Εν αρχή ην η άμυνα για τον Χερμάν Μπούργος

Γιώργος Στράντζαλης30 Ιουνίου 2022

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ: Γ. ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ

Αν ο περσινός Άρης ξεχώρισε σε κάτι έναντι των περισσότερων αντιπάλων του, ήταν η αποτελεσματικότητα που είχε στην αμυντική λειτουργία. Τερμάτισε τη σεζόν όντας η τρίτη καλύτερη άμυνα καθώς σε 36 αγώνες Πρωταθλήματος δέχτηκε 28 γκολ, δύο περισσότερα από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Μεγάλη συνεισφορά σε αυτή την επίδοση είχε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Φαμπιάνο-Μπράμπετς, οι οποίοι αποτέλεσαν τους ηγέτες στα μετόπισθεν και επάνω τους ο Χερμάν Μπούργος θα χτίσει τον φετινό Αρη όσον αφορά το ανασταλτικό σκέλος.

Από το ρόστερ αποχώρησαν τρία μπακ, οι Γκάνεα, Σούντγκρεν και Λούμορ. Το θετικό είναι όμως ότι στο ένα άκρο (δεξιά) παρέμεινε ο Εμπακατά τον οποίο θα πλαισιώσει ακόμη ένας μπακ, που θα έρθει με μεταγραφή, ενώ στο αριστερό άκρο η ομάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά και με καλύτερους ποδοσφαιριστές. Μάρβιν Πίρσμαν και Μπράντλεϊ Μαζικού θα είναι το φετινό δίδυμο. Για τον πρώτο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, τον... ξέρει ο Αρης κι εκείνος ξέρει τον Αρη, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι συμπεριλήφθηκε στους κορυφαίους μπακ του Πρωταθλήματος. Για τον 27χρονο Μαζικού το θετικό είναι ότι προέρχεται από γεμάτες σεζόν και έχει παραστάσεις από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Οπότε η παρουσία του αυξάνει τον συναγωνισμό αριστερά.

Η διατήρηση της αποτελεσματικότητας στην αμυντική λειτουργία φαίνεται να είναι το “Α και το Ω” για τον Χερμάν Μπούργος. Τουλάχιστον αυτό έδειξε στη χθεσινή πρώτη προπόνηση επί αυστριακού εδάφους, όπου “μάζεψε” τους αμυντικούς και τους έκανε… ιδιαίτερα. Δούλεψε αρκετή ώρα μαζί τους πάνω στη λεπτομέρεια για τον τρόπο που θέλει να κινούνται στους χώρους, στην αντίληψη-αντίδραση και στις κινήσεις και αποστάσεις που θέλει να έχουν μέσα στο “κουτί” τους. Με τον Μπούργος δούλεψαν οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ασλανίδης, Τανούλης και Χρυσόπουλος, ενώ σε κάποιες ασκήσεις συμμετείχαν Πίρσμαν και Εμπακτά. Προφανώς, ο αργεντινός τεχνικός περιμένει να προστεθούν (άμεσα) και οι υπόλοιποι παίκτες (βλ. Μαζικού και στόπερ) ώστε ο Αρης να θωρακιστεί στα μετόπισθεν. Με την παρουσία των δύο περσινών ηγετών του, Φαμπιάνο και Μπράμπετς, την παραμονή του Κουέστα στο τέρμα, τις προσθήκες που έγιναν αριστερά και θα γίνουν και αυτές που θα γίνουν στο δεξί άκρο και στο κέντρο της άμυνας, όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά -και περισσότερες αξιόπιστες επιλογές – απ’ ότι πέρυσι…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.