Άρης: Το all in, τα αστέρια και το φλερτ με τον... πάγκο

Μάνος Χατζάκης19 Ιουλίου 2022

Πέντε ημέρες έχουν περάσει από το «all in του Θόδωρου Καρυπίδη και, παρά το γεγονός ότι σε δύο 24ωρα ο Άρης παίζει με την Γκομέλ στο Conference League, οι περισσότεροι παραμένουν στον αστερισμό των δύο επόμενων κινήσεων, σε άξονα και επίθεση.

Ο επικεφαλής της ΠΑΕ εξέφρασε και σιγουριά και πλάνο, όσον αφορά την απόκτηση των Μανού Γκαρθία και Σάντι Μίνα, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θα αργήσει το ταξίδι του στην Ισπανία, για να κλείσει και τις δύο υποθέσεις.

Και το φετινό καλοκαίρι, ο Καρυπίδης βαδίζει στη λογική των εντυπωσιακών κινήσεων, αλλά αυτή τη φορά βάζει περισσότερη ουσία και λιγότερα εφέ. Κι αυτό αποτελεί «πρόοδο» σε ό,τι αφορά στο γενικότερο σκεπτικό του περί μεταγραφών και -κυρίως- αξιολόγησης των μεταγραφών.

Όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, η «καυτή» πατάτα, περνά (εφόσον ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες) στα χέρια του προπονητή, δηλαδή του Μπούργος, ο οποίος προσπαθεί να κάνει ομάδα τις μονάδες του ρόστερ.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι, όμως, το εξής:

Είναι έτοιμος ο Μπούργος να αφήσει εκτός 11άδας κάποιο από τα δυνατά ονόματα, για να φτιάξει τον σχηματισμό που εκείνος θέλει; Γιατί, ο επικείμενος (αν γίνει, ξαναλέμε) συνωστισμός αστεριών, είναι επόμενο να αφήσει κάποιο... πάγκο κάποιο εξ' αυτών

Ο Γκαρθία είναι κλασικό 10άρι, το οποίο αποδίδει στο 4-2-3-1, το οποίο δεν φαίνεται πως αποτελεί προτεραιότητα του αργεντινού τεχνικού. Έτσι, ο προωθημένος θα είναι ένας, άρα ή ο Γκρέι ή ο Μίνα, αν πειστεί να έρθει στην Ελλάδα.

Αν, τώρα, μιλήσουμε για το 4-4-2, τότε στον εν λόγω σχηματισμό χωρούν οι δύο φορ (Γκρέι, Μίνα), αλλά μένει εκτός ο Γκαρθία, ο οποίος -προφανώς- και δεν σκοπεύει να αφήσει τη La Liga (ή το όποιο μεγάλο πρωτάθλημα), για να μείνει στον πάγκο στη νέα του ομάδα και το ίδιο ισχύει και για τον Μίνα.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, είτε η απόκτηση Μίνα (την οποία ορισμένοι θεωρούν περιττή, καθώς υπάρχει ο Ζερβινιό που μπορεί να παίξει κοντά στον φορ), είτε του Γκαρθία, θα προκαλέσει... ζάλη στον Μπούργος.

Ναι, είναι ευτύχημα για έναν προπονητή να ξέρει ότι έχει πληθώρα αστέρων, όμως, για κάθε επαγγελματία στην άκρη του πάγκου, το μείζον θέμα είναι πώς θα φτιάξει την ομάδα που θέλει, χωρίς να έχει... κρούσματα γκρίνιας και εσωτερικών ανισορροπιών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.