Η «αναγέννηση» του Ιτούρμπε και του Ματέο Γκαρσία

Γιώργος Στράντζαλης06 Ιουλίου 2022

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Είναι επισφαλές κάθε συμπέρασμα που αναδύεται μέσα από τα φιλικά προετοιμασίας γιατί πολύ απλά αυτά εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς. Μέχρι στιγμής όμως τα δύο πρόσωπα που ξεχωρίζουν από την προετοιμασία του Αρη είναι οι Χουάν Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν ως εσωτερικοί μέσοι.

Αν επρόκειτο για κίνηση τακτικής ή λύση ανάγκης, είναι κάτι επί του οποίου μπορεί να απαντήσει μόνο ο Χερμάν Μπούργος καθώς ο Αργεντίνος τεχνικός έχει να διαχειριστεί τη λειψανδρία στον άξονα της μεσαίας γραμμής καθώς εκτός του Σέικ Ντουκουρέ δεν έχει άλλον κεντρικό χαφ (σ. σ. ο Πάπε Σέικ Ντιόπ είναι ανέτοιμος). Προφανώς αυτό το γεγονός τον οδήγησε και σε τακτικές δοκιμές «βαφτίζοντας» εσωτερικό μέσο τον Ματέο Γκαρσία, ενώ στην ίδια θέση (είτε στο 3-5-2 είτε με τετράδα στην άμυνα) έπαιξε και ο Χουάν Ιτούρμπε. Στα δύο φιλικά παιχνίδια ο Παραγουανός έδωσε το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει. Την ταχύτητα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τη δημιουργία στο transition παιχνίδι. Από τα δικά του πόδια άρχισε η πλειοψηφία των επιθέσεων της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Γάνδη. Ο Ματέο Γκαρσία επίσης παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα σε σημείο μάλιστα να έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο η σκέψη παραχώρησής του. Ο Αργεντίνος «ξεκλείδωσε» καταστάσεις, είχε γρήγορη μετάβαση παιχνιδιού μετά από ανάκτηση μπάλας αλλά και κράτημα μπάλας εκεί που χρειαζόταν.

Βέβαια, τα παραπάνω έγιναν σε συνθήκες φιλικού προετοιμασίας καθώς υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Σε αντίθεση με τη δημιουργία, την ταχύτητα και την έξυπνη μετάβαση μπάλας που έδωσε το δίδυμο στον Αρη σε συνθήκες ανάπτυξης παιχνιδιού, δεν θα μπορούσε να του προσφέρει ανάκτηση μπάλας και αναχαίτιση επιθέσεων του αντιπάλου. Και δεν θα μπορούσε να το κάνει καθώς δεν είναι στα χαρακτηριστικά των δύο παικτών. Γι’ αυτόν τον λόγο αναδείχθηκαν αμυντικές αδυναμίες στον αγώνα με το Αμβούργο τις οποίες προσπάθειες να «κρύψει» ο Χερμάν Μπούργος στο παιχνίδι με τη Γάνδη με τη χρησιμοποίηση τριών κεντρικών αμυντικών. Ξέρει δηλαδή ότι η δεύτερη γραμμή άμυνας δεν γίνεται να έχει την αποτελεσματικότητα που είχε παρόντος του Χαβιέρ Ματίγια ή του Λούκας Σάσα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.