«Ο Αγροτικός Αστέρας, ο Μακεδονικός, η εμπειρία της Αμερικής και ο Κλάους»

Metrosport Team07 Ιουνίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” μίλησε ο εκ των αρχηγών του Αγροτικού Αστέρα, ο Γιάννης Βοσκόπουλος που βοήθησε τα μέγιστα για την άνοδο της ιστορικής ομάδας στην Superleague 2. Μία επιτυχία που πανηγυρίστηκε ιδιαιτέρως και από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές.

Ο Γιάννης Βοσκόπουλος που τώρα είναι 34 ετών, είχε ξεκινήσει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Και μάλιστα, είχε κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα με την ομάδα Νέων Κ20 του Δικεφάλου. 

Στις δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 είπε μεταξύ των άλλων: “Είμαι πολύ χαρούμενος για την άνοδο του Αστέρα και δεν σας κρύβω πως είμαι ευτυχισμένος. Ήμουν στην ομάδα του ΠΑΟΚ της Κ20 που είχε πάρει τον τίτλο. Τότε είχα συμπαίκτες, τον Μανουσαρίδη, τον Κλάους Αθανασιάδη, τον Γιάννη Πεχλιβάνη. Κάποια στιγμή πήγα στον Πανσερραικό, στην Παναχαϊκή, στην Λάρισα, στην Καλαμάτα, ταξίδεψα στην Αμερική, όπου αγωνίστηκα στην δεύτερη κατηγορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, ένα σκαλοπάτι πιο κάτω από το MLS. Και φυσικά έπαιξα στις Σέρρες με τον Πανσερραϊκό.

Στην Αμερική είχα μείνει επί έξι μήνες. Εκεί είναι πιο πολύ σαν θέαμα το ποδόσφαιρο, οι ίδιοι οι Αμερικάνοι το βλέπουν περισσότερο σαν θέαμα. Οι συνθήκες ήταν πολύ καλές, όταν οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές. Σε οικονομικό επίπεδο ο ποδοσφαιριστής πληρώνεται καλύτερα εκεί, είναι πιο μπροστά από εμάς στην Αμερική και αναφέρομαι και στο επίπεδο της οργάνωσης. Ο μέσος όρος σε ετήσιο συμβόλαιο ήταν γύρω στις 50.000 δολάρια. Ο Παναγιώτης Διλμπέρης, με είχε βοηθήσει να πάω στην Αμερική”.

Ρωτήθηκε για την άνοδο του Αστέρα στην Superleague 2 και υποστήριξε: “Για την άνοδο του Αγροτικού Αστέρα σίγουρα είμαι χαρούμενος. Ήμουν από τους τυχερούς. Όσο για την πορεία του κάθε ενός που βρίσκεται σε αυτό τον πολύ δύσκολο χώρο του ποδοσφαίρου, θέλω να σας πω, ότι το βασικό είναι να κάνεις κάτι, ένα κομπόδεμα για να κάνεις μία επιχείρηση. Πάντως σε επίπεδο εισοδημάτων δεν είναι εύκολο για ένα παίκτη για να σταδιοδρομήσει. Παίζει ρόλο και η ζωή που θα κάνει ο κάθε ένας. Τα εύκολα χρήματα, εύκολα τρώγονται.

Δεν σας κρύβω ότι την νέα σεζόν, θέλω να είμαι παρών στην Superleague 2, με τον Αστέρα. Έγινε μία συζήτηση με την διοίκηση για την συνεργασία μας, δεν έχει προκύψει προς το παρόν κάποιο οριστικό αποτέλεσμα. Μακάρι στον Αστέρα, όπως ακούγεται να μπουν και άλλοι επιχειρηματίες. Ο Αγροτικός Αστέρας ανήκει στον Δήμο Ευόσμου που είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους στη Θεσσαλονίκη. Ότι κι αν γίνει, 1.000 φίλαθλοι θα βρίσκονται σε κάθε παιχνίδι της ομάδας. Όσο για τον ΠΑΟΚ έχει ανέβει επίπεδο”.

Ο Βοσκόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει και τον κρίσιμο αγώνα που θα δώσει ο Μακεδονικός εκτός έδρας, με αντίπαλο τον ΠΑΟ Ρουφ. Ένα παιχνίδι, από το αποτέλεσμα του οποίου, αναμένεται να κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η άνοδος του Μακεδονικού στην Superleague 2. Μάλιστα είπε τα εξής:

“Ο Μακεδονικός θέλει να παίξει για δύο αποτελέσματα για να εξασφαλίσει την άνοδο. Έχει όλες τις προοπτικές για να πετύχει τον στόχο του. Και θέλει να ανέβει στην Λίγκα 2. Δεν θυμάμαι στο παρελθόν να βρίσκονται πέντε ομάδες στην Λίγκα 2 καθώς συμμετέχουν και ο Ηρακλής και ο ΠΑΟΚ Β σε αυτό το Πρωτάθλημα.

Όσο για τον Κλάους Αθανασιάδη μόνο ο ίδιος ξέρει τι συνέβη και δεν είχε μία περαιτέρω ανοδική πορεία η καριέρα του. Έφθασε στην κορυφή, δεν έχω συναντήσει ξανά τέτοιο σκόρερ στην καριέρα μου”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.