Άρης: Θέλει να προκρίνεται, θέλει και να εξελίσσεται

Μάνος Χατζάκης22 Ιουλίου 2022

Το 5-1 επί της Γκόμελ φέρνει τον Άρη στην επόμενη φάση του Conference League, καθώς το εύρος του σκορ δεν αφήνει περιθώρια και σκέψεις στους Λευκορώσους ότι θα παραμείνουν στην... Ευρώπη.
Οι Θεσσαλονικείς, κυρίως ο Μπούργος, αντιμετώπισαν ψύχραιμα και το ματς και το γεγονός ότι χρειάστηκε να κυνηγήσουν στο σκορ, γεγονός που επισήμανε ο προπονητής του Άρη και δεν είχε άδικο.

Παράλληλα, και ενώ η ομάδα είναι σε περίοδο προετοιμασίας και κανείς νοήμων δεν... τρελαίνεται με τα πέντε γκολ επί της Γκόμελ, εξάγονται και κάποια επί μέρους συμπεράσματα, που αφορούν σε πρόσωπα, δηλαδή ποδοσφαιριστές.
Το καλύτερο παράδειγμα είναι του Λουίς Πάλμα και έπεται εκείνο του Ντουκουρέ, οι οποίοι αλλιώς ήρθαν τον Ιανουάριο και αλλιώς εξελίχθηκαν μέσα σε λίγους μήνες.
Από ποδοσφαιριστές, οι οποίοι υπέγραψαν, πιο πολύ για να πλαισιώσουν άλλους, βρέθηκαν βασικοί και -σε πρώτη φάση- ανταποκρίνονται και στη φανέλα και στη φετινή πραγματικότητα.

Ο χαφ από την Ονδούρα έχει κάνει άλματα προόδου, επιστρέφοντας μέρος της εμπιστοσύνης που του έχει δείξει -εξ' αρχής- ο Μπούργος. Την Πέμπτη το βράδυ, έδειξε έως και ηγετικά στοιχεία, καθώς πατούσε σε κάθε σημείο του χώρου ευθύνης του, έδειξε αξιοζήλευτο επαγγελματισμό και εγωϊσμό, εξ' ου και οι δύο ασίστ, το γκολ και το κερδισμένο πέναλτι.

Γενικά, ο Πάλμα έβαλε εαυτόν σε άλλο επίπεδο, όσον αφορά το πόσο υπολογίζεται φέτος, αν και υπάρχει και συναγωνισμός και ονόματα, που δεν θέλουν να βρίσκονται στον πάγκο. Είναι μεν νωρίς, όμως ο Πάλμα βγάζει πνεύμα συνέπειας από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μέχρι και σήμερα.
Πάνω-κάτω τα ίδια ισχύουν και για τον ιβοριανό αμυντικό μέσο. Πιο έμπειρος από τον Πάλμα, αλλά και πολύ πιο άτυχος στην καριέρα του, βλέπει τον Άρη ως ευκαιρία να φτιάξει και πάλι την καριέρα του. Αν είναι υγιής, τότε θα δώσει πολλά στο κομμάτι της άμυνας και θα παίρνει χρόνο ως βασικός.
Είναι πιο έτοιμος από πολλούς συμπαίκτες του, έχει -με τη σειρά του- την εμπιστοσύνη του Μπούργος, άρα γιατί να μην δώσει περισσότερα στη συνέχεια;

Όσον αφορά, το κέντρο της άμυνας, Φαμπιάνο και Μπράμπετς θα είναι και φέτος το δίδυμο, που θα τραβήξει βλέμματα. Ετοιμάζονται για... βιονικές καταστάσεις και νιώθουν τόσο έτοιμοι όσο από την πρώτη μέρα, που προπονήθηκαν μαζί.
Η εξέλιξη στις μονάδες είναι απαραίτητη για την ομάδα, που φτιάχνει ο Αργεντινός. Θα βοηθήσει και ο ίδιος, γιατί το θέλει, και επειδή το ρόστερ διαθέτει και ταλέντο και τις απαιτούμενες δόσεις εμπειρίας και παραστάσεων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.