Το πρόσφατο παρελθόν του Αρη στην Ευρώπη δεν του επιτρέπει να υποτιμήσει την Γκόμελ

Βασίλης Μάστορας16 Ιουνίου 2022

Ποδοσφαιρικές εκπλήξεις γίνονται συχνά. Αλλά έκπληξη με έκπληξη διαφέρει. Για παράδειγμα η ήττα της Αγγλίας από την Ουγγαρία με 0-4 είναι από αυτές που θα μείνουν στην ιστορία. Κι αυτό γιατί ήταν η πιο βαριά εντός έδρας ήττα των “τριών λιονταριών” τα τελευταία 94 χρόνια, αλλά και η πρώτη φορά, μετά από το 1953 και το 6-3 της Ουγγαρίας επί της Αγγλίας, που μία φιλοξενούμενη ομάδα σκόραρε τέσσερα γκολ απέναντι στην εθνική Αγγλίας. Αρα έχει δίκαιο ο προπονητής των Ούγγρων, Μάρκο Ρόσι που δήλωσε ότι «όταν πεθάνω, είμαι σίγουρος πως στην Ουγγαρία θα υπάρχει ενός λεπτού σιγή”.

Εχουμε λοιπόν ένα μέτρο για το τι σημαίνει ιστορική έκπληξη στο ποδόσφαιρο.

Η χθεσινή κλήρωση του Conference League δεν ήταν έκπληξη για τον Αρη. Σε μία διοργάνωση όπου υπάρχουν πολλές αδύναμες ομάδες, από τη στιγμή μάλιστα που οι «κίτρινοι» μπήκαν στο γκρουπ των ισχυρών, ήταν λογικό να βρουν απέναντι τους αντίπαλο «λουκούμι». Η κλήρωση έχει όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί «δώρο» για τον Αρη. Η Γκόμελ προέρχεται από ένα Πρωτάθλημα, άγονο προορισμό για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. 

Προβιβάστηκε πριν από δύο χρόνια στην πρώτη κατηγορία της Λευκορωσίας, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει τον Αρη σε έδρα άλλης χώρας και δεν θα έχει τη συμπαράσταση των φιλάθλων της. Παράλληλα εξετάζεται και η προοπτική να γίνουν και οι δύο αγώνες στη Θεσσαλονίκη, εφόσον το δεχθεί η UEFA από την στιγμή που και οι δύο ομάδες δείχνουν σύμφωνες.

 Η επόμενη καλή είδηση για τους «κίτρινους» θα ήταν να παραιτηθεί η αντίπαλος τους και να μην γίνουν οι δύο αγώνες ώστε να περάσουν χωρίς αγώνα στον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει καλό θα είναι ο Αρης να προετοιμάζεται για δύο δυνατές μάχες. Αλλωστε και τις δύο προηγούμενες χρονιές για εύκολη κλήρωση μιλούσαν στον Αρη, αλλά στο τέλος έκλαψαν με μαύρο δάκρυ. 

Και επειδή βίωσε την αποτυχία θα είναι χρήσιμο να αντιμετωπίσει την Γκόμελ με σεβασμό. Ο βαθμός δυσκολίας των κληρώσεων αποδεικνύεται στην πράξη. Ενας Αρης που θα υποτιμήσει έναν αντίπαλο που θα διψάει για κάτι καλό θα μοιάζει με την ήττα του Γολιάθ από τον Δαυίδ. Αρα πέρα από το αποτέλεσμα της κλήρωσης ο Αρης θα πρέπει να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του μεταγραφικού σχεδιασμού, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Ιουλίου. Αν… ξεχαστεί και θεωρήσει ότι έχει τον χρόνο να καθυστερήσει κινδυνεύει να βρεθεί προ εκπλήξεως.

Focus

Aκούγεται έντονα ότι η ΕΟΚ είναι αποφασισμένη να τηρήσει κατά γράμμα τον νόμο και να μην επιτρέψει ομάδες που δε θα πάρουν άδεια να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα της Basket League. Βεβαίως στην Ελλάδα η θεωρία από την πράξη, σε πολλά πράγματα έχει μία σημαντική διαφορά…





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.