«Ενθουσιασμένοι οι φίλοι της αστρονομίας από το νέο τηλεσκόπιο της ΝΑSA»

Metrosport Team13 Ιουλίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε για τα αστρονομικά φαινόμενα και το νέο υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο, ο Σταύρος Κουγιόγλου, που είναι μέλος φίλων αστρονομίας. 

Και είπε τα εξής:

“Όλοι οι φίλοι της αστρονομίας είναι ενθουσιασμένοι από τις φωτογραφίες που έδωσε η ΝΑΣΑ στη δημοσιότητα. Δόθηκε μία φωτογραφία από έναν εξωπλανήτη, από κάποιο άλλο ηλιακό σύστημα. Πλέον οι επιστήμονες βλέπουν το φως που περνάει μέσα από την ατμόσφαιρα αυτού του εξωπλανήτη.

Για το αστρικό βρεφοκομείο, έτσι όπως το αποκαλούν, πρέπει να πω ότι αυτό που βλέπουμε είναι ότι καταγράφει εικόνες σε άλλα μήκη κύματος. Είναι η υπέρυθρη ακτινοβολία. Διαπερνά τα νέφη η ακτινοβολία, και παρατηρούν οι επιστήμονες τους γαλαξίες και τα αστέρια που είναι στα πρώτα στάδια δημιουργίας τους. Το νέο τηλεσκόπιο μπορεί να μας ρίξει φως σε άγνωστα μυστικά του σύμπαντος. Οι επιστήμονες κάνουν μετρήσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια, αυτό το τηλεσκόπιο πρέπει να βρίσκεται εκτός της ατμόσφαιρας της γης. Είναι πάνω στο διάστημα και απορροφά την υπέρυθρη ακτινοβολία, ενώ έχει την δυνατότητα να δει πιο μακριά στο σύμπαν. Θα μας δείξει εικόνες από πράγματα που δεν έχουμε δει ξανά ποτέ”.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.