Η μεταγραφή Σοτέλδο επιβάλλεται να ολοκληρωθεί για χίλιους λόγους

Δημήτρης Μπούζας19 Ιουλίου 2022

Ο επιτελικός και δεξιοτέχνης Βενεζουελάνος είναι ο παίκτης που χρειάζεται σε απόλυτο βαθμό ο ΠΑΟΚ.

Η ομάδα «απέναντι» στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Το πρώτο βήμα «μεθαύριο» κόντρα στη βουλγαρική Λέφσκι, η οποία βάλθηκε να διαψεύσει εκείνους που, από την ημέρα της κλήρωσης, τη χαρακτήριζαν εύκολη, με μια πορεία ανανέωσης και βελτίωσης πολύ σημαντική. Ξεχάστε λοιπόν το “εύκολη” και προσγειωθείτε σε πιο σοβαρές εκτιμήσεις.

Πάμε όμως παρακάτω για να δούμε κατά πόσο ο Λουτσέσκου αυτή τη στιγμή νιώθει άνετος στον σχηματισμό μιας βασικής ενδεκάδας, που θα διεκδικήσει χωρίς περιπέτειες την πρόκρισή της. Και λέμε άνετος, απο τη στιγμή που το κάτισχνο και λεηλατημένο ρόστερ της ομάδας ενισχύθηκε βάσει ενός σχεδιασμού, στον οποίο συμμετείχε και ο ίδιος. Αν θέλετε την προσωπική μας άποψη ή εκτίμηση, ο μεταγραφικός σχεδιασμός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ολοκληρωμένος, αν στους νεοαποκτηθέντες βλέπαμε τρεις-τέσσερις παίκτες έμπειρους, ποιοτικούς και από το πάνω ράφι. 

Γιατί, όπως και να το κάνουμε, αυτό που είχε ανάγκη το κακοποιημένο έμψυχο υλικό του δικέφαλου από το οποίο αποχώρησαν σημαντικές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, δεν ήταν σε πρώτη φάση αναγκαία η απόκτηση νεαρών (έστω και εξελίξιμων) που θα κάλυπταν τα μεγάλα κενά. Σαφέστατα και οι ταλαντούχοι νεαροί θα πρέπει να υπολογίζονται και να έρχονται στην Τούμπα, ανεξάρτητα βέβαια από το γεγονός ότι νέους, μεγάλα ταλέντα είχε και έχει διαχρονικά πολλούς ο ΠΑΟΚ, τους οποίους δεν αξιοποιεί. Αν κάποιοι βέβαια κατάφεραν και βγήκαν στην επιφάνεια, αυτό οφείλεται σε καραμπόλες και σε ειδικές ανάγκες. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε σε ονόματα.

Σ’ αυτό το σημείο λοιπόν, υπάρχει ένας αστερίσκος επιφύλλαξης στην τακτική του φιλότιμου νέου τεχνικού διευθυντή, ο οποίος, έχοντας μπροστά του το δίλημμα μιας επιλογής, προφανώς ξεκίνησε από λάθος αφετηρία. Ωστόσο, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι προσπάθησε πολύ και ότι αποδείχθηκε δραστήριος και συνεπής. Το ποιους έφερε; Θα το δούμε αργότερα. Επί του προκειμένου όμως οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε το γεγονός της άμεσης προσέγγισης μιας μεταγραφής πολύ σημαντικής (του Κάργα), για την οποία κάποιοι μάλλον είχαν, για τους δικούς τους λόγους, άλλη άποψη. Ανάμεσα τους ασφαλώς δεν ήταν ο Ραζβάν, ο οποίος τον ήθελε τον παίκτη.

Εισαγωγικά αναφερθήκαμε στον μεταγραφικό σχεδιασμό, καταθέτοντας την άποψη ότι δεν τον θεωρούμε ολοκληρωμένο. Ωστόσο και μένοντας σε ό,τι βρίσκεται σήμερα μπροστά μας, αλλά συγχρόνως και ερμηνεύοντας τα αισθήματα του κόσμου του ΠΑΟΚ, αποτολμούμε να θεωρήσουμε ως μία μεταγραφή απολύτως αναγκαία και η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί για χίλιους λόγους, αυτήν του Βενεζουελάνου διεθνούς μεσοεπιθετικού Γέφερσον Σοτέλδο.

Υπάρχει ανησυχία ότι μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον αξιολογότατο Νάρεϊ, η συγκεκριμένη περίπτωση πήγε λίγο προς τα πίσω. Βέβαια, αν συμβαίνει ό,τι και με τη μεταγραφή του Γερμανού (που έβγαλε στην κυριολεξία την ψυχή του κόσμου), τότε μπορούν οι ΠΑΟΚτσήδες να ελπίζουν ότι θα έρθει στην Τούμπα ένας παίκτης πολύ σημαντικός και για πολλούς λόγους. Ας το έχουν υπόψιν τους οι καθ΄ύλην αρμόδιοι ότι ο Σοτέλδο θα δώσει άλλες διαστάσεις και διαφορετική ισχύ, ιδιαίτερα στην επίθεση και γενικά όμως και στο πρεστίζ και την ψυχολογία του φετινού ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λουτσέσκου από πέρυσι με την περίπτωση Τζιοβίνκο, έδειχνε ότι θέλει οπωσδήποτε σ’ αυτή τη θέση έναν παίκτη υψηλού επιπέδου, που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.