Θα πάει μακριά η βαλίτσα με τα... αθεράπευτα κουσούρια του ΠΑΟΚ;

Αρις Νικολάκης29 Αυγούστου 2022

Έπαιξε με τη φωτιά. Τσουρουφλίσθηκε. Δεν κάηκε. Ρίσκαρε. Δεν έχασε. Έπαθε. Έμαθε; Ο χρόνος θα δείξει. Υπάρχει όμως, χρόνος; Καιρό τώρα… Από πέρυσι, για να είμαστε ακριβείς, ο ΠΑΟΚ παίζει έτσι με τη φωτιά.

Θα ήταν πάντως, κρίμα κι άδικο για τον ΠΑΟΚ – κυρίως του Α΄ ημιχρόνου – να αφήσει βαθμούς χθες, στην Τούμπα. Είναι κρίμα – να μας συγχωρούν, όσοι διαφωνούν αλλά – δε θα ήταν δίκαιο για τον Ατρόμητο, να έπαιρνε βαθμούς χθες, στην Τούμπα. Απλά πράγματα!

Ο ΠΑΟΚ θα πλήρωνε για πολλοστή φορά δυο αθεράπευτα… κουσούρια του. Πρώτον, η αδυναμία του στην τελική. Δεύτερον, τα ατομικά λάθη. Όσο τα κουβαλά αυτά, τόσο θα κινδυνεύει, να τα πληρώνει. Έχασε κλασσικές ευκαιρίες πάλι. Και τις έχασε επειδή ο Μπράντον επί παραδείγματι αντί της ουσίας προτίμησε την εντύπωση ή επειδή ο Ζίβκοβιτς επίσης, επί παραδείγματι προτίμησε το πολύπλοκο τελείωμα από το απλό.

Για τα πρώτα 45 λεπτά ο αγώνας δε χωρά κριτική. Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος. Μετά; Έμεινε από δυνάμεις. Ο Ατρόμητος αντέδρασε. Πήρε μέτρα. Απείλησε την εστία του Κοτάρσκι. Ο νεαρός πορτιέρε μάλιστα, πήρε την μπουριά της ισοφάρισης από το στόμα του Μουνίθ αλλά… Αν κι έμεινε με δέκα παίκτες ο Ατρόμητος με το απαράδεκτο λάθος του Σάστρε γκρέμισε την Τούμπα για το 1-1…

Είχε πάντως, περίσσια πίστη κι ως ομάδα κι ως κόσμος ο ΠΑΟΚ. Σήκωσε ανάστημα. Κι έκτισε τη νίκη με 2-1 δια ποδός Νάρεϊ. Ο νεαρός Γερμανός εξελίσσεται σε «γαλλικό» κλειδί. Με αυτό ο ΠΑΟΚ ξεκλείδωσε δυο νίκες στην Τούμπα. Τη μία με ασιστ του Κάλεντ και την άλλη με γκολ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου οφείλει, να ψαχθεί και να ψάξει. Τα δυο κουσούρια από πέρυσι λειτουργούν ανασταλτικά για την ομάδα του. Η αδυναμία στην τελική αφ’ ενός δεν επέτρεψαν χθες, στην ομάδα του να «καθαρίσει» , όπως ήθελε και μπορούσε, τον αγώνα. Κι ένα ακόμη προσωπικό λάθος την απείλησε με άλλη μία… αυτοκτονία!

Επίσης, η κόπωση στα χαφ - Κούρτιτς και Αουγκούστο μετά το 60ο λεπτό έμειναν από καύσιμα – είναι αιτία, για την οποία ο ΠΑΟΚ είχε του χάρου, της… ήττας, τα δόντια. Τα απέφυγε τελικά. Τούτο δε, επειδή πίστεψε μέχρι τέλους. Και δικαιώθηκε.

Για να λέμε βέβαια, τα πάντα όλα… Οι ξεκούραστοι αντικαταστάτες των κουρασμένων, Σβαμπ και Μπίσεσβαρ ελάχιστα βοήθησαν. Αν και για μερικούς πόντους δε μέτρησε το γκολ (με παραγωγή για σεμινάριο αρχής γενομένης δια ποδός Ντιέγκο) του Ολιβέιρα!

Με δυο λόγια πάντως, ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε σοβαρά από τον Ατρόμητο. Ειλικρινά το γράφουμε. Και το υπογράφουμε. Από τον κακό του εαυτό απειλήθηκε! Θα πάει μακριά αυτή η …βαλίτσα, αναρωτιέται ο κόσμος του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.