Ποντάροντας στην καλή ψυχολογία και στις ενθαρρυντικές «ενδείξεις» ο ΠΑΟΚ

Δημήτρης Μπούζας04 Σεπτεμβρίου 2022

Προετοιμασμένος, αποφασισμένος και δίχως προβλήματα, ο δικέφαλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Έχοντας και τον Λύρατζη, ο Λουτσέσκου μπορεί με μεγαλύτερη άνεση να προχωρήσει στην επιλογή εκείνων που θα συγκροτήσουν το βασικό σχήμα στο σημερινό τοπικό ντέρμπι. Σαφέστατα δεν έχει πολλές εναλλακτικές. Ομως για τις όποιες ανάγκες αλλαγών θα προκύψουν, μπορεί να ποντάρει σε κάποιους από τους μπαρουτοκαπνισμένους ή και από τους νεοαποκτηθέντες, που τους θεωρεί ικανούς να βοηθήσουν. 

Οπως όλα δείχνουν και όπως όλοι βασικά εύχονται, από το σημερινό ντέρμπι, παρά το γεγονός ότι διατηρεί τη σπουδαιότητα του, απουσιάζει η τοξικότητα των προηγούμενων. Η περιρέουσα ατμόσφαιρα δεν έχει οξυνθεί και η πόλη ευχόμενη να κερδίσει ο καλύτερος, περιμέμνει να δει μαζί με τους οπαδούς και των δύο ομάδων, ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας τους. 

Στον τίτλο αναφερόμαστε στην καλή ψυχολογία. Υπάρχουν όμως και αντίστοιχα ισχυρά κίνητρα, όπως και κάποιες ενθαρρυντικές «ενδείξεις» που προέκυψαν μετά τις δύο νίκες. Αυτές οι τελευταίες αφορούν την ετοιμότητα συγκεκριμένων παικτών από τους οποίους ο Ρουμάνος κόουτς περιμένει πολλά και αυτοί είναι ο Νάρεϊ, ο Ολιβέιρα και ο Ζίβκοβιτς. Ο πρώτος έδειξε πως μπολιάστηκε και προσαρμόστηκε απόλυτα με το κλίμα της ομάδας. Ο δεύτερος ότι έχει ξεπεράσει τον τελευταίο τραυματισμό του και ο Ζίβκοβιτς πως βρίσκει σιγά – σιγά τα πατήματα του. Σαφέστατα είναι δύσκολο το παιχνίδι. 

Ο αντίπαλος διαθέτει μια ποιοτική ομάδα, η οποία στηρίζεται σε παίκτες πολύ έμπειρους. Το γεγονός ότι παίζει και στο γήπεδο του, αυτό σημαίνει μια επιπρόσθετη ενίσχυση ηθικού και ψυχολογίας. Δεν ξέρω πόσο σημαντικό μπορεί να αποδειχθεί το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι παίζουν και για δύο αποτελέσματα, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που μονοσήμαντα στοχεύουν σε ένα. 

Ευχόμενος κι εγώ με τη σειρά μου αυτό που ελπίζει ολόκληρη η πόλη, περιμένω να δω καλό ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες. Οσο για τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, με την ολοκλήρωση τους σαφέστατα θα προστέθουν κάποια νέα στοιχεία για όλες τις διαγωνιζόμενες ομάδες. Ιδιαίτερα όμως για την πεντάδα της κορυφής, το περιβόητο BIG-5. 

ΥΓ: Τέτοιο κατάντημα δεν μπορούν να το αντέξουν οι σοβαροί οπαδοί του Ολυμπιακού. Τα όσα ιλαροτραγικά συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν, με αφορμή την αποτυχημένη προσπάθεια (μπούκα) του Μαρινάκη, να σώσει το πρώτο «βιολί» της γνωστής ερυθρόλευκης διαιτητικής «ορχήστρας», δεν μπορούσαν να τα φανταστούν. Εμάς προσωπικά όλη αυτή η υπόθεση μας θυμίζει το Γαλατικό χωριό, με τους Αστερίξ και Οβελίξ να σκορπούν άφθονο γέλιο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.