Οι μεταγραφικές ανάγκες του Αρη, ο χρόνος που τελειώνει και το πρώτο αποτύπωμα

Βασίλης Μάστορας04 Ιουλίου 2022

Όλα θα ήταν καλύτερα για τον Αρη αν στον πρώτο φιλικό αγώνα με αντίπαλο το Αμβούργο είχε στο ρόστερ του ακόμη 3-4 ποδοσφαιριστές. Τότε τα πράγματα θα είχαν μπει σε μία σειρά και το αποτύπωμα που θα άφηνε η ομάδα θα ήταν περισσότερο κοντά σ’ αυτό που θα δείξουν οι «κίτρινοι» στις 21 Ιουλίου με την Γκόμελ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Αρης θα πρέπει να τα βάψει μαύρα.

Παρότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, αυτό που παρουσίασε η ομάδα με το Αμβούργο, παρά τη λειψανδρία στο ρόστερ και τις λίγες ημέρες προετοιμασίας, σε σχέση με τους Γερμανούς, ήταν ικανοποιητικό. Οχι βεβαίως σε βαθμό που να δίνει μεγάλη αισιοδοξία για την επίτευξη των στόχων που βάζει ο Αρης για τη νέα χρονιά. Αλλα είπαμε, αυτή η ομάδα σε σχέση με εκείνη που θα αγωνιστεί στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα θα έχει σημαντικές προσθήκες.

Οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές κατά την περσινή χρονιά, είχαν με το Αμβούργο καλά πατήματα, αγωνιστική διάθεση και υπηρέτησαν σε μεγάλο βαθμό το πλάνο του Μπούργος. Ναι έγιναν και αρκετά λάθη, όπως όμως είπε και ο Τερζής «καλύτερα τα λάθη να γίνονται κατά την προετοιμασία». Γι’ αυτό και υπάρχουν οι φιλικοί αγώνες.

Ο Αρης λοιπόν έχει δύο πυλώνες προόδου. Η ένας είναι η δουλειά που γίνεται στην Αυστρία και αυτή είναι υπόθεση του Μπούργος. Ο δεύτερος είναι η ενίσχυση του ρόστερ, η οποία θα πρέπει να γίνει με βήμα ταχύ. Ηδη άργησε οπότε δεν μπορεί να καθυστερήσει ακόμη περισσότερο. Βεβαίως δεν είναι μόνο δική του υπόθεση. Από τη στιγμή που αποφάσισαν οι «κίτρινοι» να αλλάξουν μεγάλο μέρος του ρόστερ, γιατί εκτίμησαν προπονητής και διοίκηση ότι επιβάλλεται ώστε να υπάρξει αγωνιστικό restart, χρειάζεται λίγη περισσότερη υπομονή. Η οποία ίσως θα πρέπει να αυξηθεί με δεδομένο ότι ο Αρης θέλει να ενισχυθεί με αξιόπιστες μεταγραφές. Με ποδοσφαιριστές τους οποίους διεκδικούν κι άλλες ομάδες. Βεβαίως και η υπομονή έχει τα όρια της. Η κόκκινη γραμμή για τη συμπλήρωση του 80% του ρόστερ είναι το τέλος της εβδομάδας, ώστε να υπάρχει χρόνος προετοιμασίας μέχρι τον πρώτο αγώνα με την Γκόμελ. Από εκεί και πέρα θα μπορεί να συνεχίσει ο Αρης το «σαφάρι» για τις υπόλοιπες επιλογές του, οι οποίες μπορεί να είναι ακόμη καλύτερες απ’ αυτές που προηγήθηκαν και με καλύτερους όρους. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να βιαστεί και κυρίως για δύο παίκτες που όπως φάνηκε στον πρώτο φιλικό αγώνα είναι απαραίτητοι. Εναν για το δεξιό άκρο της άμυνας και έναν χαφ που θα μπορεί να λειτουργεί τόσο ανασταλτικά, όσο και για το «χτίσιμο» του παιχνιδιού. Δηλαδή να έχει τον ρόλο του Ματίγια. Απουσία η οποία στοίχησε κόντρα στο Αμβούργο γιατί ο Εμπακατά χάνει τη θέση του στην προσπάθεια του να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.