Όταν ο Ζερβίνιο επιστρέφει από τραυματισμό

Metrosport Team17 Αυγούστου 2022

Η πρόθεση παροχής λεπτών συμμετοχής στον Ζερβίνιο στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό αντλείται μέσα από την εικόνα του Ιβοριανού στις προπονήσεις και τις σοβαρές σκέψεις του Χερμάν Μπούργος να τον επαναφέρει στη δράση.

Είναι πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν την απόφαση ενός προπονητή στη σκέψη χρησιμοποίησης ενός παίκτη ο οποίος προέρχεται από πολύμηνη αποχή. Από τις συνθήκες του αγώνα, το αποτέλεσμα έως την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης το γεγονός ότι ο Χερμάν Μπούργος έχει σκοπό να δώσει λεπτά συμμετοχής στον Ζερβίνιο, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό στο «Κλ. Βικελίδης». Αυτή καλλιεργήθηκε μέσα από την παρουσία του στις προπονήσεις και το επίπεδο ετοιμότητάς του το οποίο είναι ανώτερο από τα συνηθισμένα, για έναν παίκτη δηλαδή με τόσο καιρό αποχής.

Στην πολυετή καριέρα του, είναι η δεύτερη φορά που ο Ζερβίνιο διαχειρίζεται έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό (ρήξη πρόσθιου χιαστού). Εφόσον πατήσει στο χορτάρι του «Κλ. Βικελίδης» το βράδυ της Κυριακής, θα το πράξει έπειτα από δέκα μήνες (παρά μία εβδομάδα) καθώς είχε τραυματιστεί στις 29 Οκτωβρίου 2021 κι εκ τότε δεν αγωνίστηκε. Στην πρώτη φορά που αντιμετώπισε αυτό το πρόβλημα επέστρεψε σε μικρότερο χρονικό διάστημα καθώς είχε τραυματιστεί στις 26 Οκτωβρίου 2016 και αγωνίστηκε την 1η Ιουλίου 2017. Δηλαδή, ενάμιση μήνα νωρίτερα σε σχέση με τώρα. Η συντομότερη (του αναμενομένου) επιστροφή του οδήγησε σε μυϊκά ζητήματα με συνέπεια να ακολουθήσει επιπλέον διάστημα οκτώ μηνών όπου δεν είχε συμμετοχή στον αγώνα της ομάδας του στην Κίνα, πέραν ασφαλώς και του ότι είχαν κλονιστεί οι σχέσεις του με τον σύλλογο. Αυτά θέλησε να αποφύγει αυτή τη φορά ο 35χρονος ποδοσφαιριστής έχοντας σύμμαχο τη σύμφωνη γνώμη του Αρη. Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης και μπήκε σταδιακά στις προπονήσεις φτάνοντας στο σημείο να έχει ανεβάσει ρυθμούς στις τελευταίες δέκα ημέρες.

Οι τραυματισμοί ανέκαθεν ύψωναν αναχώματα στον Ζερβίνιο και είναι ευρέως αποδεκτό ότι αν δεν είχε σχετική ευπάθεια θα είχε πραγματοποιήσει ακόμη πιο λαμπερή καριέρα. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στις «επιστροφές» του έπειτα από διάστημα απουσίας τουλάχιστον 20 ημερών θα διαπιστώσει ότι πάντα φροντίζει να είναι απόλυτα έτοιμος με εξαίρεση την τελευταία του χρονιά στην Πάρμα όπου εκεί επίσπευσε τις διαδικασία και πλήρωσε αντίστοιχο τίμημα. Αντιθέτως, όταν υπέστη μερική ρήξη συνδέσμου (2010) γύρισε με γεμάτα 90λεπτα, δύο γκολ και δύο ασίστ με τη φανέλα της Λιλ, τότε βέβαια ήταν νεότερος κατά 12 χρόνια. Το ίδιο είχε συμβεί όμως και στο διάστημα της θητείας του σε Αρσεναλ και Ρόμα όπου με την επιστροφή του, φρόντιζε να γίνει αντιληπτός.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.