολη

Βασίλης Μάστορας12 Σεπτεμβρίου 2022


Ο Αρης έφυγε χαμογελαστός από την Τρίπολη, καθώς είχε στις βαλίτσες του τούς τρεις βαθμούς της νίκης. Βαθμούς τους οποίους τους κατέκτησε γιατί ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αγωνίστηκε έξυπνα και διαχειρίστηκε χωρίς πανικό και τα 90 λεπτά του αγώνα. Ε, δεν ήταν λίγα όλα αυτά για να τον οδηγήσουν στη νίκη, την οποία είχε ανάγκη, τόσο για βαθμολογικούς λόγους όσο και για ψυχολογικούς.

Για τον Αρη είχε μεγάλη αξία να μπορέσει να φύγει νικητής χθες από την Τρίπολη. Εδρα η οποία κρύβει παραδοσιακά πολλές παγίδες. Κι έπρεπε να φύγει με το τρίποντο στις βαλίτσες του για να συνεχίσει να βρίσκεται στο γκρουπ της κορυφής. Σε αντίθετη περίπτωση, με δεδομένο ότι ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, θα έμπαιναν πολλά ζητήματα.

Οπως και για τον Απόστολο Τερζή όλη την εβδομάδα έμπαινε ζήτημα για το πώς θα διαχειριστεί την απουσία του τιμωρημένου Νταμπό. Ποδοσφαιριστή πολύτιμου και χωρίς ισάξια εναλλακτική λύση. Ο Ντιοπ δεν έπεισε ότι δικαιούται να πάρει φανέλα βασικού, οπότε ο προπονητής του Αρη θα έπρεπε να βρει την κατάλληλη λύση. Αυτή που θα έδινε στην ομάδα αγωνιστική υπεροπλία στο κέντρο. Και το κατάφερε. Επέλεξε το 4-3-3 και πόνταρε στα τρεξίματα και την ποιότητα. Χρησιμοποίησε τον Ιτούρμπε, σε σχέση με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και επέλεξε ο Μανού με τον Ματέο Γκαρσία να είναι δίπλα σον Ντουκουρέ. Σχηματισμός ο οποίος στην ουσία οδήγησε τον Αρη στη νίκη.

Οι «κίτρινοι» αφού πέρασαν ανώδυνα δύο κεφαλιές του Καστάνιο στα πρώτα 10 λεπτά του αγώνα, άρχισαν να παίρνουν το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Ο Αρης πίεζε ψηλά, κι όταν έπαιρνε την μπάλα είχε την υπομονή να την κυκλοφορήσει χωρίς άγχος με στόχο να βρει την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσει». Και το κατάφερε στο 20ο με τον Γκρέι που ήταν ο παίκτης που κεφαλαιοποίησε έναν εξαιρετικό συνδυασμό των μεσοεπιθετικών.

Ο Αρης έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι. Με τους μέσους να βρίσκονται πάντα πίσω από την μπάλα και να «πνίγουν» τους αντιπάλους όταν επιχειρούσαν να χτίσουν επίθεση, κινδύνευσε μόνο μία φορά στο α’ ημίχρονο κι αυτή με ένα σουτ έξω από την περιοχή του Αλβαρεζ, στο οποίο «απάντησε» με εξαιρετικό τρόπο ο Κουέστα. Τίποτε άλλο ενδιαφέρον από την πλευρά του Αστέρα στα πρώτα 45 λεπτά, απόδειξη της πολύ καλής μεσοαμυντικής λειτουργίας του Αρη.

Επόμενο ήταν ο Αστέρας να κυνηγήσει την ανατροπή στο β’ ημίχρονο, την οποία τελικά δεν την πέτυχε παρότι ο αντίπαλος του αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ματέο Γκαρσία, από το 72ο λεπτό. Μέχρι τότε όμως η ομάδα του Τερζή είχε καταφέρει να πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ με τον Ντουκουρέ που πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Μαντσίνι στο δοκάρι. 

Το γκολ ήταν προϊόν πολύ καλής εφαρμογής του επιθετικού τρανζίσιον. Στο σημείο αυτό η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά του Αρη. Οι «κίτρινοι» στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα, κατάφεραν να διαχειριστούν πολύ καλά την πίεση που δέχτηκαν από τον Αστέρα. Ο Κούεστα έκανε καλά τη δουλειά του, όπως και ο Φαμπιάνο, ενώ ο Τερζής έδειξε αντανακλαστικά. «Οχύρωσε» μεσοαμυντικά τον Αρη με τα «όπλα» που είχε στον πάγκο κι έτσι οι «κίτρινοι» δεν έδωσαν το δικαίωμα στον Αστέρα να μπει στο παιχνίδι. Το αντίθετο. Εφτασαν κοντά σ’ ένα τρίτο γκολ, με τον Πάλμα.

Λίγο το κακό όμως που το σκορ παρέμεινε στο 2-0, γιατί πέρα από τη νίκη ο Αρης, κυρίως στο α’ ημίχρονο, είχε όλα εκείνα που του έλλειπαν: Συνοχή, τρεξίματα και αγωνιστική αυταπάρνηση. Ο,τι ποιο αισιόδοξο για τη συνέχεια.

FOCUS

Ο «καπνός» που βγαίνει εδώ και λίγες ημέρες για συζητήσεις πώλησης από τον Στράτο Ευγενίου της ΠΑΕ Ηρακλής είναι μόνο… «καπνός» ή υποκρύπτεται και φωτιά; Κι αν τελικώς πουλήσει ο Τομ Παπαδόπουλος θα μείνει στην ιστορία απλώς ως ο μέγας χορηγός των «κυανολεύκων»; Αραγε μέσα στη συμφωνία θα είναι και ο νταλαβερτζής δικηγόρος ή θα χάσει τα σίγουρα βαλάντια;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.