Ο ΠΑΟΚ κάνει λογαριασμό και αγωνιστικό σχέδιο

Metrosport Team11 Ιουνίου 2022

Οριστική απόφαση για το ύψος του αγωνιστικού προϋπολογισμού δεν έχει παρθεί γιατί θα εξαρτηθεί από τις εμπορικές συμφωνίες που θα επιτευχθούν αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι χαμηλότερος από πέρυσι καθώς επίσης και ότι ο ΠΑΟΚ θα χτίσει από την αρχή.

Συνήθως, οι αλλαγές αγγίζουν τους ξένους παίκτες αλλά ενόψει της επόμενης χρονιάς οι βασικές αλλαγές του ΠΑΟΚ θα αφορούν τον ελληνικό κορμό. Είναι ξεκάθαρο δηλαδή ότι θα προσπαθήσει να φέρει στο «Παλατάκι» τουλάχιστον τέσσερις Ελληνες παίκτες και δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς φαντασία για να υποθέσει αυτούς που τον ενδιαφέρουν. Καθώς δεν μπορεί να χτυπήσει την πόρτα των Ελλήνων των οποίων τα κασέ είναι από 100-120 χιλιάδες ευρώ και πάνω, θα αποταθεί στην αμέσως χαμηλότερο κατηγορία, αρκεί φυσικά να διαπιστωθεί ότι υπάρχει λογική σε επίπεδο απαιτήσεων. Η «Μ» αποκάλυψε προ μιας εβδομάδας ότι θα επιδιωχθεί η επιστροφή του Βαγγέλη Μαργαρίτη όπως επίσης και ότι θα εκφραστεί ενδιαφέρον για τον Κωνσταντίνο Γόντικα. Από τους παίκτες που έχουν συμβόλαια, υπάρχει η πρόθεση διατήρησης του Γιώργου Καμπερίδη ενώ στον Βασίλη Τολιόπουλο είναι πιθανό να προταθεί η ενεργοποίηση του επόμενου έτους με μειωμένες οικονομικές απολαβές. Αναλόγως της απάντησής του, θα διαμορφωθεί και το σχέδιο για τη θέση του 5ου γκαρντ.

Προέχει όμως να ξεκαθαρίσει ο αγωνιστικός προϋπολογισμός ο οποίος θα διαμορφωθεί αναλόγως της αποτελεσματικότητας του χορηγικού προγράμματος. Για παράδειγμα, πέρυσι στον ΠΑΟΚ είχαν υπολογίσει ότι θα εισέπρατταν ένα ποσό περί των 600.000 ευρώ από τη φορολόγηση του στοιχήματος, τελικώς όμως πήραν σχεδόν τα μισά. Είναι δεδομένο δηλαδή ότι ακόμη και στην προοπτική της ευρωπαϊκής συμμετοχής, φέτος ο προϋπολογισμός θα είναι χαμηλότερος κάτι το οποίο είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Χατζόπουλος, προτάσσοντας τον στόχο της εξυγίανσης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.