Ο Λουτσέσκου είχε συναινέσει στο πλάνο αλλαγής

Γιώργος Καστάνης01 Αυγούστου 2022

Σε μέσα ενημέρωσης στη Ρουμανία, είχε μιλήσει ο προπονητής του ΠΑΟΚ πριν από την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Γνωρίζοντας το πλάνο, πάνω στο οποίο θα κινηθεί ο Δικέφαλος για την συγκρότηση του ρόστερ της ομάδας, είχε τονίσει πως δεν είναι καθόλου εύκολο να διαμορφωθεί μία ανταγωνιστική ομάδα που αλλάζει το ρόστερ της, σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Πρακτικά και χωρίς να θέλω να του δώσω το παραμικρό ελαφρυντικό για το κακό στήσιμο και το κακό κοουτσάρισμα της ομάδας στα δύο παιχνίδια με αντίπαλο την Λέφσκι, ο Λουτσέσκου είχε προϊδεάσει από τότε, πως θα πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα για να μπορέσει να δημιουργήσει ένα ισχυρό γκρουπ. 

Εδώ που τα λέμε, όταν φεύγουν 10 παίκτες από το γκρουπ και έρχονται άλλοι 10 στις θέσεις τους, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ένας προπονητής τα δεδομένα. Κανείς δεν έχει…. μαγικές ικανότητες.

Βέβαια, όλες αυτές οι αλλαγές, η μείωση του μέσου όρου ηλικίας, η έλευση παικτών από διαφορετικά πρωταθλήματα που αποτελούν κυρίως επιλογές του Μπότο, έγιναν εις γνώση του Λουτσέσκου. Ο οποίος είχε επίσης δηλώσει, πως αποδέχεται το σχέδιο της διοίκησης, σε συνεργασία με τον αθλητικό διευθυντή και είναι διατεθειμένος να το υπηρετήσει. 

Απλά, όπως γίνεται αντιληπτό θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Εξαιτίας αυτών των αλλαγών, χάθηκε ένας στόχος. Πήγε… περίπατο. Και έτσι ο ΠΑΟΚ επέστρεψε, κάπου εκεί κοντά στο 2017, όταν είχε αποκλειστεί από την Έστερσουντ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.