Ο Τεντόγλου παίρνει χρυσό και στις...ατάκες

Metrosport Team18 Αυγούστου 2022

Επιμέλεια: Τάνια Μοσχοπούλου


Ο σπουδαίος Έλληνας πολυνίκης του μήκους έχει αγαπηθεί τόσο πολύ από τον κόσμο, όχι μόνο επειδή γράφει ιστορία με τα άλματά του αλλά και με τα...λεγόμενά του.



Ο Μίλτος Τεντόγλου συστήθηκε στο ελληνικό κοινό, πολύ πριν πραγματοποιήσει μια από τις γνωστές του «πτήσεις» ,που τον έχουν...απογειώσει επανειλημμένα στην υψηλότερη θέση του βάθρου.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν 7 Ιουλίου του 2021, όταν το όνομα του Μίλτου έκανε τον γύρο του διαδικτύου, αφότου ο ίδιος αποκάλυψε την «κινητήριο» δύναμη στους αγώνες του. Το ρεκόρ που είχε σπάσει τότε αφορούσε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, στο οποίο είχε κάνει άλμα 8,48 μέτρων. Μετά από εκείνη την πρώτη του, εγχώρια, επιτυχία είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «θέλω να ευχαριστήσω την κοπέλα μου που μου σπάει τα νεύρα και με κάνει να έρχομαι στους αγώνες τσιτωμένος και να ξεσπάω». Μια ατάκα που μέσα σε λίγες ώρες τον έκανε viral και ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο «συστήθηκε» για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

Αν υπήρχαν έστω και λίγοι που δεν έμαθαν με την παραπάνω «αφορμή» το όνομά του, ο Τεντόγλου φρόντισε να το πάει ένα βήμα παραπέρα και να κάνει όλη την υφήλιο να... παραμιλάει για πάρτη του.

Γεγονός το οποίο κατάφερε μέσα από την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τον Αύγουστο του 2021.Τότε του προσφέρθηκε «απλόχερα« για άλλη μια φορά ευκαιρία να αποδείξει ότι εκτός από τεράστιος αθλητής, έχει πολύ χιούμορ και απαράμιλλο στυλ. Και φυσικά... δεν την έχασε!

Αυτό φάνηκε απλά και μόνο από την είσοδό του στο στάδιο πριν το τελικό, αφού «έσκασε μύτη» με γυαλί ηλίου και ροζ μάσκα περασμένη από το χέρι.Παράλληλα, έδειξε και την αγάπη του στα anime και τα manga, δηλαδή τα καρτούν και τα κόμικ της Ιαπωνίας, παίρνοντας τη χαρακτηριστική πόζα ενός πολύ διάσημου χαρακτήρα. Μια κίνηση που αυτομάτως τον έκανε παγκοσμίως γνωστό.

Όπως είπε σε μετέπειτα συνέντευξή του: «Μπήκα με τα γυαλιά γιατί με ενοχλούσε ο ήλιος. Μετά μου άρεσαν, γι’ αυτό το κράτησα».


Το κερασάκι στην τούρτα, ωστόσο, ήρθε να βάλει μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στις πρώτες του δηλώσεις στην κάμερα μετά τη νίκη του, ήταν απλά απολαυστικός.

Αφού αναρωτήθηκε τι ώρα θα γίνει η απονομή, αποκάλυψε ότι προτεραιότητά του ήταν να πάει να πιει ένα καφεδάκι στο Ολυμπιακό Χωριό, εκφράζοντας παράλληλα και την απορία του για το επίτευγμα του.

«Ήταν πολύ κακός αγώνας, τι έκανα; Τι έκανα; Δεν ξέρω τι έπαθα στις πέντε πρώτες προσπάθειες. Πωπω καραγκιόζης μεγάλος. Πέντε προσπάθειες μου πήρε, για τον Θεό… Στο τέλος είπα πάμε για ένα χαλαρό αλματάκι. 8.21 ήταν η δεύτερη θέση, θα το κάνουμε, λέω, σιγά. Κατά λάθος έγινε, κ@λόφαρδος ήμουν (σ.σ. γέλια). Με 8.15 δεν ήθελα να κερδίσω, για τον Θεό. Καλύτερα να έχανα. Δεν ήθελα μετάλλιο με αυτή την επίδοση, ντροπή δήλωσε μεταξύ άλλων.

Φυσικά, χτες το βράδυ ο Μίλτος επέστρεψε στο ευρωπαϊκό Κουλουάρ, για να μας θυμίσει για ακόμα μια φορά, γιατί τον θεωρούμε το πιο «κουλ» παιδί του ελληνικού στίβου. Για αυτό, δεν ξέχασε να δώσει και το καθιερωμένο του πλέον «σόου» στην μεικτή ζώνη μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλείου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, στο Μόναχο. 

«Έχω στο μυαλό μου τα... εννέα μέτρα», δήλωσε, ενώ παράλληλα έδωσε και μία υπόσχεση στον εαυτό του ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023: "Του χρόνου είναι το Παγκόσμιο και δεν θέλω να μου ξεφύγει. Και δεν θα μου ξεφύγει!".

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τον αν τον προβλημάτισε το πρώτο άκυρο άλμα, είπε χαρακτηριστικά: "Εγώ το πρωί είχα πει στα παιδιά στο ξενοδοχείο 'αν κάνω το πρώτο άλμα άκυρο, κέρδισα'! Είναι εύκολο να λυγίσεις μετά από ένα άκυρο, αλλά εγώ το έβλεπα αλλιώς… Μετά έκανα ένα σίγουρο άλμα και ήρθε το 8.23, ενώ στο επόμενο έκανε 8.35 γιατί είχε κόντρα άνεμο. Ε, στο 4ο άλμα είχε άπνοια και είπα μέσα μου ήρθε η στιγμή για το καλό άλμα όπως και έγινε".









Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.