Ψυχραιμία κι ηρεμία α λα (…τότε) Βεζυρτζή!

Αρις Νικολάκης04 Αυγούστου 2022

Είναι να απορείτε και να εξίστασθε. Τούτο δε, επειδή μετά την κατάρρευση έπεται η ανέγερση μιας ομάδας. Καλή ώρα του ΠΑΟΚ. Γιατί όμως, κύριοι Λουτσέσκου και Μπότο να μην προηγείται; Όταν η ομάδα είναι υπό κατάρρευση…

Εκτός κι εάν… Υποθέτουμε ή μάλλον, μία υπόθεση επιχειρούμε, πως με τον αποκλεισμό (τον φυσούν στην ΠΑΕ και δεν κρυώνει…) κατέρρευσε η υπό ανέγερση εφετινή ομάδα. Κι ουχί η υπό κατάρρευση περυσινή. στη συγκεκριμένη περίπτωση εάν κι εφ’ όσον είναι γεγονός – μία υπόθεση επιχειρούμε – είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα!

Είναι επειδή τα διαθέσιμα «υλικά» εκ νέου ανέγερσης είναι δεδομένα. Δεν αλλάζουν. Δεν αντικαθίστανται. Απλά, ενισχύονται. Δύνανται, να ενισχυθούν. Τι αλλάζει; Το …αρχιτεκτονικό σχέδιο και τα κατασκευαστικά …πλάνα.

Για να ομολογήσουμε την αμαρτία μας… Δεν θέλουμε και δε θεωρούμε πως ο στους αγώνες με τη Λέφσκι ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε τη νέα του ομάδα να καταρρέει. Δε θέλουμε και δε θεωρούμε πως Ραζβάν και Ζοσέ έπεσαν τόσο έξω… Έριξαν τον ΠΑΟΚ στα βράχια στον πρώτο πλου του σε ευρωπαϊκά νερά. Δεν θέλουμε και δε θεωρούμε πως επένδυσαν καλοκαιριάτικα σε …παλτά!

Τι θέλουμε και θεωρούμε; Ναι, να σας πούμε. Θέλουμε και θεωρούμε πως την «πάτησαν» από υπερτίμηση αυτού, τού υπό ανέγερση ΠΑΟΚ. Κι από υποτίμηση της Λέφσκι στον αγώνα της Σόφιας. Τότε πανικοβλήθηκαν. Δεν είδαν με καθαρό μάτι τον αγώνα της Θεσσαλονίκης. Έτσι ήρθε ο αποκλεισμός.

Ο πανικός κι ο θυμός… Ναι κι θυμός, είναι οι χείριστοι σύμβουλοι! Η ψυχραιμία κι η ηρεμία είναι οι άριστοι. Η ορθή επιλογή …συμβούλων με την αναγνώριση των λαθών, την ανάλυση και τη μελέτη τους καθώς και την διόρθωση τους είναι τα απαραίτητα «υλικά» για τη συνταγή της ανασυγκρότησης του ΠΑΟΚ. Αυτά τα «υλικά» είναι ζωτικής σημασίας… Είναι απαραίτητα «υλικά» σε κάθε σκέψη διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ.

Θυμόμαστε τον Νίκο Βεζυρτζή, τον μεγάλη, τον πολύ μεγάλο Νίκο Βεζυρτζή να μπαίνει ωχρός στα αποδυτήρια στην κάτω πλευρά, του Αλεξάνδρειου. Ο ΠΑΟΚ – ως γηπεδούχος – είχε ηττηθεί, με κόουτς τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, στην δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος με 88-56 από τον Άρη, με κόουτς τον Στιβ Γιατζόγλου. «Δεν γκρεμίζεται έτσι μία ομάδα, η οποία μόλις κτίσθηκε», μας είπε σκύβοντας στο αυτί μας. «να δεις πως κάτι κάναμε λάθος. Το αναζητούμε. Το μελετούμε. Το διορθώνουμε. Και συνεχίζουμε. Αυτό το κρατάς για σένα»!

Αυτά έγιναν μετά την συντριπτική ήττα. Η μεγαλοσύνη του Νίκου Βεζυρτζή τότε, απογείωσε τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος» πέταξε κι παρυφές της κορυφής του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η «Λ’ Εκίπ» υποκλίθηκε βαθιά στο μεγαλείο του μετά την απίθανη πτήση του, στο Πο, με την Ορτέζ αλλά… Για λόγους τούς οποίους άλλοι ( ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους…) πήραν μαζί τους κι άλλοι (να τους έχει ο θεός καλά…) θα πάρουν μαζί τους… Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε από τα ψηλά στα χαμηλά!

Η ψυχραιμία λοιπόν, η ηρεμία κι ως εκ τούτων το καθαρό μυαλό διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας της ΠΑΕ είναι ο μόνος δρόμος επανάκαμψης του ΠΑΟΚ. Η επαναφορά του σε τροχιά διεκδίκησης τίτλων. Ο επαίσχυντος αποκλεισμός από το Κόνφερενς Λιγκ, όπως και να το κάνουμε, τον εκτροχίασε…

ΥΓ 1: Δεν μπορεί (ή μήπως μπορεί;) να ξέχασε ο Αντώνης Τσόλακ την τέχνη του σκόρερ! Ήρθε στον ΠΑΟΚ ως πρώτος σκόρερ του κροατικού Πρωταθλήματος. Πέρασε και δεν ακούμπησε το γκολ. Πήγε στο σουηδικό κι έσκιζε δίκτυα. Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ. Έστειλε αδιάβαστο τον Ολυμπιακό από το Κύπελλο. Πέραν τούτου ουδέν. Και τώρα στο σκωτσέζικο Πρωτάθλημα τον κράζουν ως «χάσικο χρόνου»! Άλλα λογαριάζει τελικά, ο καθείς κι άλλα τον βρίσκουνε…

ΥΓ 2: Σαράντα – κατά την ΟΥΕΦΑ μάλιστα - χειραγωγημένοι αγώνες! Να το χαίρεται η Σουπερλίγκα, το Πρωτάθλημα της. Η επαγγελματική διαιτησία το μάρανε…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.