Επιβάλλεται άμεσα να... ενεργοποιηθεί ο Ιβάν για να μην βαλτώσει ο ΠΑΟΚ στην μετριότητα

Δημήτρης Μπούζας09 Αυγούστου 2022

Η τριετία της οπισθοδρόμησης, κατάφερε ισχυρά πλήγματα στο κύρος, στην δυναμική και στο πρεστίζ του συλλόγου. 

Είναι αλήθεια πως η κριτική για τα όσα την τελευταία τριετία ανορθολογικά και αυτοκαταστροφικά συνέβησαν, επικεντρώνεται αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Πέρα όμως από αυτό, δεν υπήρξε καμία προσέγγιση και αναφορά σε θέματα πολύ σοβαρά, τα οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να απασχολήσουν τους έχοντες την εξουσία, την δύναμη, αλλά και την υποχρέωση να το κάνουν. 

Κατά γενική ομολογία ο λαοφιλέστατος σύλλογος εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται στο στόχαστρο μιας αδίστακτης συμμορίας, η οποία μεθοδικά και πολύ οργανωμένα, επιχειρεί την εξόντωση του. Έχοντας ισχυρές προσβάσεις σε όλα τα κέντρα των αποφάσεων και με την απόλυτη και συντριπτική μιντιακή πίεση, οι κατέχοντες τον έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου (και όχι μόνο) εχθροί του ΠΑΟΚ, συνεχίζουν την προσπάθεια της αποδόμησης του. 

Σιγά – σιγά και σε βάθος χρόνου ο ΠΑΟΚ με μία υπονόμευση διαρκείας απονευρώνεται, αποδυναμώνεται, αμφισβητείται και απαξιώνεται. Κι αυτό συνεχίζεται δυστυχώς, χωρίς καμία αντίδραση. Και όταν λέμε αντίδραση, ασφαλώς και εννοούμε μια σοβαρή εκτίμηση της κατάστασης και μια αντίστοιχη σκληρή απάντηση σε όσους συμμετέχουν σε αυτή την άθλια επιχείρηση υποβάθμισης του. 

Η ΕΡΤ, η NOVA, η COSMOTE, το MEGA, ο ΣΚΑΙ, προκλητικά παίρνουν αρνητικές θέσεις απέναντι του, χωρίς να υπολογίζουν ούτε το μέγεθος του κλαμπ, ούτε την δυναμική ενός φίλαθλου λαού, στον οποίο υποκλίνεται όχι μόνο το πανελλήνιο, αλλά και η Ευρώπη. Σε αυτό το τελευταίο θα σταθούμε, γιατί είναι μια πολύ σημαντική επισήμανση. Και αφορά το πως φτάσαμε σε αυτό το έσχατο σημείο, ώστε όλοι αυτοί να μην νιώθουν την παραμικρή πίεση, πολύ περισσότερο φόβο και ενοχή, απέναντι σε μια ομάδα με εκατομμύρια πιστούς και ορκισμένους υποστηρικτές της. 

Η τριετία της οπισθοδρόμησης, σαφέστατα αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί και ικανοποιεί τη συμμορία. Στους εχθρούς του ΠΑΟΚ βολεύει να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση. Το ερώτημα όμως που προκύπτει από εδώ και πέρα και αφορά αποκλειστικά τον ΠΑΟΚ, είναι αν θα συνεχίσει να ανέχεται όλη αυτή την υπόθεση που αποτελεί ισχυρό πλήγμα στο κύρος του συλλόγου, στην δυναμική του, αλλά και στις προοπτικές να προσεγγίζει με άνεση όπως στο παρελθόν, τις νέες γεννιές οπαδών. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως προκύπτει ένας σοβαρός λογος και μια ηθική ευθύνη για τον επίσημο ΠΑΟΚ (σαφέστατα και για τον μεγαλομέτοχο). Επιβάλλεται άμεσα η ενεργοποίηση του Ιβάν και η ανάληψη της οργάνωσης, με στόχο να μην προχωρήσει ούτε ένα βήμα παραπανω, πέραν του κύκλου της τριετίας, χωρίς αντίδραση απέναντι στον αντιΠΑΟΚτσήδικο συνασπισμό (Ολυμπιακός, παρατρεχάμενοι και παραρτήματα). Γιατί αυτή η κατάσταση που τείνει να παγιοποιηθεί, μπορεί να οδηγήσει σαν επιταχυντής απρόβλεπτων εξελίξεων. Δεν είναι δυνατόν εκεί στον ΠΑΟΚ να μην βλέπουν ένα μέτρο μπροστά τους. 

Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχια. Εδώ μιλάμε για την ανάγκη μιας άμεσης δραστηριοποίησης. Ο Ιβάν έχει τον πρώτο και τον κύριο λόγο. Ας το σκεφτεί και ας το συζητήσει με όσους αυτός νομίζει ότι θα μπορέσουν να βοηθήσουν την αποτροπή κια αναχαίτιση ενός αποδεδειγμένα μεγάλου κινδύνου και σε υψηλό επίπεδο συμφερόντων του συλλόγου, όπως είναι το κύρος του, η δυναμική του λαού του και η προσέγγιση της νέας γεννιάς οπαδών.

ΥΓ1: Λύσσαξαν τα «παπαγαλάκια» πως θα βολέψουν έναν συγκεκριμένο νεοαποκτηθέντα. Προφανώς για να βοηθήσουν τον τεχνικό διευθυντή που τον πρωτοδιάλεξε. Δυστυχώς η τυφλή αφοσίωση στους εκάστοτε τεχνικούς διευθυντές, πολλές φορές τους εκθέτει και μάλιστα ανεπανόρθωτα. Έτσι, οι ΠΑΟΚτσήδες έστω και καθυστερημένα διάβασαν πως ο υμνηθής (για ευνόητους λόγους) από τους συγκεκριμένους Ρέμπε, διάλεξε τον Τσόλακ αντί του Ζάχαβι. Αυτό από μόνο του θα αποτελούσε αιτία αφαίρεσης της άδειας και του διπλώματος του μετρ των πωλήσεων. Και όμως και αυτός έχει υμνηθεί από αυτούς που προαναφέραμε.

ΥΓ2: Αλήθεια και ο Μιχάι για ποιο λόγο και για ποιον παίκτη, καλείται να αφήσει χώρο; Οι αυτοπαγιδευμένοι στα λάθη τους, έχουν χάσει την μπάλα στην προσπάθεια τους να τα διαχειριστούν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.