Βαρσάμης: «Η Στεφανίδη έχει φέρει ολόκληρες οικογένειες στο επι κοντώ- Τα μικρά κορίτσια θέλουν να της μοιάσουν»

Metrosport Team18 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής στίβου, Νίκος Βαρσάμης μιλώντας για την επιτυχία της Κατερίνας Στεφανίδη και την επιρροή που έχει στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άλμα επί κοντώ.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την επιτυχία της Κατερίνας Στεφανίδη και την επιρροή που έχει στις νεαρές αθλήτριες, ανέφερε:

«Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι η αθλήτρια που έφερε την άνθιση στον χώρο και έχει παρακινήσει πολλά παιδιά και ολόκληρες οικογένειες να ασχοληθούν με το άλμα επί κοντώ. Αν δείτε όλες οι μικρές αθλήτριες θέλουν να της μοιάσουν, είναι το πρότυπο για τα νεαρά κορίτσια στην Ελλάδα. Το μετάλλιο το οποίο κατέκτησε χθες για εμένα δεν αποτελεί έκπληξη, έχει υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας και πάντα στους σημαντικούς αγώνες δίνει τον καλύτερο της εαυτό. Από μικρά δικά σου λάθη μπορεί να ενισχύσεις τον αντίπαλο. Χθες ας πούμε η αντίπαλο της έκανε 4 φορές εθνικό ρεκόρ και η Κατερίνα για μικρά λάθη τα οποία μπορούν να συμβούν στον οποιονδήποτε αθλητή έχασε τον αγώνα, αλλά το σημαντικό είναι να μην γίνονται».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Υπάρχουν αθλητές αγώνων και προπονήσεων, για παράδειγμα ο δικός μου αθλητής, ο Γιάννης Ρίζος, στην προπόνηση μπορεί να δίνει το 60%-70% των δυνατοτήτων του, στα δοκιμαστικά το 90% και στον αγώνα να ξεπερνάει τον εαυτό του και να κάνει ρεκόρ. Υπάρχουν πολλοί αθλητές που κατά τη διάρκεια του αγώνα ανεβαίνουν αλλά και άλλοι που αποδίδουν το ίδιο και δεν ανεβαίνουν».

Για τις δεξιότητες που πρέπει να καλλιεργήσει ένας αθλητής του επι κοντώ:

«Είναι τόσο ιδιόμορφο το αγώνισμα του επί κοντώ που ο αθλητής θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μία σειρά από κοντάρια για να πάει πιο ψηλά. Έτσι όταν χρησιμοποιεί το ίδιο κοντάρι με την προπόνηση μπορεί να είναι μαλακό για να πηδήξει. Ένας αθλητής θα πρέπει να είναι γρήγορός, θα πρέπει να άλμα και ακροβατικές ικανότητες, τα οποία θα πρέπει να συνδυαστούν μεταξύ τους».

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στον αθλητή του, Γιάννη Ρίζο:

«Ο Γιάννης Ρίζος είναι ο αμέσως επόμενος μετά τον Καραλή, στον ανοιχτό στίβο είναι μόλις ένας πόντος η διαφορά μεταξύ τους, οπότε είναι ο αμέσως επόμενος αθλητής μετά τον Καραλή».


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.