Βεργέτης για ΠΑΟΚ: «Όταν μειώνεις τον μέσο όρο ηλικίας, θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα»

Metrosport Team04 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο γνωστός προπονητής Στάϊκος Βεργέτης για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια που προηγήθηκαν και αυτά που ακολουθούν.

Ο κ. Βεργέτης με ψύχραιμη ματιά ανέλυσε τα παιχνίδια που ακολουθούν. Αναφέρθηκε αρχικά στον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη που ήρθε κυρίως διότι η ανανέωση στο έμψυχο υλικό κόστισε στην ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

Ο Στάϊκος Βεργέτης είπε τα εξής:

«Το πρόσημο είναι αρνητικό μέχρι αυτή την στιγμή λόγω των αποκλεισμών, κυρίως του ΠΑΟΚ αλλά και του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ. Το μόνο θετικό είναι ότι μπορούμε να πάρουμε μαθήματα για να μην επαναληφθούν τα παθήματα. Αν δεν κάνουμε την αυτοκριτική, θα είναι τεράστια η αποτυχία. Αν μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα τότε ναι μπορούμε να προχωρήσουμε σαν Ελλάδα.

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε και ευθύνες για αυτό έχουν όλοι. Εάν προκρινόταν ο ΠΑΟΚ τι θα λέγαμε; Ότι το μερίδιο της επιτυχίας για την πρόκριση ανήκει σε όλους. Είναι λάθος νοοτροπία μετά από μία αποτυχία να αναθεματίζουμε. Πρώτα διώχνουμε τον προπονητή όπως συνηθίζουμε να λέμε, όμως αυτό είναι λάθος. Είναι λάθος αυτή η προσέγγιση. 

Όλοι στον σύλλογο πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και στα θετικά αποτελέσματα αλλά και στα αρνητικά. Βλέπουμε μία κατάσταση να παγιώνεται. Και η επιτυχία και η αποτυχία δεν μπορεί να έχει μόνο ένα αποδέκτη. Και πρέπει να καθίσουν και να δουν, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός, τι πρέπει να αλλάξουν. Τι κινήσεις πρέπει να κάνουν, τι δεν πήγε καλά.

Όταν ξεκινάς μία καινούργια ομάδα και νεότερη σε ηλικία, όπως έκαναν στον ΠΑΟΚ, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος πως το ξεκίνημα θα έχει σκαμπανεβάσματα. Όταν έχεις νεαρό μέσο όρο ηλικίας, είναι σίγουρο πως θα έρθουν και δυσάρεστα πράγματα. Πρέπει να δεχθείς και τις συνέπειες. Εάν τα περιβάλεις αυτά τα παιδιά με στήριξη και με αυτοπεποίθηση, τότε θα κερδίσεις μακροπρόθεσμα.

Όταν δεν είσαι μέσα στην ομάδα για να ξέρεις τι συνέβη, δεν μπορείς να κρίνεις. Ότι κι αν πούμε, για τον Αουγκούστο, τον Κούρτιτς δεν θα είναι σωστό. Έχω την εντύπωση πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση και οι ίδιοι οι άνθρωποι ξέρουν ότι θέλει ενίσχυση. Είναι νωρίς και οι προκριματικοί αγώνες, εννοώ την χρονική περίοδο που διεξάγονται και βγάζει τις ομάδες, όπως τον ΠΑΟΚ από τον προγραμματισμό τους και την προετοιμασία τους. Το καλύτερο είναι οι προκριματικοί αγώνες να γίνονται μετά τις 10 Αυγούστου.

Εύχομαι και ελπίζω ότι ο Παναθηναϊκός που είναι το πρώτο του επίσημο παιχνίδι και ο Άρης, ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων της Ευρώπης. Γενικά στον Παναθηναϊκό χρειάζεται προσοχή, γιατί το γκρουπ δεν έχει δεθεί ακόμη. Θέλω να πιστεύω ακόμη ότι το Πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σύγκριση με την περσινή σεζόν. Όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν σημαντικά. Όσο για το δικό μου το μέλλον. Συζητώ με ομάδες εκτός Ελλάδας, ευελπιστώ να προκύψει κάτι, και θα το ξέρετε σύντομα. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά, που είναι αναλυτές, προπονητές φυσικής κατάστασης, έχουν πάει στο εξωτερικό και διαπρέπουν. Κολυμπάνε μια χαρά στα βαθιά νερά. Είναι διαφορετικός ο τρόπος που βλέπεις το ποδόσφαιρο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.