Ο στόχος του Πρωταθλήματος και η ανάγκη ο Αρης να «αγοράσει» χρόνο

Βασίλης Μάστορας20 Αυγούστου 2022

Για πρώτη φορά από την ημέρα που ο Αρης επέστρεψε στη Super League o Θόδωρος Καρυπίδης μίλησε για Πρωτάθλημα. Μπορεί τις δύο τελευταίες χρονιές το ρόστερ των «κίτρινων» να οδηγούσε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού τους φίλους της ομάδας στον… παροξυσμό και να μιλούσαν για τίτλο, αλλά φέτος συντάχθηκε με τους αισιόδοξους και ο διοικητικός ηγέτης του Αρη. Ισως γιατί πλέον απλώς η έξοδος του στην Ευρώπη δεν μπορεί να ξεδιψάσει τη δίψα του κόσμου του για διάκριση, ίσως γιατί και ο ίδιος παρασύρθηκε από το φετινό ρόστερ της ομάδας. Ο Καρυπίδης δεν μίλησε για την κατάκτηση απλώς ενός τίτλου, ο οποίος πιθανόν να ήταν το Κύπελλο, αλλά για Πρωτάθλημα. Ανέβασε μόνος του τον πήχη των απαιτήσεων παίρνοντας το ρίσκο να εκτεθεί.

Αν βασιστεί κανείς στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών, ο Ολυμπιακός είναι το πρώτο φαβορί, η ΑΕΚ είναι το δεύτερο, ο Παναθηναϊκός το τρίτο, ο ΠΑΟΚ το τέταρτο και ο Άρης το πέμπτο. Δεν μπορεί να κάνουν λάθος οι στοιχηματικές; θα αναρωτηθεί κάποιος. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο λάθους, ακόμη και από τις εταιρείες οι οποίες είναι ψαχμένες. Ούτε βεβαίως οι εκτιμήσεις των στοιχηματικών μπορούν να αφαιρέσουν από τον Αρη το δικαίωμα να ονειρεύεται και να προσπαθήσει να τερματίσει πρώτος. Αλλωστε o Aρης βρίσκεται τέσσερα χρόνια στη Super League, έχει κάνει σταθερά βήματα και έντονη την παρουσία του, οπότε δικαιούται να βάζει μεγάλους στόχους. Και δεν είναι μόνο αύτο. Φέτος έχει ρόστερ από τα καλύτερα της κατηγορίας, με ποδοσφαιριστές έμπειρους και ταλαντούχους. Δεν σημαίνει βέβαια ότι ένα καλό ρόστερ είναι αρκετό για να δώσει σε μία ομάδα τον τίτλο. Πολύ δε περισσότερο φέτος που θα γίνει σκοτωμός για τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα προκριματικά του Champions League.

Μία ομάδα που θέλει να κάνει Πρωταθλητισμό δεν θα πρέπει να «πετάει» εύκολα βαθμούς. Και ο Αρης έχει ακόμη προβλήματα με τους ανασταλτικούς χαφ και με την ομοιογένεια της ομάδας. Θέματα που πάνω απ’ όλα θέλουν χρόνο για να λυθούν. Οπότε οι «κίτρινοι» θα πρέπει να βρίσκουν τον τρόπο να προχωρούν αλώβητοι μέχρι να λυθούν οι … εκκρεμότητες.

Kάποιος από τους συμβούλους της ΕΟΕ θα έχει την ευθιξία να πει μία «συγγνώμη» στην πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη την οποία είχαν αποκλείσει από την πριμοδότηση επικαλούμενοι την ηλικία της; Κρίθηκε στα 38 μεγάλη, αλλά η γεμάτη πείσμα ελληνίδα τους έδωσε με την πρωτιά της την καλύτερη απάντηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.