Κάτι μάς θύμιζε… Κάτι μάς θύμιζε!

Αρις Νικολάκης31 Μαΐου 2022

Αλίμονο. Δε λέμε και πως ο Τελικός στο «Σταντ ντε Φρανς» είναι ίδιος, ο Τελικός στο «Σπύρος Λούης». Προς Θεού, δηλαδή. Τούτο δε, όχι μόνον τηρουμένων των αναλογιών. Δεν το λέμε αλλά… Η εξέλιξη εκεί – κατά πως έχουμε την αμυδρά υποψία – έφερνε λίγο προς την εξέλιξη εδώ…

Η μία ομάδα εκεί, έχανε ευκαιρίες σκοντάφτοντας σε Τιμπό Κουρτουά. Ο τερματοφύλακας της Ρεάλ έπιανε τα άπιαστα Η άλλη εδώ, έχανε σκοντάφτοντας σε Αλμπέρτο Μπρινιόλι και Γιάννη Κώτσιρα. ‘Έσωζαν τα άσωστα! Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχαναν τα άχαστα!

Με λίγα λόγια; Οι εντυπώσεις, για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της μάχης των γιγάντων του ευρωπαϊκού φουτμπόλ, στη Λίβερπουλ πιστώθηκαν. Μέτρησε φυσικά, η ουσία. Το γκολ. Η πίστωση ενός, όλου κι όλου, γκολ στη Ρεάλ… Την έστεψε ξανά μανά Πρωταθλήτρια.

Αυτό όμως, είναι το ποδόσφαιρο. Είναι ένα άθλημα το οποίο δεν κρίνεται στις εντυπώσεις. Στα σημεία. Κρίνεται στην ουσία. Στο γκολ. Αυτό γράφει ιστορία. Φιναλίστ η Λίβερπουλ. Πρωταθλήτρια η Ρεάλ. Φιναλίστ ο ΠΑΟΚ. Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός. Για να επιβεβαιωθεί το ρηθέν από πολλούς, πάρα πολλούς: «Στους Τελικούς δεν παρίστασαι, για να παίξεις. Παρίστασαι, για να νικήσεις»!

Δεν χωρά λοιπόν, αμφιβολία πως ναι μεν, η εικόνα της αγγλικής ομάδας … παικτικά (μία λέξη την οποία συνήθιζε ο αείμνηστος Ευρωκόουτς, Κώστας Πολίτης) ήταν καλύτερη αλλά…. Στέμμα φόρεσε η ισπανική ομάδα. Αυτή νίκησε.

Αν κι η έγκυρη και σοβαρή L’ Equipe, βαθμολόγησε με μο 5,7 τη Ρεάλ και 5,2 τη Λίβερπουλ. Ήτοι, με 0,5 μο υπέρ της Ρεάλ… Αυτή η διαφορά – η οποία θεωρητικά πάει, κόντρα στις εντυπώσεις - στη βαθμολογία της γαλλικής εφημερίδας δεν οφείλεται - πρακτικά - στην ουσία. Στο «εννιάρι» του Βέλγου τερματοφύλακας της «βασίλισσας» οφείλεται….

Για να μην το κουράσουμε λοιπόν, περισσότερο… Και για να μην το κάνουμε τιραμόλα το σημερινό θέμα μας, καταλήγουμε: Κάτι μας θύμιζε… Κάτι μας θύμιζε. Κάπου έστελνε την σκέψη μας η εξέλιξη στον Τελικό του «Σταντ ντε Φρανς». Κάπου κοντά τον Τελικό τού «Σπύρος Λούης» , κατά την πάντα ταπεινή μας κρίση, την έστελνε. Η μία ομάδα έκανε ευκαιρίες. Η άλλη; Γκολ! Νίκησε φυσικά, αυτή η οποία έκανε το γκολ.

Με άλλα λόγια; Οι εκ Μαδρίτης ορμώμενοι πήγαν, για να νικήσουν. Κι οι εκ Λίβερπουλ για να παίξουν…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.