Γιατί ο Νάρεϊ «ψήφισε δαγκωτό ΠΑΟΚ»

Metrosport Team18 Ιουλίου 2022

Ρεπορτάζ: Γ.Καστάνης – Κ.Πετρωτός


Είναι ομολογουμένως άξιο αναφοράς. Γιατί ένας εν ενεργεία Γερμανός μεσοεπιθετικός που έχει προτάσεις από ομάδες της Μπουντεσλίγκα (Μάιντς, Χοφενχάϊμ), τις απέρριψε και επέλεξε τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει την καριέρα του; Είχε συμβεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν; Η Metrosport έχει όλο το “πακέτο” του ρεπορτάζ για τον Κάλεντ Νάρεϊ.

Τις λεπτομέρειες για το συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας που υπέγραψε, την αναφορά του στα social media, το τετ α τετ με τον Λουτσέσκου στον αγωνιστικό χώρο, είχατε την ευκαιρία να τις διαβάσετε στο metrosport.gr. Πάμε όμως τώρα στην ουσία. Γιατί ο Νάρεϊ επέλεξε τον ΠΑΟΚ; Τι του έκανε “κλικ”; Έπαιξε ρόλο ο Μπότο; Η δυναμική της ομάδας; Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και παραθέτουμε, αυτούσια, όλα τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε.

Ο Νάρεϊ εκτίμησε την προσέγγιση που του έκανε ο Ζοσέ Μπότο. Τόσο στον ίδιο όσο και στον ατζέντη του. Το έλεγε τις προάλλες, οφ δε ρέκορντ και το εννοούσε. Όταν έμαθε για τον ΠΑΟΚ και το ενδιαφέρον του, κατέληξε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην απόφασή του. Έλεγε μάλιστα: “Για αυτό ήρθα στον ΠΑΟΚ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, δημοφιλής στην Γερμανία, διεκδικεί τίτλους, έχει οργάνωση και παθιασμένους οπαδούς”.

Ένας βασικός λόγος είναι πως ο ΠΑΟΚ παίζει στην Ευρώπη. Και η περσινή του πορεία έως τους “οκτώ” του Conference League, τον ενθουσίασε. Επίσης πληροφορήθηκε για την “τρέλα” που έχουν οι οπαδοί του Δικεφάλου. Η Τούμπα, ως έδρα, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Γερμανία. Εκεί όπου τα γήπεδα είναι μονίμως γεμάτα ακόμη και στην δεύτερη εθνική. Έδρα όμως, καυτή, είναι η Τούμπα. Τον κολάκεψε το ενδιαφέρον της Μάϊντς και της Χοφενχάϊμ, όμως ήθελε να έρθει στον ΠΑΟΚ, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον του.

Ο Νάρεϊ, είδε πολλά βίντεο από τις εκδηλώσεις των φίλων της ομάδας. Επίσης ενημερώθηκε πως ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, ο Ιβάν Σαββίδης, είναι ένας ισχυρός επιχειρηματίας που δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα, στην επαγγελματική λειτουργία της ομάδας. Έμαθε ακόμη ο Νάρεϊ για την παρουσία του Βιεϊρίνια. Και του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός, ότι το καλοκαίρι του 2017 (προς τα τέλη Αυγούστου) ο Βιεϊρίνια ζήτησε και έφυγε από την Βόλφσμπουργκ, για να έρθει στον ΠΑΟΚ. Ο Νάρεϊ, έλεγε από την πρώτη στιγμή: “Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που μου ταιριάζει. Αυτό το πάθος των οπαδών είναι ασύγκριτο”. Μάλιστα ο Γερμανός άσος έλεγε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του: “Δεν επέλεξα τον ΠΑΟΚ τυχαία. Ήρθα για να πάρω τίτλους”.

Ο ρόλος του Κλάους Άλοφς

Μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Ο Κλάους Άλοφς, σημερινός αθλητικός διευθυντής της Φορτούνα, που έκανε τις “σκληρές” διαπραγματεύσεις με τον Μπότο για τον Νάρεϊ, ήταν αθλητικός διευθυντής και της Βόλφσμπουργκ όταν ο Βιεϊρίνια διαπραγματευόταν την μετακίνησή του. Ο Γερμανός βετεράνος επιθετικός, παρά την στάση που κράτησε προς το συμφέρον της ομάδας του, είπε μετά το deal του ΠΑΟΚ με την Φορτούνα δημόσια πως ο Δικέφαλος έκανε μία εξαιρετική επιλογή με την απόκτηση του Νάρεϊ.

Αρνήθηκε να γίνει διεθνής στο Τόγκο

Παρότι είναι Γερμανός υπήκοος, έχει στην κατοχή του Γερμανικό διαβατήριο κατάγεται από το Τόγκο και τις τελευταίες ημέρες συνέβη το εξής: Εκπρόσωποι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Τόγκο επικοινώνησαν με τον Νάρεϊ και του ζήτησαν, εφόσον επιθυμεί, να γίνει μέλος της εθνικής ομάδας του Τόγκο. Ο ίδιος αρνήθηκε, είπε ότι θέλει να αφοσιωθεί στις υποχρεώσεις του με τον ΠΑΟΚ και θα διατηρήσει το γερμανικό διαβατήριο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.