Περί ευωδίας γιασεμιού, ήτοι… Κούρτιτς ο λόγος!

Αρις Νικολάκης08 Ιουλίου 2022

Δε χωρά κουβέντα. Ο Σλοβένος ήταν πέρυσι «όλα τα λεφτά»! Για να λέμε βέβαια, την πάσα αλήθεια… Ήταν μέχρι τα πλέι οφ. Μετά; Μην τον είδατε, μη τον απαντήσατε. Δίχως τούτο, να σκιάζει έστω και κατ’ ελάχιστον τη λαμπρή του εικόνα.

Το θέμα πάντως, δεν είναι η εικόνα του Γιασμίν Κούρτιτς. Το θέμα μας είναι, η εικόνα του ΠΑΟΚ. Ήτοι, το δάσος κι ουχί το δένδρο. Ήταν τυχερός πέρυσι ο ΠΑΟΚ. Στάθηκε όρθιος από τη λάμψη του Σλοβένου. Ξεχώριζε σα τη μύγα μέσα στο γάλα. Μέχρι τα πλέι οφ, έτσι; Επιμένουμε.

Για να προκύψει το ερώτημα: Ήταν ορθός εκείνος ο τρόπος αγωνιστικής λειτουργίας τού ΠΑΟΚ; Να πνίγεται από τα βάρη των λαθών (με ευθύνη και του Ραζβάν Λουτσέσκου) στις μεταγραφές. Και να επιβιώνει – στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, να μην το λησμονούμε – με τις βαθιές ανάσες από εκτελέσεις φάουλ και πέναλτι του Γιασμίν Κούρτιτς;

Να μας συμπαθείτε όμως, αλλά – κατά την πάντα ταπεινή μας άποψη – δεν ήταν ορθός. Λαθεμένος ήταν. Δεν πέτυχε. Έτυχε. Το γεγονός της ευτυχούς συγκυρίας δε μειώνει την αξία του Σλοβένου. Απλά, η παλαιότερη απόδοση του, δεν εγγυάται για ανάλογη νεότερη.

Παρεμπιπτόντως, αναφέρουμε πως είναι δανεικός, για δυο χρόνια, στον ΠΑΟΚ από την Πάρμα…

Κι εδώ να τολμήσουμε μία υπερβολή, με μία παρομοίωση… Ουδείς κι ουδέν εγγυώνται πως ο Κούρτιτς δε θα είναι εφέτος, σαν του γιασεμιού (γιασμίν, γαρ) τον ανθό (ήταν… Ανθός πέρυσι). Αυτός – βλέπετε – θεριεύει κι ευωδιάζει μια …κανονική περίοδο μόνο!

Δεν έχει βέβαια, σχέση με τον ανθό της γαρδένιας (που ζει μια νύκτα μόνο) του μυθικού άσματος με τις θετικές ερμηνείες Δούκισσας και Τόλη. Ένας είναι ο Τόλης!

Όλα αυτά, επαναλαμβάνουμε, ουδόλως μειώνουν την προσφορά και την αξία του Σλοβένου χαφ. Με όλα αυτά κουβέντα κάνουμε με τις εμπειρίες της παρελθούσας για την παρούσα αγωνιστική περίοδο. Με την εξήγηση, για να αποφύγουμε τυχόν παρεξήγηση, πως ο τρόπος αξιοποίησης του αφορά την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Τούτο δε, καθώς από πέρυσι (το… κακό ξεκίνημα σπό πλέι οφ) ο Γιασμίν Κούρτιτς μέχρι εφέτος φορτωμένους νεύρα παραμένει…

Καταλήγοντας, δε θεωρούμε πως η ευωδία …γιασεμιού την οποία πέρυσι ανέβλυζε ο ΠΑΟΚ, δεν είναι δεδομένο πως θα την αναβλύζει κι εφέτος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον αλλάζει. Οι αλλαγές αναμένονται ριζοσπαστικές. Και μοντέλα (εξ ανάγκης, δε λέμε το αντίθετο…) αγωνιστικής λειτουργίας όπως η περυσινή, στις πλάτες του Γιασμίν Κούρτιτς, δεν είναι πολυετή. Μονοετή είναι!

Το θέμα λοιπόν, είναι η αξιοποίηση του σε ένα ρόλο φυσικά, διαφορετικό. Με ευθύνη του Ρουμάνου προπονητή. Με γνώμονα πάντα το αγωνιστικό συμφέρον του ΠΑΟΚ και μόνον αυτό…

ΥΓ 1: Καλός, χρυσός, άγιος (που λέει ο λόγος) ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ αλλά… Οι αρμόδιοι της ΠΑΕ να μη λησμονούν πως «ΠΑΟΚ πάνω από όλους κι όλα»!

ΥΓ 2: Βάθια υπόκλιση στον Ράφαελ Ναδάλ. Δεν έχει ψυχή. Είναι ψυχή. Σώμα έχει…

ΥΓ 3: Φίλοι του «δικέφαλου», μη λησμονείτε το μπάσκετ! Τον νυν υπέρ πάντων αγώνα δίνουν στην ΚΑΕ για την επιβίωση του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.