Τεμενάδες; Τους απεχθάνεται ο Ιβάν…

Αρις Νικολάκης12 Αυγούστου 2022

Υμνώντας και παιανίζοντας τίμησαν ο Ερασιτέχνης, η ΠΑΕ κι η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τα δέκα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα. Το ελάχιστο τους στο μέγιστο της ευεργεσίας του! Κι εάν το πού ήταν και το πού έφθασε – και που μπορεί, να φθάσει - ο ΠΑΟΚ υπό την ηγεσία του, προκαλεί δέος… Το πού θα ήταν άνευ της ηγεσίας του προκαλεί σοκ! Δε θέλουν μήτε καν να το σκέφτονται οι φίλοι του «δικέφαλου».

Ύμνοι και παιάνες πάντως δεν συγκινούν τον Ιβάν Σαββίδη. Πιστέψτε μας. Κάτι ξέρουμε. Κάτι μαθαίνουμε. Και τεμενάδες; Τούς απεχθάνεται. Την επιτυχία του ΠΑΟΚ θέλει. Την ευστοχία στους στόχους του επιθυμεί. Και κυρίως, την ανταπόκριση στις προσδοκίες του. Δεν τα απολαμβάνει στο επίπεδο των επιθυμιών του. Ως εκ τούτου σφόδρα ενοχλείται. Από τη μη ανταπόκριση στις προσδοκίες του, επιμένουμε, κυρίως.

Τούτο δε, αφορά όλους στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μα όλους ανεξαιρέτως στο περιβάλλον του εκεί. Άλλους πολύ. Άλλους λίγο…

Αφορά προπονητές, παίκτες, στελέχη, συνεργάτες… Αφορά και τον κόσμο. «Όχι στη βία. Μην κάνετε φασαρίες. Αποφύγετε τα επεισόδια», παρακαλεί. Τζάμπα κόπο κάνει. Η πλειοψηφία ανταποκρίνεται στην παράκληση του Ιβάν Σαββίδη. Η εμμονική μειοψηφία αρνείται. Έτσι ο Ιβάν Σαββίδης ενοχλείται.

«Παίξτε με την ψυχή σας. Να είστε μαχητές για εσάς και την ομάδα σας», παρακαλεί τους παίκτες. Είναι αυτό το οποίο εμείς αναφέρουμε ως «δόγμα Ιβάν». Το «ταν ή επι τας» σε ελεύθερη σύγχρονη … παράφραση. Ήτοι, «παίξτε και πέστε ηρωικά μαχόμενοι». Κι αυτοί; Ανάλογα δεν δρουν. Παραδίδονται αμαχητί. Και τον Ιβάν Σαββίδη ενοχλούν.

Δίνει πακτωλό ευρώ για μεταγραφές. Και προπονητές με τεχνικούς ή αθλητικούς (εσείς διαλέγετε, τελικά…) διευθυντές πλημμυρίζουν την γκαρνταρόμπα του ΠΑΟΚ, χειμώνα και καλοκαίρι, με παλτά. Δεν είναι πού ζορίζεται οικονομικά. Εξοργίζεται πνευματικά.

Καθίσταται εξ αρχής σαφής: «Να φύγουν παίκτες, οι οποίοι περισσεύουν. Για να έρθουν όσοι μας λείπουν». Δεν φεύγουν έγκαιρα οι παίκτες. Ζητούνται πρόωρα μεταγραφές. Τον παρακούν. Τον αγανακτούν!

Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει απλά, να γίνεται κάτι τι οποίο συμφωνείται. Να τηρείται με ευλάβεια κάθε συμφωνία του. Αυτός είναι εντάξει με όλους. Δεν είναι όλοι εντάξει μαζί του.

Κι εδώ πάντως, δικαιούσθε, για να πείτε: «Μα, αυτός τους διαλέγει όλους». Έτσι είναι Δίκιο έχετε. Κι ο Ιησούς όμως, διάλεξε τους μαθητές του. Ο Ιούδας τον πρόδωσε. Ο Ιησούς έφταιγε; Συγχωρήστε μας την αμαρτία αυτής της υπερβολής, της αντιπαραβολής… Κύριε, Ιησού, Χριστέ μας!

Εντάξει. Δε λέμε πως ο Ιβάν Σαββίδης κατ’ αντιστοιχία προδόθηκε έτσι. Ήμαρτον, δηλαδή αλλά… Ξέρετε, πως πονά περισσότερο το κακό που μάς κάνουν αυτοί, τους οποίους εμπιστευόμαστε. Το κακό που μας κάνουν αυτοί, τους οποίους δεν εμπιστευόμαστε πονά λιγότερο!

Όλα αυτά φυσικά, δίχως μήτε καν υποψία σκέψης πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι Πάπας. Ως εκ τούτου αλάθητος. Απλά και τα λάθη τα δικά του και τα λάθη των επιλογών του σε πρόσωπα… Τα πληρώνει μόνον αυτός κι ο ΠΑΟΚ!

Δε θέλει λοιπόν, τεμενάδες… Τους απεχθάνεται. Δεν τον συγκινούν ύμνοι και παιάνες. Ο Ιβάν Σαββίδης θέλει ευστοχία στους στόχους του ΠΑΟΚ με μαχητικότητα, με συνεργασία και με στήριξη όλων, μα όλων από το περιβάλλον του. Γιαν αποφεύγονται πάση θυσία τα λάθη! Αυτά ζητά. Ζητά πολλά;

ΥΓ 1 : Λοιπόν, το Καστελλόριζο γράφεται με δυο λάμδα. Και τι λάμδα; Παχιά, παχιά… Θεσσαλονικιώτικα! Όπως γράφεται κι η Ελλάδα!

ΥΓ 2 : ‘Αντε κι η τουρκιά έρχεται κολυμβώντας – κατά τον Χολουσί Ακάρ, ΥΕΦΑ ντεμέκ της γείτονος χώρας - στο Καστελλόριζο. Πως θα φύγει; Τρέχοντας ή πετώντας;

ΥΓ 3 : Το έχουμε πει καιρό τώρα. Το λέμε ξανά… Μήπως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να κάνει ένα και δυο και τρία ευχέλαια και στη Νέα Μεσήμβρια και στην Τούμπα; Μήπως;

ΥΓ 4 : Η Μεσήμβρια, παρεμπιπτόντως, ήταν ελληνική πόλη στη Βόρεια Θράκη. Στα παράλια της Μαύρης θάλασσας, εκεί πάνω από Αγχίαλο, Σωζόπολη κι Αγαθούπολη. Δεν έχει σχέση με τον Πόντο…







Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.