Τον έριξε δύο φορές στο... «καναβάτσο» κι ετοιμάζεται να του πάρει και το σκαλπ

Δημήτρης Μπούζας28 Ιουλίου 2022

Ο σκληροτράχηλος Μπαλτάκος, εξελίσσεται σε εφιάλτη του μεγάλου αφεντικού που διαφεντεύει τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την βοήθεια του Αυγενάκη και του Θόδωρου Θεοδωρίδη.

Η αντίσταση του νέου προέδρου της ΕΠΟ στις επιδιώξεις του αντίστοιχου ομολόγου του στη Σούπερ Λίγκα, θεωρείται και είναι εκτός από γενναία, θεμελιωμένη στέρεα, πάνω σε ηθικές αξίες και αρχές. Η αδιαπραγμάτευτη εφαρμογή των κανόνων δικαίου για τον σκληροτράχηλο – όπως αποδεικνύεται νέο πρόεδρο της Ομοσπονδίας – με την ισονομία στην κορυφή της πυραμίδας των σων έχουν βίαια κακοποιηθεί κι επιβάλλεται να προστατευτούν, ενοχλεί σοβαρά όπως φαίνεται κάποιους, που ήταν συνηθισμένοι σε άλλου είδους πρακτικές για δεκαετίες ολόκληρες. 

Το γνωστό εθιμικό δίκαιο (του ισχυρότερου βέβαια) της θρυλικής παράγκας, που έχει διαβρώσει επί δεκαετίες το ελληνικό ποδόσφαιρο, δυστυχώς εξακολουθεί να εμφανίζεται κατά περίσταση και να εφαρμόζεται σε βελτιωμένη βέβαια έκδοση: Πιο διακριτικά, αλλά ευκρινέστατα όμως και παραπλανητικά.

Γνήσιος εκφραστής του, ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα και πρόεδρος του Ολυμπιακού, επιχειρεί με το καλημέρα να μας υπενθυμίσει πως σε ότι αφορά την Εθνική Ποδοσφαιρική μας Ομοσπονδία (ΕΠΟ) θα συνεχίζει να αγωνίζεται, προκειμένου να επιστρέψουμε στη χρυσή εποχή των Σαρρήδων και των Γκιρτζίκιδων, με τους εκάστοτε προέδρους να ορίζονται αποκλειστικά και με κούριερ από το λιμάνι. 

Είναι αλήθεια ότι ο δόλιος αγωνίστηκε για τρία ολόκληρα χρόνια απεγνωσμένα, με τη βοήθεια του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του γιου του συγχωρεμένου Σάββα, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, αντιπροέδρου της ΟΥΕΦΑ, να «ξηλώσει» τη νέα κατάσταση. Προσπάθησε να ματαιώσει εκλογές που είχε χαμένες από χέρι, θέλησε να δημιουργήσει προβλήματα με πιέσεις, θεσμικές αλχημείες και νομικίστικα τερτίπια στην διοίκηση της Ομοσπονδίας, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Το σύστημα των φυτευτών προέδρων από την παράγκα, είχε γκρεμιστεί από την πρώτη και μεγάλη επανάσταση Σαββίδη, ο οποίος όμως απογοητευμένος δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια της εξυγίανσης του χώρου. Στην πορεία των εξελίξεων και στο δρόμο των σχεδιασμών του ισχυρού μιντιάρχη, σήμερα από κάποιους εκτιμήθηκε ότι η επανάκαμψη του στο προεδρικό αξίωμα της Σούπερ Λίγκα, ήταν μια μεγάλη ευκαιρία να στριμωχτεί, να αποδιοργανωθεί και να αυτοδιαλυθεί η διοίκηση της ΕΠΟ. 

Δυστυχώς έσφαλαν. Ο ουρανός στην κυριολεξία τους ήρθε σφοντύλι. Βρέθηκαν χωρίς να το καταλάβουν απέναντι σε έναν εφιάλτη. Το όνομα του; Μπαλτάκος.

Ο νέος πρόεδρος δύσκολος, σχεδόν απρόσιτος και απροσπέλαστος. Με ισχυρή προσωπικότητα, μαχητής, διαβασμένος και εξαιρετικός γνώστης του χώρου όσο ελάχιστοι. Τα πρώτα «δείγματα» της προεδρίας του εντυπωσιακά. Ευρυμαθής και ανυποχώρητος, υπερασπίζεται με ξεχωριστή αποτελεσματικότητα την ισονομία, χωρίς να επηρεάζεται από πιέσεις κι εκβιασμούς. 

Μέχρι σήμερα και στη διάρκεια της προεδρίας του, ήρθε σε σκληρή σύγκρουση με τους επί μονίμου βάσεως εφορμούντες να αλώσουν πάση θυσία την ΕΠΟ. Στις δύο έριξε στο καναβάτσο και στην τρίτη απειλεί να πάρει το σκαλπ από τον πανίσχυρο μιντιάρχη. 

Η πρώτη αφορά την εκπαραθύρωση του Κλάτενμπεγκ, δούλου και υποτακτικού του Ολυμπαικού, η δεύτερη την αναδιάρθρωση και η τρίτηπου ακολουθεί με την τροπολογία που επιχειρεί ο Αυγενάκης με υπόδειξη του Μαρινάκη, να αφαιρεθούν από την ΕΠΟ οικονομικοί πόροι. Στην συγκεκριμένη περίπτωση εμφανέστατη είναι η προσβολή του αυτοδιοίκητου και το τραγικό ναυάγιο στο οποίο θα οδηγηθεί και η νέα μεθόδευση διεμβολισμού και εκβιασμού της Ομοσπονδίας. 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Μπαλτάκος έχει ήδη επικοινωνήσει με Ινφαντίνο και Τσέφεριν και τους έχει ενημερώσει, προφανώς και έχει πάρει την διαβεβαίωση πως έχει δίκιο, κάτι που θα σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, κινδυνεύει αυτή τη φορά μετά το καναβάτσο, να χάσει και το σκαλπ του.

Νομίζουμε πως κάποιοι από τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκα, τους λογοτιμήτες που εκβιαζόμενοι ή παρασυρόμενοι έδειξαν πως πειθαρχούν σε άνωθεν εντολές ακόμη και εις βάρος των συμφερόντων τους, έχουν την ευκαιρία να αναθεωρήσουν κάποιες συμπεριφορές και να αντιληφθούν ότι στην ΕΠΟ βρίσκεται ένας πρόεδρος ικανός να τους απαλλάξει και να τους προστατέψει από τις όποιες έξωθεν και άνωθεν πιέσεις υφίστανται ή θα υποστούν στο μέλλον.

ΥΓ1: Χαρές και πανηγύρια στην κλήρωση. Οι πάντες είχαν την ευκαιρία να δουν πλέον ελεύθερα και ανεπηρέαστα, εικόνες που αφορούσαν το μεγάλο ειδύλλιο που εξελίχθηκε σε γάμο. Τώρα το τι λέει η «θύρα 13» του Παναθηναϊκού είναι άλλο καπέλο. Το «ζευγάρι» εντυπωσίασε με την αύρα των σχέσεων του. 

ΥΓ2: Προπονήθηκε χθες ο Αντρέ Βιεϊρίνια και έθεσε τον εαυτό του με τις όποιες συνέπειες μπορούν να υπάρχουν από τον τραυματισμό του, στην διάθεση του Λουτσέσκου για να επιτευχθεί η μεγάλη πρόκριση.



ΥΓ3: Όταν ακούς ότι σε μια ομάδα έρχεται ο κεντρικός οπισθοφύλακας της εθνικής Κροατίας και προστίθεται σε άλλους τρεις από το πάνω ράφι και στην δική σου γύρω στο μήνα και παραπάνω να μνημονεύονται συνέχεια δύο αφίξεις πιτσιρικάδων από τις Κ19 ομάδες, κάπως χαλιέσαι.



YΓ4: Όλα τα λεφτά από την κλήρωση ήταν το τι είπαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ όταν τους πλησίασε ο Αυγενάκης για να τους χαιρετήσει, βλέποντας τους να είναι απομονωμένοι σε μια γωνία. Και τι του είπαν; «Μένουμε στην άκρη και μακριά για να μην δώσουμε αφορμή να στηθεί και κανένα νέο σενάριο πολυιδιοκτησίας». Ταβανόπροκα από την οποία δεν πήρε χαμπάρι βέβαια ο αναίσθητος σε τέτοιες περιπτώσεις Υφυπουργός.






Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.