Ο διπλός ρόλος του Ματέο Γκαρσία

Γιώργος Στράντζαλης01 Αυγούστου 2022

Δύο εξτρά επιλογές θα έχει ο Χερμάν Μπούργος στους αγώνες με την Μακάμπι και σε σχέση με αυτούς που προηγήθηκαν κόντρα στην Γκόμελ. Η μία είναι ο Μάνου Γκαρθία, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα και η άλλη είναι ο Ματέο Γκαρσία.

Ο Αργεντινός ήταν εκτός πλάνων στους αγώνες με τους Λευκορώσους, λόγω τιμωρίας στον πρώτο και ασθένειας στον δεύτερο, αλλά πλέον είναι διαθέσιμος και η διαχείρισή του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κυρίως ο ρόλος του, καθώς έδειξε ότι εκτός από τα άκρα στην επίθεση μπορεί ν’ αποτελέσει και μια αξιόπιστη λύση στον άξονα.

Στο διάστημα της προετοιμασίας στην Αυστρία και δη στις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε ο Αρης, ο Ματέο ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν και από την εκκίνηση της φετινής σεζόν φάνηκε ότι τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Έβγαλε πολλή ενέργεια, τρεξίματα και συνεργασίες στη μεσοεπιθετική γραμμή. Το ζητούμενο βέβαια για τον Αργεντινό είναι να βρει σταθερότητα καθώς πέρυσι η απόδοσή του παρουσίασε πολλά σκαμπανεβάσματα.

Ενόψει των αγώνων με την Μακάμπι και παρά το γεγονός ότι ότι έχασε τα πρώτα δύο επίσημα παιχνίδια της σεζόν, ο Μπούργος τον υπολογίζει στο πλάνο του και παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ο ρόλος που θα του δώσει. Στα φιλικά της προετοιμασίας, ο Ματέο διαδραμάτισε τον ρόλο του χαφ στον κεντρικό άξονα κυρίως δίπλα στον Ντουκουρέ και μάλιστα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά.

Έκοβε και… έραβε, δίνοντας στην ομάδα τα απαραίτητα κλεψίματα ψηλά στην επίθεση αλλά και τα κατάλληλα τρεξίματα στο τρανζίσιον παιχνίδι. Μάλιστα, ο προπονητής του Αρη είχε την σκέψη να τον χρησιμοποιήσει σε αυτόν τον ρόλο στον δεύτερο αγώνα με την Γκόμελ.

Κόντρα στην Μακάμπι οι Κιτρινόμαυροι δεδομένα θα χρειαστούν περισσότερα τρεξίματα και συνοχή στον άξονα, οπότε ο Ματέο Γκαρσία μπορεί ν’ αποτελέσει μια αξιόπιστη επιλογή. Είτε για την ενδεκάδα είτε και προερχόμενος από τον πάγκο. Το σίγουρο είναι ότι διεκδικεί θέση στο πλάνο, αλλά μένει να φανεί ο ρόλος που θα διαδραματίσει στο γήπεδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.