Μποροβήλος: «Έξω από το γήπεδο, να είμαστε ενωμένοι»

Metrosport Team29 Ιουνίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο Γιώργος Μποροβήλος, πρώην διεθνής διαιτητής και μέχρι πρότινος πρόεδρος της Λίγκας για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Μποροβήλος μίλησε για τα μπλοκ που έχουν διαμορφωθεί με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό από την μία πλευρά και τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ από την άλλη.

Ο κ. Μποροβήλος στις δηλώσεις του υποστήριξε:

“Μία θέση ευθύνης πάντα είναι θέση ευθύνης. Και φυσικά έχει το σχετικό στρες και άγχος για κάθε έναν που βρίσκεται σε αυτή την θέση. Υπό αυτή την έννοια, ναι γλυτώσαμε, από την άλλη όμως κανείς δεν σε υποχρεώνει να το ακολουθήσεις.

Εάν γυρνούσα πίσω τον χρόνο, θα έλεγα πως είχαμε μία χρονιά ξανά με Κόβιντ. Έκλεισαν γήπεδα. Είχαμε γήπεδα που βελτιώθηκαν σε επίπεδο αγωνιστικών χώρων. Νομίζω ότι οι όποιες αποφάσεις πάρθηκαν, δεν είχαν τον παραμικρό δόλο. Κοιτάζαμε πάντα το πιο σωστό. Είχαμε τα προβλήματα με τα δικαστήρια. Να καταλάβουμε στην Ελλάδα, πως τα θέματα στα δικαστήρια, πρέπει να τελειώνουν γρήγορα. Και αναφέρομαι στην περίπτωση του Παναιτωλικού που εκδικάστηκε η υπόθεση του, την παραμονή ενός κρίσιμου αγώνα μπαράζ. Η υπόθεση, δικαστικώς, εκκρεμούσε από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο φίλαθλος θέλει να ξέρει το αποτέλεσμα. Θέλει να μαθαίνει την αλήθεια και να βλέπει πράξεις. Κάθε χρόνο, πάντα κάτι θα υπάρχει”.

- Με τον Μαρινάκη θα αλλάξει κάτι στην Λίγκα ;

“Είναι λίγων ημερών πρόεδρος, έχει ειδικό βάρος, είναι πρόεδρος μεγάλης ομάδας, έχει τον τρόπο και την δυνατότητα να δούμε κάποια πράγματα προς το καλύτερο. Κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε, συνολικά ως ποδόσφαιρο. Το μότο μου, ήταν ένα: Να χτυπηθούμε έως τελικής πτώσεως μέσα στο γήπεδο, όμως έξω από το γήπεδο, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Αλλιώς το ποδόσφαιρο θα έχει καρκίνο. Κάποιος να πιστεύει ότι το συμφέρον είναι έτσι. Εαν το πρωτάθλημα δεν είναι ανταγωνιστικό, τότε χάνουν οι πάντες. Δεν είναι τυχαίο ότι μας περνούν χώρες μικρότερες σε γεωγραφικό χώρο, όπως η Κύπρος, χωρίς να θέλω να την υποτιμήσω σε καμία περίπτωση. Ας καταλάβουμε τι θέλουμε. Να μην πηγαίνουμε στις δεύτερες διαλογές. Κάποτε πηγαίναμε στους ομίλους, τώρα πηγαίνουμε στα χωριά με το ταγάρι στην πλάτη. Πρέπει να έχουμε έναν κανόνα και να τον εφαρμόζουμε”.

Όσο για τα “μπλοκ” που διαμορφώνονται, με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό από την μία πλευρά και τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ από την άλλη, ο κ. Μποροβήλος υποστήριξε:

“Επί του θέματος για τα μπλοκ που είναι διαμορφωμένα, τοποθετήθηκα. Η άποψή μου είναι συγκεκριμένη: Να μην υπάρχει κανένα μέτωπο. Το ζητούμενο είναι πως πρέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει τις ομάδες ενωμένες. Δεν υπάρχει βούληση να πάμε στην λογική που προαναφέραμε.

Όσο για τους ξένους διαιτητές. Η μία και μοναδική λέξη υπάρχει. Αποδοχή. Οταν δεν υπάρξει αποδοχή για έναν άνθρωπο, δεν πάει να είναι ικανότατος, δυστυχώς δεν θα μπορέσει να διευθύνει έναν αγώνα. Μέχρι να φθάσουμε στην λέξη αποδοχή, δυστυχώς θα έχουμε πρόβλημα. Αρα μέχρι να υπάρξει αποδοχή για τον Έλληνα διαιτητή, πρέπει να πάμε στους ξένους”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.