Το ρόστερ του Αρη δίνει αισιοδοξία, αλλά το αποτέλεσμα απαιτεί δουλειά και υπομονή

Βασίλης Μάστορας11 Ιουλίου 2022

Αν πέρυσι τέτοια εποχή η αισιοδοξία των φίλων του Αρη είχε… «απογειωθεί», λόγω της μεταγραφικής ενίσχυσης της ομάδας, φέτος έχουν πρόσθετους λόγους να αισθάνονται ακόμη περισσότερο αισιόδοξοι.

Οι «κίτρινοι» είναι αλήθεια ότι πήραν ένα τεράστιο ρίσκο με την απόφαση να αλλάξουν σχεδόν τη μισή ομάδα. Η διοίκηση εκτίμησε ότι οι ποδοσφαιριστές που την οδήγησαν τα τρία τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, ό,τι ήταν να δώσουν το έδωσαν κι έτσι πήρε την απόφαση της ανανέωσης. Εγχείρημα που θέλει χρόνο και χρήματα. Χρόνο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές και χρήματα προκειμένου να αποκτηθούν καλύτεροι από τους προηγούμενους ποδοσφαιριστές. Το δεύτερο είναι θέμα της διοίκησης και από τη στιγμή που πήρε την απόφαση προφανώς και τα ζύγισε τα πράγματα. Το πρώτο είναι μία δύσκολη ιστορία, καθώς για να πάρει μία ομάδα ποδοσφαιριστές που δεν είναι της σειράς θα πρέπει να δώσει μάχη και με άλλες ομάδες. Αυτό στοιχίζει σε χρόνο κι έτσι ο Αρης έφθασε στην προετοιμασία να έχει μόνο 13 έμπειρους ποδοσφαιριστές και εννέα από τα τμήματα υποδομών.

Αυτό όμως ανήκει στο παρελθόν. Ντιόπ και Γκρέϊ φάνηκε ότι θέλουν δουλειά ακόμη, ενώ οι υπόλοιποι νεομεταγραφέντες που ήρθαν στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες, πλην εκείνων που είχαν μπει σε πρόγραμμα προετοιμασίας, θα πρέπει να… τρέξουν για να προλάβουν.

Αλλωστε η ετοιμότητα της ομάδας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, είναι το μεγάλο στοίχημα του νέου Αρη.

Η ποιότητα των ποδοσφαιριστών που απέκτησε είναι δεδομένη. Μπορεί κάποιοι να μην ήταν στην πρώτη γραμμή τους τελευταίους μήνες, αλλά το ποδόσφαιρο δεν ξεχνιέται. Όταν ένας ποδοσφαιριστής έχει ταλέντο μπορεί να επιβιώσει εύκολα στον νέο του επαγγελματικό προορισμό. Πολύ περισσότερο όταν αυτός είναι η Ελλάδα, το Πρωτάθλημα της οποίας δεν είναι και από τα καλύτερα της Ευρώπης. Αρα για τον Αρη το πρώτο ζήτημα που μπαίνει είναι η αγωνιστική ετοιμότητα των νεοαποκτηθέντων και το δεύτερο η δημιουργία από τον Μπούργος αξιόπιστης ομάδας. Γιατί άλλο είναι να έχει καλό ρόστερ και άλλο καλή ομάδα. Από τη στιγμή που οι μεταγραφές έχουν καλό βιογραφικό η μπάλα πηγαίνει στο γήπεδο του Αργεντινού. Ο προπονητής του Αρη καλά κάνει και χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου για τους αγώνες με τη Γκόμελ, γιατί ξέρει τα κέρδη που περιμένουν τους «κίτρινους» στην περίπτωση που καταφέρουν να μπούνε στους ομίλους, αλλά θα πρέπει να αξιοποιήσει τους δύο ακόμη φιλικούς αγώνες. Είναι οι τελευταίες ευκαιρίες για τη δημιουργία της ενδεκάδας που θα αντιμετωπίσει τη Γκόμελ και δεν θα πρέπει να τις αφήσει να πάνε χαμένες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Αρης επέλεξε τον δύσκολο δρόμο για το ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου. Συνήθως μετά την ανηφόρα ακολουθεί ο εύκολος δρόμος τον οποίο ο Αρης θεωρητικά έχει όλες τις προϋποθέσεις να τον διαβεί. Από τη στιγμή που υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ, απλώς χρειάζεται υπομονή και δουλειά.

FOCUS

Ένα zoom στο οποίο συμμετείχαν ο Ευγενίου, ο Τομ Παπαδόπουλος και ο Σακίεβιτς ήταν το κύκνειο άσμα της κυοφορούμενης συνεργασίας του τεχνοκράτη μάνατζερ με την ΠΑΕ Ηρακλής. Η απαίτηση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να συζητήσει τετ α τετ στη Θεσσαλονίκη με τον Σακίεβιτς προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις συνεργασίας τους, ήταν αυτό που τον ενόχλησε και «έκλεισε την πόρτα». Εχει άλλωστε μεγαλύτερο project, αυτό της Ανζέ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.