Η SL 2 όπου, ως είθισται, τα πάντα είναι στον αέρα και η... είσοδος του Αχιλλέα Νταβέλη

Δημήτρης Κανελλάκης20 Ιουλίου 2022

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, παρακολουθούμε όλοι, νομίζω, τις εξελίξεις που αφορούν στην Super League 2. Το δεύτερο τη τάξει, υποτίθεται, πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Εξελίξεις οι οποίες καθόλου δεν μας εκπλήσσουν. Καθόλου δεν διαφοροποιούν τα πράγματα σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει να ζούμε με αυτό το πρωτάθλημα.

Οι ομάδες δεν γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσει η διοργάνωση, δεν γνωρίζουν πόσοι θα ανέβουν στην Super League 1, πόσοι θα πέσουν, αν αυτοί που θα πάρουν το εισιτήριο για την πιο πάνω κατηγορία θα είναι απευθείας ή μέσω αγώνων μπαράζ, τι πρόκειται να συμβεί με τα τηλεοπτικά, με το ποσοστό από το στοίχημα.

Όλα στον αέρα, δηλαδή. Τα σημαντικότερα από αυτά που τους απασχολούν σε εκκρεμότητα.

Παρακολουθώντας χθες τα ρεπορτάζ σκεφτόμουν έναν... φρέσκο σε αυτό τον χώρο. Τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ, τον κ. Αχιλλέα Νταβέλη. Συνέπεσε να τον φιλοξενήσω την περασμένη Κυριακή στο Metropolis 95,5 και με έκπληξη τον άκουσα να μου λέει ότι δεν θα πρέπει να μας παραξενεύει που ένας πετυχημένος επιχειρηματίας αποφασίζει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο κι ότι είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει τις όποιες καταστάσεις βρει μπροστά του από την στιγμή που αποφάσισε να εμπλακεί.

Μακάρι με την ίδια αποφασιστικότητα, την ίδια αισιοδοξία, τον ίδιο ρομαντισμό που διαθέτει τις πρώτες του ημέρες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να είναι ο άνθρωπος και μετά από μερικούς μήνες.

Πραγματικά, όμως, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι αυτό. Ή, μάλλον, ξέρω ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Διότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και ειδικά στην Super League 2 τίποτε δεν είναι σίγουρο. Δεν υπάρχει καμία σταθερά.

Πώς μπορεί να λειτουργήσει έτσι ένας επιχειρηματίας, ο οποίος στις δουλειές του, όσο ρίσκο κι αν έχουν κάποιες επιλογές του, τα περισσότερα πράγματα που προσπαθεί να πετύχει είναι μέσα από έναν προγραμματισμό και μια στόχευση που στηρίζεται σε συγκεκριμένες προϋποθέσεις;

Είναι απογοητευτικό αυτό που συμβαίνει στην Super League 2, γι' αυτό και δεν είναι ο κανόνας αλλά η εξαίρεση να αποφασίζουν να επενδύσουν επιχειρηματίες σαν τον κ. Νταβέλη σε αυτό το πρωτάθλημα.

Εύχομαι ο άνθρωπος από την πρώτη κιόλας σεζόν να οδηγήσει την ομάδα του στη Super League 1, γιατί εκεί είναι αλλιώς τα πράγματα. Αν χρειαστεί να μείνει για δεύτερη σεζόν στην Super League 2 νομίζω ότι θα είναι πολύ δύσκολα γι' αυτόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.