ΠΑΟΚ: Το ποσό που βάζει στα ταμεία του, αν απαλλαγεί από τα «βαρίδια»

Metrosport Team14 Αυγούστου 2022

Επιμέλεια: Τάνια Μοσχοπούλου

Μόνο αμελητέο δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ποσό που θα βάλει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην... άκρη, αν καταφέρει να βρει λύσεις για τους παίκτες που πλέον δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα στην ομάδα, ενώ συγχρόνως αποτελούν οικονομικό... βάρος για αυτήν.

Ρίχνοντας κανείς μια γρήγορη ματιά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, εύκολα μπορεί να ξεχωρίσει παίκτες που δεν έχουν πλέον θέση σε αυτό, είτε γιατί δεν κατάφεραν ποτέ να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή είτε γιατί έχασαν τον παλιό «καλό» εαυτό τους. Μια απαρίθμηση παικτών για την οποία τα δάχτυλα του ενός χεριού δεν είναι αρκετά, καθώς μιλάμε για περίπου 7 περιπτώσεις.

Λόγος γίνεται για τους Λούκας Τέιλορ, Λέο Ζαμπά, Τόμας Μούργκ, Λάζαρο Λάμπρου, Νίκα Νινούα αλλά και τις δύο «ειδικές» υποθέσεις των Ντούγκλας Αουγκούστο και Γιασμίν Κούρτιτς.

Για τους τρεις πρώτους φαίνεται πως η ασπρόμαυρη ΠΑΕ έχει βρει την λύση, για να απαλλαγεί από τα συμβόλαιά τους, αρχής γενομένης με τον δανεισμό του Λούκας Τέιλορ. Ενδεικτικό είναι ότι από την αποχώρηση του Βραζιλιάνου οι «ασπρόμαυροι» γλυτώνουν τις 300.000 ευρώ των φετινών του απολαβών. Για τις ακόλουθες δύο υποθέσεις, των Λέο Ζαμπά (650.000) και Τόμας Μουργκ (400.000) όλα δείχνουν πως θα έχουν εξίσου αίσιο τέλος, καθώς για αμφότερους τους παίκτες έχουν έρθει προτάσεις στην ομάδα, με την συμφωνία για την «απαλλαγή» από τον Λέο Ζαμπά να είναι πιο κοντά (αν και σαββατιάτικες πληροφορίες από την Σαουδική Αραβία έκαναν λόγο για αρνητική εξέλιξη). Αν στην εξίσωση με κάποιον τρόπο καταφέρουν να μπουν και τα ονόματα του Λάμπρου (400.000) και του Νινούα (280.000), τότε ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να εξοικονομήσει από τα συμβόλαιά τους και τις καθαρές ετήσιες απολαβές τους πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αντίθεση με την παραπάνω πεντάδα που αφορούσε παίκτες αναξιοποίητους από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, οι περιπτώσεις των Κούρτιτς και Αουγκούστο θεωρούνται «ειδικές» καθώς και οι δύο αποτελούσαν (και αποτελούν ακόμη) βασικές επιλογές του προπονητή, με τον πρώτο να έχει χάσει τον καλό περσινό του εαυτό, μετά την άρνηση του ΠΑΟΚ να αυξήσει τις απολαβές του αλλά και τις «σειρήνες» που τον καλούσαν να γίνει κάτοικος Ιταλίας. 

Στην αντίπερα όχθη, ο δεύτερος είχε την απόλυτη εμπιστοσύνη του προπονητή όμως την πέταξε στα σκουπίδια στα δύο ματς με την Λέφσκι, βγάζοντας στην επιφάνεια μόνο τα «αρνητικά» της ποδοσφαιρικής του προσωπικότητας. Με την ενδεχόμενη αποχώρηση αυτών των δύο συμβολαίων, κατά συνέπεια, ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί να εξοικονομήσει ακόμη δύο εκατομμύρια, ανεβάζοντας το κέρδος στα 4 εκατομμύρια ευρώ, με την υποσημείωση ότι για τον Ντόουγκλας ο ΠΑΟΚ ψάχνει μόνο την πώληση. Από την Τούμπα διαρρεόταν ότι με ένα ποσό της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ θα μπορούσε να γίνει η μεταγραφή του Βραζιλιάνου, κάτι που σημαίνει ότι το συνολικό όφελος μπορεί να αγγίξει τα 6 εκατομμύρια ευρώ. 

Με αυτά τα δεδομένα, γίνεται σαφές πόσος χώρος μπορεί να εξοικονομηθεί στο ρόστερ, ώστε να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε περαιτέρω προσθήκες ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.