Το μότο «ονειρέψου το αδύνατο» και ο Αρης από τη θεωρία στην πράξη

Βασίλης Μάστορας31 Μαΐου 2022

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δύο στοιχεία τα οποία κάνουν αίσθηση στη νέα καμπάνια της ΠΑΕ Αρης για τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2022-’23 είναι η σύνδεση τους με τον Αλκη Καμπανό και το σύνθημα «ονειρέψου το αδύνατο».

Συνήθως τα γεγονότα ακραίας βίας ξεχνιούνται όταν περάσουν κάποιοι μήνες και το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλα, περισσότερο αθλητικά. Η ΠΑΕ Αρης όμως δείχνει εμπράκτως ότι σκοπεύει να υπενθυμίζει στην αθλητική κοινωνία το τραγικό γεγονός της δολοφονίας ενός ανυποψίαστου νεαρού φίλου της ομάδας.

Το σύνθημα για την επόμενη ημέρα των «κίτρινων» δίνει όραμα για μία χρονιά καλύτερη από τις προηγούμενες. Αυτό που λίγο- πολύ το έχουν όλοι οι φίλοι του Αρη στο μυαλό τους. Που μοιάζει σαν απαίτηση για μία χρονιά η οποία θα αποφέρει κάτι περισσότερο από την συμμετοχή-ρουτίνα σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Εχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες για να πετύχει ο Αρης κάτι περισσότερο. Αυτό το οποίο ήταν στόχος και την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε, αλλά δεν έγινε πράξη. Υπάρχουν ακόμη και τώρα ενστάσεις για την υπέρ του δέοντος στήριξη του Ακη Μάντζιου, η παρουσία του οποίου στον πάγκο ίσως και να έχει μερίδιο για τον αποκλεισμό του Αρη από τη Λαμία. Κρινόμενα όλα εκ του αποτελέσματος αποδεικνύουν ότι αν ο Μπούργος προσλαμβάνονταν έναν μήνα νωρίτερα ίσως οι «κίτρινοι» να ήταν στον τελικό του Κυπέλλου.

Ετούτη όμως είναι πλέον μία υπόθεση, χρήσιμη για τις μελλοντικές αποφάσεις. Σαφώς και η παρουσία του Αρη για τέταρτη χρονιά σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, να αποτελεί επιτυχία που δεν επαναλήφθηκε στην ιστορία των «κίτρινων», αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ο κόσμος της ομάδας δικαίως διψάει για έναν τίτλο και μόνο όταν τον πανηγυρίσει θα νιώσει την απόλυτη έκσταση.

Αλλωστε υπάρχουν και πρόσθετες προκλήσεις για τη νεά αγωνιστική περίοδο. Ο Αρης υποχρεούται όχι απλώς να διεκδικήσει έναν τίτλο, αλλά και να κυνηγήσει την δεύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτή που φέτος δεν έδινε κανένα προνόμιο, πέραν από τη συμμετοχή στο Conference League, την αγωνιστική περίοδο 2023-‘24 θα δίνει δικαίωμα συμμετοχής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα ανεβεί ο ανταγωνισμός στο Πρωτάθλημα, άρα ο Αρης θα πρέπει να είναι δυνατότερος αγωνιστικά απ’ ότι τις προηγούμενες χρονιές. Χρειάζεται λοιπόν καλύτερο προγραμματισμό και να αποφύγει τα λάθη των προηγούμενων χρόνων. Λάθη που στοίχησαν αγωνιστικά και οικονομικά. Eίναι καλό να «ονειρεύεσαι το αδύνατο», αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνεται και πράξη.

Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει ban από το CAS.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.