Κόντρα σε... αετούς 120 ετών!

Γιώργος Μάντζιος29 Ιουνίου 2022

Το πρώτο του φιλικό τεστ δίνει απόψε ο ΠΑΟΚ (20:00-NOVASPORTS-Metropolis 95,5) με την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, μια ομάδα έχει στο σήμα της τον αετό. Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς είναι ένα ιστορικό σωματείο στην Ολλανδία, αφού συμπληρώνει φέτος 120 χρόνισα ζωής!

Με αρκετά σκαμπανεβάσματα από κατηγορία σε κατηγορία, ανέβηκε πέρυσι στην Eredivisie και ως νεοφώτιστη σώθηκε σχετικά άνετα, τερματίζοντας στην 13η θέση της βαθμολογίας. Στο παλμαρέ της έχει και 4 Πρωταθλήματα, αλλά όλα προπολεμικά (1917, 1922, 1930, 1933) και έναν χαμένο τελικό Κυπέλλου το 1965 (ήττα 1-0 από την Φέγενορντ). Πριν κάποια χρόνια, την σεζόν 2015-2016 η Ολλανδία κέρδισε μια θέση στο Europa League λόγω fairplay, με την ΓκόουΑχέντΙγκλς να παίζει στην Ευρώπη, αλλά να αποκλείεται πρόωρα από την Φερεντσβάρος. Στο παρελθόν είχε παίξει στο κύπελλο Κυπελλούχων το 1966 αλλά επίσης αποκλείστηκε πρόωρα από την Σέλτικ και άλλες τρεις φορές στο κύπελλο Ιντερτότο (1967, 1969, 1984).

Την φανέλα του συλλόγου έχουν φορέσει μεταξύ άλλων ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού Χενκ ΤενΚάτε, ο Μαρκ Όφερμαρς και πιο πρόσφατα ο Κουίνσι Πρόμες του Άγιαξ. Από τον πάγκο της έχουν περάσει μεταξύ άλλων ο Χεν Τεν Κάτε και ο Έρικ Τεν Χαγκ (νυν τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Στα...πιο φρέσκα, το ολλανδικό πρωτάθλημα ξεκινάει δύο εβδομάδες πριν από την δική μας Σούπερ Λιγκ, οπότε είναι λογικό η ολλανδική ομάδα να είναι σε καλύτερο στάδιο ετοιμότητας. Ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στις 7 Αυγούστου στην έδρα της Άλκμααρ, ενώ το αποψινό θα είναι και για αυτήν το πρώτο φιλικό, αφού θα ακολουθήσουν κι άλλα με Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Μαλίν, Όλντενμπουργκ και ΧέλμοντΣπορτ, Ρόντα, Ουτρέχτη Β΄και τον...δικό μας ΟΦΗ. Φυσικά έχει στο ρόστερ της και τον Αβεντισιάν που αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.