Ανοίγει μια ιστορική περίοδος για τον ΠΑΟΚ, ιδανικό ορόσημο τα 100 χρόνια το 2026

Δημήτρης Κανελλάκης08 Ιουνίου 2022

Καιρός ήταν να τελειώσει, επιτέλους, οτιδήποτε έμενε να κρατά σε εκκρεμότητα την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών ώστε ο ΠΑΟΚ να μπορεί να ξεκινήσει την κατασκευή της νέας Τούμπας.

Μπορεί επισήμως να μην ανακοινώθηκε, ως την ώρα, τουλάχιστον, που γράφτηκε το συγκεκριμένο άρθρο, όμως, όταν ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, μεταφέρει την πληροφορία πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το διάταγμα για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, νομίζω, ότι θα πρέπει να θεωρούμε πως το θέμα έχει κλείσει και η κουβέντα από δω και μπρος δεν θα αφορά σε τίποτε άλλο εκτός από το πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή και πότε θα ολοκληρωθεί.

Με την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για τη Νέα Τούμπα, ανοίγει μια περίοδος για τον ΠΑΟΚ η οποία μόνο ως ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην εποχή κατά την οποία θα πορευτεί προς την αλλαγή επιπέδου από κάθε άποψη. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει αλλάξει επίπεδο αγωνιστικά τα 5-6 τελευταία χρόνια, όμως, όταν με το καλό μετά από κάποια χρόνια θα κατασκευάσει τη Νέα Τούμπα και θα ξεκινήσει η λειτουργία του καινούργιου... σπιτιού του, θα δικαιούται να αισθάνεται -και να είναι- ένα ευρωπαϊκό κλαμπ, που διαθέτει όλα όσα καθιστούν έναν σύλλογο σπουδαίο.

Ο ΠΑΟΚ έχει το προνόμιο να ανήκει -ως εταιρεία- σε έναν πολύ ισχυρό επιχειρηματία, έχει γίνει αυτά τα χρόνια ομάδα που κατακτά τίτλους και ανεβαίνει σκαλοπάτια στην Ευρώπη, που η οργάνωσή του ακολουθεί τα βήματα των ευρωπαϊκών συλλόγων, που διαθέτει εγκαταστάσεις.

Το μόνο που του έλειπε ήταν ένα σύγχρονο γήπεδο, που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Να είναι μεγαλύτερο σε χωρητικότητα από το υπάρχον, να διαθέτει χώρους οι οποίοι θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των θεατών που παρακολουθούν τους αγώνες του, στο οποίο η πρόσβαση θα είναι ευκολότερη απ' ό,τι τώρα.

Κι όλα αυτά να συνδυαστούν με μια ανάπλαση σε όλη την περιοχή, η οποία θα δίνει δυνατότητες που δεν έχουν τώρα σε όσους ζουν γύρω από το γήπεδο.

Όλα αυτά, πλέον, δεν είναι μακριά. Το ιδανικό ορόσημο μοιάζει να είναι αυτό στο οποίο αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης: το 2026, όταν ο ΠΑΟΚ θα γιορτάζει τα 100 χρόνια ζωής...


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.