Μπαλτάκος: «Εδρα αθλητικών δικαστών στη Θεσσαλονίκη- Δεν με αγγίζουν όσα λένε»

Metrosport Team02 Ιουνίου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε ο Τάκης Μπαλτάκος, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος αποκάλυψε πως μέσα στις προθέσεις του, είναι να ιδρύσει γραφείο αθλητικών δικαστών με έδρα τη Θεσσαλονίκη για να εξυπηρετούνται όλες οι υποθέσεις που αφορούν τους 22 νομούς που βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα.

Οσον αφορά τις μεθοδευμένες κατηγορίες από τον ερυθρόλευκο τύπο και τα μέσα που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό, υποστήριξε:

“Εκείνο το οποίο απαντάω είναι ένας στίχος που έλεγε, τους συγχωρώ, από ένα τραγούδι του Σαββόπουλου. Δεν με απασχολεί, αυτό που ξέρω, είναι ότι είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1977. Είμαι ένας από τους πιο παλιούς σε αυτό τον χώρο. Όλα τα άλλα που λέγονται περί ακροδεξιού ούτε καν με αγγίζουν. Χαίρομαι που το λέτε, έρχεται κάποιος οργανωμένα και με ανεβάζει στην συνείδηση των οπαδών του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και πολύ χαίρομαι για αυτό.

Είναι ένα πολύ ισχυρό μάρκετινγκ υπέρ μου. Θα πορευτώ με όσα γνωρίζω. Την δεκαετία του 90 που ήμουν νομικός σύμβουλος της ΕΠΑΕ και τότε να δείτε τι γινόταν. Δεν με ενδιαφέρει, δεν δίνω σημασία στα κακεντρεχή σχόλια και στην συστηματική προσπάθεια που γίνεται από μία μερίδα. Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι στα δύο χρόνια πρέπει να γίνει προσπάθεια να αποκαταστήσουμε την κυριαρχία της ΕΠΟ, το κύρος που έχει τρωθεί. Η ομοσπονδία να μην ασχολείται με το πλάγιο άουτ. Να μετατρέψουμε την ΕΠΟ σε ένα πραγματικό οργανισμό. Να προασπίσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τους διαιτητές.

Είπα χθες πως νόμοι αντισυνταγματικοί δεν θα υποστηρίζονται από την ΕΠΟ. Ο αθλητισμός τελεί υπό την εποπτεία του κράτους όχι τη διοίκηση.

Να δούμε ποιος θα επικρατήσει, δεν υπάρχει θέμα. Εγώ δεν έχω συνηθίσει να χάνω. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία. Δεν σας κάνει εντύπωση, πως βγήκε η διαρροή πως θα περάσει ο υπουργός την επαγγελματική διαιτησία τις παραμονές των εκλογών της ΕΠΟ; Το είπα αυτό και προσπαθεί να περάσει τον νόμο ο υπουργός.

Για την υπόθεση του Άρη, αυτό που έγινε, συνέβη προεκλογικά. Άρα δεν έχω πλήρη γνώση. Η ΕΠΟ ήταν απασχολημένη όσον αφορά τις εκλογές. Η αλήθεια είναι πως με ρώτησαν, εγώ το θέμα το ήξερα μέσω των εφημερίδων. Και δεν ήθελα να αναμειχθώ για να μην λένε διάφορα. Θα ήταν άκομψο να το κάνω. Τώρα θα δω την αλληλογραφία και θα έχω σε βάθος την άποψη. Πρέπει να γνωρίζω τα πάντα. Υπάρχουν όμως και τα τρέχοντα θέματα της ΕΠΟ. Ένα πείραμα που είχε γίνει στο παρελθόν και δεν πήγε καλά, είναι η αθλητική δικαιοσύνη.

Με απασχολεί να μην εκδικάζονται υποθέσεις που αφορούν την Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα, δεν μπορεί για οποιοδήποτε θέμα να έρχονται οι εκπρόσωποι των ομάδων στην Αθήνα. Δεν έχει λογική να έρχονται στην Αθήνα. Θα πρέπει η ΕΠΟ, μέσω μελετών, να ιδρύσει ένα σοβαρό και εύπλαστο γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ούτως ώστε οι 22 νομοί να έχουν έδρα αθλητικών δικαστών στη Θεσσαλονίκη. Γιατί οι Σέρρες πρέπει να έρχονται στην Αθήνα; Αν μπορούμε να βάλουμε και άλλα θέματα, να το περάσουμε και στο καταστατικό. Οτιδήποτε έχει σχέση με την αθλητική δικαιοσύνη, να βρούμε άλλους τρόπους πιο παραγωγικούς”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.