Ο ΠΑΟΚ τις μεταγραφές, ο Ολυμπιακός την παράγκα!

Metrosport Team03 Ιουνίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Η «παράγκα» αποτελεί μια σημειολογική έννοια η οποία έχει εγκατασταθεί στο ποδοσφαιρικό λεξιλόγιό μας τα τελευταία σαράντα χρόνια! Αποτελεί το σύνολο των ενεργειών, των καταστάσεων, των εξωθεσμικών και θεσμικών που την χτίζουν την απαρτίζουν και την υπηρετούν. 

Τις τελευταίες δεκαετίες ήρθε ο Κόκκαλης και μετά ο Μαρινάκης ο οποίος με τις ευλογίες και τη συνέργεια φιλοκυβερνητικών , κυρίως, παραγόντων έφτιαξαν ένα απίστευτο επικοινωνιακό δημιούργημα, ικανό να κερδίσει οποιαδήποτε ανταγωνιστική στον Ολυμπιακό ομάδα.

Κερκόπορτα για 2-3 χρόνια ήταν ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης που με την προσωπική του παρουσία, την αποφασιστικότητα αλλά και τα χρήματα που διέθεσε έκανε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Άλωσε την παράγκα και πήρε τίτλους που ο ΠΑΟΚ δεν ονειρευόταν. Όμως το φαινόμενο του ελατηρίου λειτούργησε. Η «παράγκα» εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Σαββίδη την επικοινωνιακή αλλά και διοικητική αδυναμία σε σχέση με τον Ολυμπιακό , των παραγόντων του ΠΑΟΚ και με πολυποίκιλους τρόπους όχι απλά επανάκαμψε αλλά κάνει κουμάντο σε όλα τα επίπεδα. Ο Δικέφαλος προσπαθώντας να μην επαναλάβει τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος προχωρά σε μεταγραφές. Απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρώσει αρκετές από αυτές. Προς το παρόν ο Κουαλιάτα και ο Σοάρες είναι μακράν οι ποιοτικότερες. Το τι κάνει ο ΠΑΟΚ μεταγραφικά το κρίνουμε και θα συνεχίσουμε να το κρίνουμε. Άλλωστε θα φανεί στο χορτάρι. 

Όμως αυτό που ήδη «στήνει» ο Μαρινάκης μέσω της κυβέρνησης, των ΜΜΕ, αλλά και όλων αυτών που προαναφέραμε , είναι άνευ προηγουμένου. Από το εξωτερικό άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Σφαγή της Χάντερσφιλντ, τη φώτο του Θεοδωρίδη δίπλα στον Μαρινάκη που σηκώνει το κύπελλο, του Κλάτεμπεργκ που είχε κάνει μπούλιγκ στον διαιτητή του αγώνα Μος που τελικά δεν έδωσε δύο πέναλτι, και δυο μέρες αργότερα του βάλανε φωτιά το μαγαζί. Χθες μάθαμε ότι ο Ολυμπιακός θα πουλήσει παίκτη με 10 εκατομμύρια στην Φόρεστ (άρχισαν τα καθαρίσματα) ενώ θέλει τον Καμαρά από τον Άρη. Για τον Σοάρες που του έκαναν πρόταση και έρχεται στον ΠΑΟΚ κουβέντα. Αν γινόταν το αντίθετο θα είχαμε πρωτοσέλιδα αφιερώματα.

Ωστόσο τα συμβάντα συνεχίζονται ως ριπές πυροβόλου. Προσφυγή στις FIFA και UEFA κατά του Ολυμπιακού φέρεται πως έχει καταθέσει εδώ και κάποιους μήνες ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Ο νεαρός Σέρβος αμυντικός ζητά να λυθεί το συμβόλαιό του με τους «ερυθρόλευκους», όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ιστοσελίδας «telegraf.rs», αφού καταγγέλλει του Πειραιώτες για εργασιακό εκφοβισμό. 

Οι Σέρβοι δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, τονίζοντας ότι ο συμπατριώτης τους έχει συγκεντρώσει τόσο βίντεο όσο και άλλα επιπλέον… στοιχεία που αποδεικνύουν τα όσα ισχυρίζεται. Στη συνέχεια βγήκε ο Μπαλτάκος πρόεδρος και τη στιγμή που δέχεται συγχαρητήρια από τον Ινφαντίνο δέχεται μπούλιγκ από Καραπαπά και στη συνέχεια από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Τελικά μάλλον δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δυο όταν αφορά τον Ολυμπιακό. «Έχουμε σοβαρές αμφιβολίες όσο αφορά την επιλογή Μπαλτάκου» δήλωσε ο Θεοδωρικάκος. Τέλος θεωρούν στον Ολυμπιακό αυτονόητη την παραμονή του Κλάτεμπεργκ που πρώτοι τον κατηγόρησαν. 

Εκεί στον ΠΑΟΚ πρέπει να βάλουν ως στόχο ύπαρξης της διοίκησης τους να φύγει ο εν λόγω κύριος. Ούτε με το 1/3 των αποδοχών να μείνει! Αφού είναι βέβαιο ότι η παραμονή του οδηγεί σε βέβαιο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού. Εδώ έβαλε τον Μανούχο 4ο στον τελικό που δεν είχε περάσει τις εξετάσεις στην ΟΥΕΦΑ. Όλα τα παραπάνω επικοινωνιακά αλλά και για να κερδίσει πράγματα και να αποφύγει καταστάσεις, ο ΠΑΟΚ δεν τα χρησιμοποιεί και δεν τα εκμεταλλεύεται. Υπάρχει μια σιωπή και είναι πολύ περίεργη. Εμείς δε μπορούμε εις αεί να κάνουμε το γραφείο τύπου της ομάδας. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.