Θεσσαλονίκη – Μετρό: Αμφιδρομείται μετά 15 χρόνια, η 26ης Οκτωβρίου

Metrosport Team16 Ιουνίου 2022

Mετά από ολόκληρα 15 χρόνια, αμφιδρομείται αύριο η οδός 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης , από το ύψος της Μοναστηρίου έως τη συμβολή με την οδό Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, από αύριο το πρωί, Παρασκευή 17/6/2022, θα ισχύσουν αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επι της οδού 26ης Οκτωβρίου.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του χώρου που βρίσκεται κοντά στη νότια είσοδο του σταθμού «Πλατεία Δημοκρατίας» του Μετρό Θεσσαλονίκης, η οδός επανέρχεται στο σχέδιο κυκλοφορίας που ίσχυε πριν ξεκινήσουν τα έργα, δηλαδή που ίσχυε ως το 2007.

Έτσι, απο αύριο στις 6.00 π.μ. αμφιδρομείται η κίνηση των οχημάτων στην οδό 26ης Οκτωβρίου στο τμήμα απο την οδό Μοναστηριού έως την οδό Πολυτεχνείου. Κάθε ρεύμα κυκλοφορίας θα διαθέτει δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Παράλληλα, αλλάζει και η διατομή της οδού 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πολυτεχνείου και Αισώπου, μετά την ολοκλήρωση των έργων διαπλάτυνσης πεζοδρομίων και δημιουργίας εσοχών για θέσεις στάθμευσης που πραγματοποίησε η Αττικο Μετρό .

Τέλος, η οδός Δωδεκανήσου, που παλαιότερα ήταν διπλής κατεύθυνσης, θα παραμείνει μονόδρομος, σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές μελέτες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.