Σπανέας για Κλάτενμπεργκ: «Αν φθάσεις απότομα στην κορυφή, πέφτεις από την πίσω μεριά»

Metrosport Team22 Ιουνίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Γιώργος Σπανέας, γενικός γραμματέας των διαιτητών, αναφορικά με την διαφαινόμενη απόφαση του Τάκη Μπαλτάκου να αποχωρήσει ο Κλάτενμπεργκ από την θέση του.

Το συμβόλαιο του Κλάτενμπεργκ με την ΕΠΟ ολοκληρώνεται στις 30 Ιουλίου.

Ο κ. Σπανέας ρωτήθηκε αρχικά, εάν θα ήθελε να πάρει την θέση του Κλάτενμπεργκ με ένα μισθό που αγγίζει ετησίως τις 600.000 ευρώ. Και απάντησε με τον εξής τρόπο:

«Ασφαλώς και δεν επιθυμώ να πάρω την θέση που έχει ο Κλάτενμπεργκ. Αν φθάνεις απότομα στην κορυφή, πέφτεις από την πίσω μεριά. Όλο κάτι στραβό συμβαίνει σε αυτό τον τόπο. Είχαμε την κρίση, μετά ήρθε ο Σύριζα, μετά ήρθε ο κορωνοιός, αμέσως μετά οι τσούχτρες. Τι να τα κάνουμε τα λεφτά;

Είναι αναμενόμενο πως ο κ. Μπαλτάκος θα αρχίσει να ψάχνεται για το θέμα του αρχιδιαιτητή. Τώρα τι θα πετύχει; Δεν το ξέρω. Όμως ευελπιστώ ότι κάτι μπορεί να γίνει. Ισως δούμε μία άσπρη ημέρα. Οσο για την αντικατάσταση του Κλάτενμπεργκ, θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα. Δεν θα είναι εύκολη η δουλειά του νέου Αρχιδιαιτητή. Η ενημέρωση θα γίνει από τον κ. Κλάτενμπεργκ. Τώρα οι μεγάλοι απέσυραν την εμπιστοσύνη τους προς τον Κλάτενμπεργκ, αλλά δεν έχουν εξηγήσει γιατί απέσυραν την εμπιστοσύνη τους.

Έκαναν οι ξένοι διαιτητές λάθη και ίσως αυτή είναι η αιτία που απέσυραν οι μεγάλοι την εμπιστοσύνη τους στον Κλάτενμπεργκ. Είχα πει εδώ και μήνες, πως πρέπει να βρίσκονται μόνο ξένοι διαιτητές για τους πρώτους έξι μήνες στο ελληνικό πρωτάθλημα για να δούμε τι μπορούν να κάνουν. Να δούμε εάν μπορούν να τα καταφέρουν. Αλλά να είναι οι ίδιοι ξένοι διαιτητές στην Ελλάδα, για έξι μήνες. Δεν είναι εύκολο πράγμα το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να διανθίσουμε λίγο την κατάσταση, ήρθαν οι…τσούχτρες, δεν ξέρω τι άλλο θα συμβεί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.