Για αξιόλογους παίκτες σε όλες τις γραμμές και για Νο 1 εξακολουθεί να «καίγεται» ο ΠΑΟΚ, οπότε... καλή φώτιση

Στέλιος Γρηγοριάδης18 Ιουνίου 2022

“Kαίγεται” για στόπερ ο ΠΑΟΚ, όντως, αλλά μόνο για στόπερ; “Καίγεται” για τερματοφύλακα, “καίγεται” για εξτρέμ, “καίγεται” για επιτελικό χαφ, “καίγεται” και για φορ. Για παίκτες σε όλες τις γραμμές του “καίγεται”, γιατί όλες οι γραμμές του είχαν και έχουν κενά.


Δεν μας αρέσει να το παραδεχόμαστε, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι τίτλοι κερδίζονται χάρη κυρίως στην καλή άμυνα. Αρα είναι κομβικής σημασίας η απόκτηση ενός πολύ καλού τερματοφύλακα και ενός επίσης πολύ καλού στόπερ, με δεδομένο ότι τα πλάγια έχουν ήδη καλυφθεί με Λύρατζη-Σάστρε στα δεξιά και Βιειρίνια-Ράφα Σοάρες, συν την εναλλακτική με Μιχαηλίδη στα αριστερά.


Ομως, μόνο ένας τερματοφύλακας και μόνο ένας στόπερ χρειάζονται; Οχι βέβαια. Τον νεαρό Ταλιχμανίδη δεν πρόκειται να τον εμπιστευθεί ο Λουτσέσκου, τερματοφύλακας Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν υπάρχει, άρα τουλάχιστον δύο είναι απαραίτητοι. Και, μάλιστα, έμπειροι και πανέτοιμοι. Δυο τερματοφύλακες καλύτεροι και από τον Πασχαλάκη και (αυτό είναι πιο εύκολο) από τον Ζίβκοβιτς. Θα είναι πάρα πολύ κρίσιμες αυτές οι επιλογές.


Εξίσου κρίσιμες θα είναι και η επιλογή του στόπερ ή των στόπερ, γιατί και για το κέντρο άμυνας φαίνεται απαραίτητη η απόκτηση δύο παικτών. Ανάλυση μεγάλη δεν χρειάζεται. Πρέπει να βρεθούν δύο καλύτεροι από τον Κρέσπο και τον Βαρέλα. Αλλωστε και ο Μιχάι είναι με το ένα πόδι έξω από τον ΠΑΟΚ. Με μια καλή πρόταση έχει φύγει. Οπότε, οι μόνοι δεδομένοι αυτή τη στιγμή είναι ο Ινγκασον και ο Μιχαηλίδης.


Τα χαφ είναι γεμάτα από νιάτα (Κουαλιάτα, Φιλίπε Σοάρες, Τσιγγάρας) και, ταυτόχρονα, από “γεράματα” (Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κούρτιτς, Σβαμπ), με ολίγη από “μέση ηλικία” (Αουγκούστο, Μουργκ), αλλά δεν βλέπω ανάμεσά σε όλους αυτούς τους παίκτες τον οργανωτή, τον επιτελικό, το 10άρι. Αποδείχθηκε ότι αυτόν τον ρόλο δεν μπορούν να τον παίξουν σε υψηλό επίπεδο οι Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Αουγκούστο, όσο για τον Κουαλιάτα δεν μπορούμε να περιμένουμε θαύματα με το “καλημέρα” από έναν 22χρονο, άλλωστε προσωπικά περιμένω να δω περισσότερο έναν αριστερό εξτρέμ με δεξί πόδι (το αντίστροφο του Ζίβκοβιτς δηλαδή) και λιγότερο ένα 10άρι. Γνώμη μου είναι ότι στον νέο και πιο φιλόδοξο ΠΑΟΚ δεν χωράνε πλέον ούτε ο Μπίσεσβαρ ούτε ο Ελ Καντουρί, αλλά εύχομαι ο... ερωτευμένος μαζί τους Λουτσέσκου να θεωρήσει αναγκαίο τουλάχιστον έναν ποιοτικό δημιουργικό χαφ. Εναν χαφ που να δημιουργεί στην πράξη και όχι μόνο στη θεωρία. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είναι ευφυής, δεξιοτέχνης και ταχύς. Αυτή κι αν δεν είναι μια εξαιρετικά κρίσιμη επιλογή...


Στην επίθεση αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ διαθέτει τον Ζίβκοβιτς, τον Ολιβέιρα, που δεν πρόλαβε πέρσι να κριθεί λόγω της πολύμηνης αποχής του, τον Κούτσια, που πιστεύω ότι είναι αδιανόητο να μείνει εκτός, τον Μιτρίτσα, μια άλλη “αγάπη” του κόουτς και ίσως τον Τσόλακ. Δεν υπάρχει, όμως, ο Ακπομ και δεν πρέπει να υπάρχει ο Ζαμπά. Οπότε, “φωνάζει” αυτονόητα η ανάγκη για την απόκτηση τουλάχιστον ενός αξιόλογου φορ (αν όχι δύο) και ενός εξίσου αξιόλογου εξτρέμ (αν όχι επίσης δύο). Να κι άλλες πολύ κομβικές επιλογές.



ΥΓ. Το παζλ δεν θα αργήσει πολύ να συμπληρωθεί. Το θέλουν και (επιτέλους) το προσπαθούν στον ΠΑΟΚ. Δεν απομένει παρά να ευχηθούμε καλή φώτιση στον Λουτσέσκου και τον Μπότο για τις επόμενες κινήσεις τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.