«Πιο φωτεινή πόλη η Θεσσαλονίκη με εξοικονόμηση ενέργειας, στον Δήμο ο Ολάντ»

Metrosport Team09 Σεπτεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε για την ενεργειακή κρίση και τι θα κάνουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται ο αντιδήμαρχος Μάκης Κυριζίδης. 

Δήλωσε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα αλλάξει τα περισσότερα φώτα στον Δήμο, εξασφαλίζοντας μεγάλη μείωση ρεύματος με τις νέες λάμπες. Η Θεσσαλονίκη θα είναι μία φωτεινή Πόλη, χωρίς να δαπανηθούν πολλά χρήματα.

Αποκάλυψε ακόμη πως δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στα ξενοδοχεία σε όλη τη Θεσσαλονίκη, όπως και το γεγονός ότι ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επισκέφθηκε το Δημαρχείο.


Ο κ. Κυριζίδης είπε στις δηλώσεις του τα εξής:

«Προσπαθούμε να είμαστε καλά και φροντίζουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα παρά την κρίση που έχουμε. Η πόλη είναι σε ρυθμούς ΔΕΘ. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια σε ξενοδοχεία στη πόλη. Δύο δημοσιογράφοι φίλοι βρήκαν ξενοδοχεία στην Περαία και θα κάνουν την διαδρομή από εκεί μέχρι την έκθεση. Παρά την κρίση είχαμε μία προνοητικότητα από τον Ζέρβα και εξασφαλίσαμε πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Δεν θα έχουμε κλειστά φώτα, η Θεσσαλονίκη τον χειμώνα θα είναι μία φωτεινή Πόλη, και προσέξτε μείωση 80% στην κατανάλωση.


Έχουμε κλειδώσει μια τιμή στο 0,16 ευρώ στην κιλοβατώρα και τώρα έφθασε στο 0.3 η κιλοβατώρα. Είπατε για τα σχολεία, βάζουμε σε 50 σχολεία φωτοβολταικά και υπάρχει ο προγραμματισμός να βάλουμε φωτοβολταϊκά σε 90 σχολεία στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή η προνοητικότητα θα μας βοηθήσει να κάνουμε βήματα μπροστά για να έχουμε μία ασφάλεια και ζεστό περιβάλλον. Δεν θα παγώσουν τα παιδιά μας, θα έχουμε περισσότερο φως στην πόλη με 80% μείωση του ρεύματος. Υλοποιείται μία μεγάλη προσπάθεια από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης”.


- Επισκέφθηκε το Δημαρχείο ο Φρανσουά Ολάντ;

“Ο Φρανσουά Ολάντ, πράγματι επισκέφθηκε το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Ο τέως πρόεδρος της Γάλλος ήρθε στο δημαρχείο και είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για να κρατηθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη πριν από τρία χρόνια και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.