Δώστε και τον Τσιγγάρα δεν υπάρχει πρόβλημα

Δημήτρης Μπούζας04 Αυγούστου 2022

Δώστε και τον Τσιγγάρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα διευκολύνετε και τον προπονητή σας, που δεν νιώθει άνετα με την παρουσία του.

Όσοι παρακολουθούν τα διαδραματιζόμενα στην ασπρόμαυρη οικογένεια μετά τον αποκλεισμό, ιδιαίτερα όσα έχουν σχέση με τις «κινήσεις» που γίνονται (ή δεν γίνοντα), ώστε να συμμαζευτεί και όχι να ενισχυθεί όπως φαίνεται το ρόστερ, νιώθουν αμηχανία και προβληματισμό. Ενας προβληματισμός και μια ανησυχία, που ενισχύονται σαφέστατα με την «σιωπή» μέχρι στιγμής του Ιβάν. Η οποία κατά κοινή ομολογία τρομάζει περισσότερο, από την εικόνα που παρουσιάζουν ακόμη και σήμερα, οι ανορθόδοξα ποδοσφαιρικά κινούμενοι υπεύθυνοι, που έχουν στα χέρια τους τις τύχες της ομάδας.

Οι τελευταίοι κινήθηκαν μεταγραφικά με τους καλύτερους οιωνούς και με τις υποσχέσεις από την ηγεσία, που ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες και προβλέψεις του κόσμου του ΠΑΟΚ. Ξεκίνησαν έγκαιρα για να προλάβουν να είναι έτοιμη η ομάδα πριν από το ευρωπαϊκό της παιχνίδι. Κάτι που δεν έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Δυστυχώς όμως κατέληξαν σε αποτελέσματα ισχνά, ρηχά και ασύμβατα με τις τεράστιες ανάγκες του ρόστερ αλλά και με τις μεγαλόστομες εξαγγελίες, που συνόδευσαν τον μεταγραφικό σχεδιασμό.Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αποδείχθηκε ανεπαρκής και με λάθος σκεπτικό.

Καλοί και ευπρόσδεκτοι οι ταλαντούχοι νεαροί (το αποδεχόμαστε και το ευχόμαστε), άσχετα αν εσύ σαν σύλλογος διαθέτεις αρκετούς το ίδιο χαρισματικούς στις ακαδημίες σου. Ομως μια ομάδα που παρουσιάζει τεράστια κενά και μεγάλη έλλειψη ποιοτικών, έμπειρων παικτών, οι οποίοι σημειωτέον είναι απαραίτητοι για να βοηθήσουν και την προσαρμογή των συγκεκριμένων νεαρών, φωνάζει από μόνη της, τι έχει απόλυτη ανάγκη. Εκτιμώντας την κατάσταση όπως είναι σήμερα και βλέποντας την ομάδα που είχε τις μεγαλύτερες ελλείψεις από όλες της Σούπερ Λίγκα να χρειάζεται την μεγαλύτερη ενίσχυση, να κινείται και πάλι ανάποδα και αντιποδοσφαιρικά, ανησυχεί δικαιολογημένα.

Αυτή τη στιγμή οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ έπρεπε «να πέσουν με τα μούτρα» και να βρουν δύο με τρεις παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν άλλη ισχύ, άλλη ψυχολογία και αρκετές υποσχέσεις, για να φανούν προσιτές οι διακρίσεις στο πρωτάθλημα. Αντ΄ αυτού, έχουν επικεντρωθεί και μάλιστα μετά πάθους, στο πως θα αδειάσουν ακόμη περισσότερο το ρόστερ, εκμεταλλευόμενοι άτσαλα κατά την άποψή μας, την δυσαρέσκεια που υπάρχει για συγκεκριμένους παίκτες (Αουγκούστο, Κούρτιτς). Και να έφτανε μόνο αυτό; Χωρίς να ντρέπονται, αφήνουν να διαρρέει από το σύστημα των «ντελιβεράδων» τους, ότι τα χρήματα που θα περισσέψουν, θα τα χρησιμοποιήσουν για να κάνουν μεταγραφές. Δηλαδή σαν να μας λένε ότι αν δεν υπήρχαν αυτά τα χρήματα, μεταγραφές που είναι απαραίτητες...γιοκ!

Σαφέστατα οι δύο «ανεπιθύμητοι» έδωσαν αφορμές. Ομως η συμπεριφορά τους δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αποτέλεσμα στο ότι οι υπεύθυνοι με τον τρόπο που τους αντιμετώπιζαν για αρκετό διάστημα, να γίνουν στόχοι για να υπάρξουν ερωτηματικά για την παραμονή τους. Η ατιμωρησία έχει και τα αποτελέσματα της, αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς της. Να ήταν μόνο αυτό; Διαβάσαμε στο ασπρόμαυρο ρεπορτάζ την είδηση ότι υπάρχει πρόταση (και περίπτωση;) δανεισμού του Τσιγγάρα.

Οι «λαγοί» που διακίνησαν την πληροφορία δεν είχαν το σθένος να τοποθετηθούν για το περιεχόμενο της και το φιλότιμο να αντιδράσουν, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θεωρείται και είναι ανεπίτρεπτο. Την άφησαν ασχολίαστη, προφανώς γιατί ήθελαν ή έτσι τους είπαν να μετρήσουν αντιδράσεις. Ομως για τον συμπαθέστατο Τσιγγάρα, θα ήταν μια λυτρωτική λύση. Αυτό το παλικαράκι έχει τραβήξει πολλά, από την εμμονική συμπεριφορά του προπονητή του. Μια συμπεριφορά που κρίνεται απαράδεκτη από το σύνολο των φίλων του ΠΑΟΚ. Ο ταλαντούχος γέννημα και θρέμα της ομάδας Θεοχάρης, αποτελεί στόχο όπως διαβάσαμε της Ουτρέχτης.


Δεν ξέρουμε τελικά τι εξελίξεις θα έχει αυτό το θέμα. Όμως μπορούμε να πούμε ότι το να δοθεί δανεικός για κάποιους μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία (!) και σοφό σκεπτικό του Μπότο, που θα θελήσει να λύσει τα χέρια του Λουτσέσκου και να δουλέψει ο Ρουμάνος άνετα, απελευθερωμένος από το σύμπλεγμα Τσιγγάρα.

ΥΓ1: Χάθηκε από το προσκήνιο και ο νεαρός Τσαούσης. Υπήρχε κανένας σοβαρός λόγος; Ο ανταγωνισμός θα βοηθούσε περισσότερο, παρά θα δυσκόλευε το έργο του προπονητή.

ΥΓ2: Αλήθεια την τελευταία στιγμή σκέφτηκαν ότι είχαν ένα σωρό παλτά μέσα στην ομάδα; Δεν προνόησαν για το πως θα διαχειριστούν την απομάκρυνση τους με ομαλό τρόπο και τώρα είναι πνιγμένοι στο άγχος και περιμένουν με καραμπόλες να λύσουν προβλήματα, τα οποία μπορούσαν να λυθούν ήρεμα και έξυπνα;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.