Δεν υπάρχει χώρος για μεμψιμοιρία, μόνο για δουλειά

Κώστας Πετρωτός09 Ιουλίου 2022

Αυτό το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να στηρίξει ένα νέο πρότζεκτ, να στηριχθεί σε value for money μεταγραφές και σε νεαρά παιδιά, μαζί με ορισμένους έμπειρους παίκτες που επέλεξε να κρατήσουν ο Λουτσέσκου με τον Μπότο.

Σε αυτή την απόφαση οδήγησε το συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟΚ είχε μία ομάδα γερασμένη που χρειάζεται ανανέωση και, παράλληλα, η στρατηγική απόφαση της διοίκησης να ακολουθήσει πολιτική αυτάρκειας, κάνοντας διαχείριση εσόδων. Μέχρι στιγμής προχωρά σε αυτό το πλάνο. Οι επτά μεταγραφές έγιναν νωρίς, βέβαια, τον Νάσμπεργκ ακόμη δεν τον έχει δει από κοντά ο Λουτσέσκου, πλέον έχει κλείσει και μία όγδοη, ο Μπράντον Τόμας και όλα αυτά ενώ η ομάδα ολοκληρώνει τις προπονήσεις της στην Ολλανδία. Προέκυψαν, βέβαια, και απρόσμενα προβλήματα όπως αυτά του Ολιβέιρα και του Ελ Καντουρί (λιγότερο απρόσμενα, βέβαια, καθώς είναι γνωστή η ευπάθεια του Μαροκινού) που δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίζει από μία περίοδο προετοιμασίας.

Είναι σαφέστατα πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς πόσο ψηλά θα πάνε τον ΠΑΟΚ παιδιά όπως ο Ντάντας, ο Αντρέ Ρικάρντο, ο Κουαλιάτα, ακόμη και ο Φιλίπε Σοάρες που είχε έρθει τον περασμένο χειμώνα στην ομάδα. Όμως, από την στιγμή που έχει παρεθεί αυτή η απόφαση από την διοίκηση σε συνεργασία με τον Μπότο και τον Λουτσέσκου όλοι πρέπει να συνταχτούν στο πλευρό της νέας ομάδας που χτίζεται και να ρίξουν το βάρος στο πώς θα στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται.

Εχουμε γράψει ότι είναι καλό να απευθυνθεί ο Ιβάν Σαββίδης με την γλώσσα της ειλικρίνειας στον κόσμο του ΠΑΟΚ και να του εξηγήσει γιατί ακολουθεί αυτή την πολιτική, καθώς άπαντες του αναγνωρίζουν τον ρόλο του ηγέτη στην οικογένεια του Δικεφάλου, όμως, όλοι οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται να υπεραναλύουν. Απλά να δουλεύουν. Το αν οι παίκτες που ήρθαν στον ΠΑΟΚ μπορούν να υποστηρίξουν πλάνο πρωταθλητισμού θα κριθεί στην πορεία. Οι στόχοι έχουν, άλλωστε, τεθεί με πολύ ξεκάθαρο τρόπο και απαιτούν πολλή δουλειά και αφοσίωση από όλους στους πρότζεκτ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.