Προπονητής Τζένγκο :«Η πολιτεία απουσιάζει-Έχω βάλει πολλά χρήματα από την τσέπη μου για τους αθλητές μου»

Metrosport Team22 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της Ελίνας Τζένγκο, Γιώργος Μποτσκαρίωβ, μιλώντας για την χρυσή αθλήτριά του αλλά και την ηχυρή απουσία της πολιτείας από το πλευρό των αθλητών.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της:

Για το γεγονός ότι η πολιτεία θυμάται τους αθλητές μόνο όταν παίρνουν μετάλλιο: 
«Δεν είναι μόνο το μετάλλιο, θα ήθελα να έχουμε επικοινωνία όλο τον χρόνο. Γιατί έτσι εξελίσσεται ο αθλητισμός και ο κάθε αθλητής. Εγώ είχα και άλλους αθλητές που έχουν φέρει μετάλλια, και σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Είναι κακό που δεν ακούγεται ο αθλητισμός και ειδικά ο Στίβος. Υπάρχει δυναμικό αθλητών και προπονητών, μπορούμε να διεκδικήσουμε πολλά πράγματα».

Για το ότι δεν υπάρχουν υποδομές και ο ίδιος έχει βάλει χρήματα από την τσέπη του για το γήπεδο: «Εγώ έχω βάλει πολλά χρήματα από την τσέπη μου, εννοείται. Δεν νομίζω να το ακούτε πρώτη φορά από κάποιον προπονητή. Το να κάθεσαι και να κλαις και να λες δεν έχω υποδομές, δεν αρκεί. Εγώ έχω μάθει να λύνω τα προβλήματα. Αν ένα παιδί πεινάει, πρέπει να βρεις να το ταΐσεις ,όχι να ψάξεις άλλους να το ταΐσουν. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα, η πολιτεία απουσιάζει. Υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν είχαν τα χρήματα να συνεχίσουν τον πρωταθλητισμό».

Για την χρυσή αθλήτριά του, Ελίνα Τζένγκο: «Η Ελίνα δεν έχει χάσει ούτε μια προπόνηση, από πολύ μικρή ηλικία. Και εμείς την βοηθήσαμε ώστε να καταλάβει, πως ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσίες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.