Θετική ήταν η πρώτη γεύση, ευχάριστο ότι δόθηκε χώρος σε πολλούς νεαρούς

Στέλιος Γρηγοριάδης30 Ιουνίου 2022

Δεν ήταν και πάρα πολλά αυτά που είδαμε στο χθεσινό φιλικό του ΠΑΟΚ με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Λογικό και αναμενόμενο, αφού ήταν το πρώτο της προετοιμασίας. Αρα, τα συμπεράσματα αποτελούν απλώς μια πρώτη αίσθηση, ιδιαίτερα για τους νεοαποκτηθέντες, που πάντα, τέτοια εποχή, συγκεντρώνουν πάνω τους την προσοχή των οπαδών των ομάδων.

Από τα νέα πρόσωπα στον φετινό ΠΑΟΚ, στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Κουαλιάτα, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Ντάντας, Λάμπρου και ο νεαρός Παναγιώτου, που προέρχεται από τον ΠΑΟΚ Β. Σύμφωνα, λοιπόν, με την πρώτη αίσθηση, ο Κουαλιάτα και ο Ντάντας “βλέπουν” γήπεδο, παίζουν με τη μία, προσπαθούν να βγάλουν την έξυπνη πάσα, αλλά προφανώς τους περιμένει πολλή δουλειά και για να προσαρμοστούν και για να βελτιωθούν. Ο Ράφα Σοάρες είναι όντως ένα επιθετικό αριστερό μπακ, που ανεβοκατεβαίνει συνεχώς σε όλη την πλευρά. Ο Κάργας έδειξε την εμπειρία του, ο πιτσιρικάς ο Παναγιώτου έδειξε πολύ άνετος και καθόλου… ψαρωμένος, ενώ ο Λάμπρου εμφάνισε τη γνωστή σε όλους μας εικόνα ενός πρόθυμου για όλα εξτρέμ. Ολα αυτά, βέβαια, χωρίς κανείς να εντυπωσιάσει και χωρίς ο ΠΑΟΚ να δείξει ομοιογενής, πράγμα που δεν ήταν και εύκολο να συμβεί.

Φυσικά, εκείνος που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Ολιβέιρα, με το άψογο κοντρόλ στη μακρινή σέντρα-πάσα του Φιλίπε Σοάρες (που επίσης άρεσε ως οργανωτής) και το υποδειγματικό πλασέ με το οποίο “έγραψε” το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ. Ακόμη, πολύ καλός ήταν και ο Αουγκούστο, τόσο στις επιθετικές όσο και στις αμυντικές προσπάθειές του.

Εξι παίκτες στους έντεκα του δευτέρου ημιχρόνου είναι παιδιά από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ. Λύρατζης, Τσιγγάρας, Ταλιχμανίδης, Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας και Τσαούσης και Τσιγγάρας έπαιξαν μαζί με τους Ινγκασον, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Τσόλακ και τον Ρικάρντο, ο οποίος πέτυχε το ωραίο τρίτο γκολ με σεντερφορίσια κεφαλιά μετά την επίσης ωραία σέντρα του Ελ Καντουρί. Αργότερα, έγιναν επτά με την προσθήκη του Τζήμα και όλοι τους πήγαν πολύ καλά, παίζοντας μονότερμα τους αντιπάλους τους, οι οποίοι, πάντως, χρησιμοποίησαν κι αυτοί πολλούς πιτσιρικάδες. Αλλωστε, το 3-0 του δευτέρου ημιχρόνου τα λέει όλα.

Το μόνο δυσάρεστο ήταν ο τραυματισμός του Λύρατζη και μακάρι να μην αποδειχθεί σοβαρός, γιατί θα είναι κρίμα να μείνει πίσω με το ξεκίνημα της προετοιμασίας.

Γενικά, ήταν ένα θετικό πρώτο τεστ και ήταν πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι αγωνίστηκαν πολλοί νεαροί. Ολοι τους έχουν την ευκαιρία και στα επόμενα φιλικά να δείξουν πόσο αξίζουν, ώστε να διεκδικήσουν θέσεις στον βασικό κορμό της ομάδας για τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της.

Από την άλλη πλευρά, είναι ξεκάθαρο ότι ο Λουτσέσκου πρέπει να μοντάρει το σύνολο και, παράλληλα, να προσπαθήσει να “ανεβάσει” ποιοτικά όλα αυτά τα παιδιά, βοηθώντας τα να εξελιχθούν, προς όφελος των ίδιων αλλά βέβαια και του ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.