Ενθαρρυντικά τα μηνύματα για την απόκτηση επιτελικού

Δημήτρης Μπούζας11 Σεπτεμβρίου 2022

Μέσα από στοχευμένες διαρροές των φίλα προσκείμενων στον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ» δημοσιογράφων, προκύπτει πως θα γίνει σίγουρα η μεταγραφή του επιτελικού που χρειάζεται η ομάδα. Είτε αυτός είναι ο Φερνάντες, είτε κάποιος άλλος της επιλογής του Μπότο (!) που κινήθηκε με τη γνωστή του... οξυδέρκεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Μία φαρσοκωμωδία που είχε αιτία έναν μεγάλο «ποδοσφαιρικό έρωτα».

Ας μου επιτραπεί να δώσω βάση όπως λέει και ο λαός, στις εμπειρίες που έχω αποκτήσει (πάνω από μισό αιώνα) από την ενασχόληση μου με το αθλητικό ρεπορτάζ και πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ και να πιθανολογήσω – διατηρώντας βέβαια κάποιες λίγες επιφυλάξεις – πως η μεταγραφή του επιτελικού θεωρείται κλεισμένη. Τώρα το γιατί διατηρώ έστω και κάποιες λίγες επιφυλάξεις, είναι ένα θέμα που χρειάζεται πολύ συζήτηση, η οποία όμως δεν θεωρείται αυτή τη στιγμή ούτε σημαντική, αλλά ούτε και χρήσιμη.

Οι ενθαρρυντικές ενδείξεις που αναφέρονται στον τίτλο, αφορούν και δημοσιεύματα των λεγόμενων «λαγών» και «ντελιβεράδων» του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ, οι οποίοι έχουν απευθείας σύνδεση με τον «όλο οργανισμό» και με κάποιους εκ των προσκείμενων στο στενό και εμπιστευτικό περιβάλλον του Ιβάν. Να σκεφτεί κανείς ότι αναφέρθηκαν περιέργως και ίσως για πρώτη φορά στον Φερνάντες, τον οποίο μέχρι χθες τον είχαν πετάξει στα αζήτητα και δευτερευόντως σε κάποια επιλογή του... οξυδερκέστατου Μπότο, που αιφνιδίως ξύπνησε και δήλωσε πως έχει βρει κι αυτός μια παρόμοια περίπτωση. Για να μην μακρυγορούμε, επαναλαμβάνουμε πως τα νεα δεδομένα και εντέχνως διαδιδώμενα, συνηγορούν ότι επιτέλους θα περάσει το κατώφλι της Τούμπας ο προ πολλού αναμενόμενος παίκτης που έχει ανάγκη η ομάδα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι δεν έχει την ανάγκη μόνον ενός παίκτη αυτή τη στιγμή το ρόστερ.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε ελπίδες για δύο ακόμη παρόμοιες σοβαρές προσθήκες. Με την ελπίδα ότι θα είναι ο Φερνάντες ή οποιοσδήποτε άλλος του ιδίου επιπέδου, κλείνουμε εδώ το θέμα, για να προχωρήσουμε σε μια διαπίστωση που μας προβληματίζει. Κι αυτή δεν είναι άλλη, από την απίστευτη και εμμονική αβάντα που γίνεται από κάποιους του ΠΑΑΟΚτσήδικου ρεπορτάζ στον Μπότο, παρά το γεγονός ότι απέτυχε παταγωδώς. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του οποίου, ήταν πέρα ως πέρα ανορθόδοξος και ασύμβατος ποδοσφαιρικα και βάλτωσε την όλη προσπάθεια του στοκαρίσματος των μεγάλων κενών, που άφησαν οι πωλήσεις και οι αποχωρήσεις. Μπορεί να πει κανείς ότι από τις τόσες κινήσεις που έκανε μία – δύο κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση κι αυτές έχουν σχέση με νεαρούς που μπορούν να εξελιχθούν όπως βέβαια εξελίσσονται και τα ταλαντούχα παιδιά των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, τα οποία όμως μόνο από σύμπτωση βλέπουν πρώτη ομάδα.

Ο Μπότο λοιπόν ενώ απέτυχε εξακολουθεί να υμνείται διαρκώς και περιέργως. Προς τι η ανησυχία μας; Η πιθανή επιρροή που σαφέστατα θα επιχειρήσει για να δικαιολογήσει τις επιλογές του. Σε αυτό βέβαια θα πρέπει να τον «βοηθήσει» και ο κόουτς. Το πόσο κολλητοί και αλληλοϋποστηριζόμενοι είναι, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Μένουμε ωστόσο σε μια συγκεκριμένη περίπτωση. Θα θυμάστε (!) βέβαια ότι ο ΠΑΟΚ απέκτησε φέτος τον καλύτερο αμυντικό, στόπερ του περσινού ελληνικού πρωταθλήματος, τον Κάργα. Ο οποίος έχει στην κυριολεξία εξαφανιστεί όχι μόνο από την ενεργό συμμετοχή ακόμη και ως αλλαγή, αλλά θαρρείς και συνεννοημένα από όλη αυτή την ομάδα των εκπροσώπων ενημέρωσης, που συστηματικά ελέγχονται από τον οργανισμό αλλά και αποτελούν λιβανιστήρια τόσο του τεχνικού διευθυντή, όσο και του Ράζβαν. Οι τελευταίοι από το πρωί ως το βράδυ λιβανίζουν τον Μπότο και κουραστικά και επί πολύ χρόνο, αναφέρονται χωρίς ιδιαίτερο λόγο στον Νάσμπεργκ, τοποθετώντας τον στο τιμ της άμυνας, απόντος του ονόματος του έμπειρου Έλληνα στόπερ. Μιας άμυνας που με την επιστροφή και του Μιχαηλίδη δεν αφήνει χώρο για να φιλοξενηθεί ο Νορβηγός, του οποίου το βιογραφικό είναι πολύ ρηχό και η ενημέρωση από φίλους του ΠΑΟΚ που τον έχουν δει αγωνιζόμενο, αναφέρονται σε ένα δυνατό και φιλότιμο παιδί, αλλά τελείως άτεχνο. 

Η θερμή υποστήριξη αυτής της επιλογής τόσο από τον Μπότο, όσο και από τους υμνητές του, οδηγεί σε άλλου είδους σκέψεις. Περιπτώσεις που τακτικά βέβαια συμβαίνουν στο παρελθόν. Δεν είναι λίγοι οι άξιοι και ταλαντούχοι που έχουν θυσιαστεί, επειδή κάποιοι διαμεσολαβητές, μάνατζερ ή τεχνικοί διευθυντές πάτησαν πόδι, επιβάλλοντας την συμμετοχή των δικών τους «παλτών» στο βασικό σχήμα.

ΥΓ1: Ο γαλλικός Τύπος ξέρετε τι έγραψε για την εμφάνιση του πρωταθλητή μας; Αυτή η ομάδα αν θα έπαιζε στο πρωτάθλημα μας, θα ήταν στον πάτο της βαθμολογίας. Τρίτη από το τέλος!

ΥΓ2: Έμεινε ελεύθερος ο μεγάλος Χάμες Ροντρίγκες. Βλέπει Ελλάδα όπως ο ίδιος δηλώνει και ανάμεσα στις ομάδες που αναφέρει ότι τον ενδιαφέρουν, είναι ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός. Προς ενημέρωση... του Μπότο ο Κολομβιανός υπεράσος.

ΥΓ3: Χθες παρουσιάσαμε με απλό αλλά και τεκμηριωμένο τρόπο, για ποιο λόγο έγινε όλος αυτός ο χαμός με τον ορισμό του Σιδηρόπουλου. Αναφερθήκαμε σαφέστατα και στην αιτία που εξοργίστηκε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα και οργάνωσε την επιχείρηση της αντικατάστασης του. Οι απορίες που μένουν είναι γιατί τέτοιο κακό, από τη στιγμή που ο νέος αρχιδιαιτητής το είχε ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, ότι μέσα στο πρόγραμμα του, είναι κάποια στιγμή να διαιτητεύουν και οι Έλληνες στα ντέρμπι του πρωταθλήματος. Τους ενημερώνουμε πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης θύμωσε τόσο πολύ, όχι γιατί έβαλαν Έλληνα διαιτητή, αλλά γιατί έβαλαν τον Έλληνα που δεν ήθελε με τίποτα ο κολλητός του Γιάννης Αλαφούζος. 

Και επειδή τον έχει υπό την προστασία του, ήταν για αυτόν μια άλλη μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει πόσο τον αγαπάει. Ο «ποδοσφαιρικός έρωτας» του διδύμου των πανίσχυρων μιντιαρχών, προκάλεσε αδιαμφισβήτητα αυτό το μπάχαλο. Ας ελπίσουμε πως η κοινή δράση τους στον χώρο θα περιοριστεί σε τέτοιου είδους συνεργασίες και αλληλοκαλύψεις και δεν θα προχωρήσει περισσότερο, «πνίγοντας» στην κυριολεξία την αναπνοή όλων των υπολοίπων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.