Απόφαση – πρόκληση για τον... «επιδειξία»!

Δημήτρης Μπούζας31 Μαΐου 2022

Ματίγια του Άρη και Αουγκούστο του ΠΑΟΚ «πλήρωσαν» για την άσεμνη χειρονομία τους. Κάτι που δεν συνέβη με τον Αϊτόρ του Παναθηναϊκού, επειδή ο αθλητικός εισαγγελέας απλά και όπως αποδείχθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση «δεν είδε» ότι είδαν οι πανέλληνες, παρά την άθλια προσπάθεια βέβαια της COSMOTE TV να θολώσει και να αποκρύψει σχεδόν την εικόνα.

Βέβαια το ερωτηματικό που υπάρχει στην προκειμένη περίπτωση, αν δηλαδή είδε ή δεν είδε ο κύριος Σπυρόπουλος καθαρά λόγω της δόλιας συσκότισης τη χυδαία χειρονομία, έχει αυτονόητη και την απάντηση του. Οτι δηλαδή η απεχθής χειρονομία, την επομένη φιλοξενήθηκε στο διαδίκτυο και σε έντυπα που διατηρούν ακόμη κάποια σοβαρότητα και ανεξαρτησία. Ως εκ τούτου ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε την άνεση και την ευκαιρία να «διαφωτιστεί» σε ότι στρεβλό πιθανόν να του παρουσίασαν οι συνεργάτες του, ώστε να εφαρμόσει το νόμο.

Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται μέσα από την απόφαση του να μην καλέσει σε απολογία τον παρεκτραπέντα. Πέραν αυτού όμως και κάτι που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν λεπτομέρεια του όλου σκηνικού, είναι το ότι δεν στάθηκε ούτε δευτερόλεπτο σε άλλες παραμέτρους της υπόθεσης, όπως όφειλε σαν αδέκαστος κριτής.

Κι αυτές δεν είναι άλλες από τα «κίνητρα» του «επιδειξία» ο οποίος αντί να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του το γκολ από το κάλπικο πέναλτι που πέτυχε, έφυγε σαν σφαίρα, σχεδόν αφιονισμένος στην άλλη άκρη του γηπέδου και προς την πλευρά των οπαδών του ΠΑΟΚ, σε μια κερκίδα πυρρακτωμένη από όσα επεισόδια προηγήθηκαν και τα οποία επισφραγίστηκαν με την απίστευτη απόφαση του Λαόθ να κρίνει αυτός ποιος θα έπρεπε να πάρει το κύπελλο.

Μια απόφαση πέρα ως πέρα τραγική, πιθανότατα και κολάσιμη. Ο Αϊτόρ με πρόθεση να προκαλέσει έκανε αυτά που έκανε δασκαλεμένος 100%, δεν ξέρουμε και ούτε μας ενδιαφέρει από ποιον και με τη σιγουριά ότι θα βρισκόταν (όπως και βρέθηκε) κάποιος ανεγκέφαλος για να τον... «δικαιώσει».

Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι που ο κύριος εισαγγελέας άφησε στην άκρη αυτές τις τόσο ουσιαστικές παραμέτρους με κορυφαία την αποκαλυπτική πρόθεση του «επιδειξία». Άφησε επίσης στο περιθώριο και την παρορμητική προσπάθεια του συμπαίκτη του Ρούμπεν, που οργισμένος επιχείρησε να τον συγκρατήσει από το αδικαιολόγητο μένος του και από τη χυδαιότητα του.

Δεν έλαβε σοβαρά υπόψιν του τίποτε πέρα από ότι ισχυρίστηκε ένας τύπος αποδεδειγμένα διαταραγμένης ψυχολογικής κατάστασης, του οποίου η συμπεριφορά μπορούσε να βάλει φωτιά στο γήπεδο και να θρηνήσουμε πολλά θύματα. Λευκός και αθώος λοιπόν ο Αϊτόρ. Έλα όμως που πριν από λίγο καιρό – πολύ πρόσφατα – είχαμε δύο παρόμοιες περιπτώσεις στις οποίες υπήρξε άμεση εφαρμογή του κανονισμού και οι φταίχτες τιμωρήθηκαν; Έλα επίσης που η κοινή γνώμη σήμερα διαπιστώνει διαφορετικές προσεγγίσεις σε πανομοιότυπες εκτροπές; Η δική της ετυμηγορία είναι πολύ σκληρή, ας το έχουν υπόψιν τους οι αθλητικοί εισαγγελείς.

Γιατί κανένας δεν μπορεί να την εμποδίσει πλέον να υποστηρίξει πως οι αποφάσεις είναι ανάλογες με την φανέλα που φορούν οι παρεκτραπέντες, Ματίγια, Αουγκούστο και Αϊτόρ. Δύσκολα λοιπόν μπορεί να βγει από τη σκέψη του καθένα κάτι άλλο, πέραν του ότι και σήμερα ισχύει το ίδιο, όπως και στις εποχές της παράγκας. Ισονομία δεν υπάρχει. Το δίκαιο το ισχυρότερου, με το αθηνοκεντρικό κράτος να ελέγχει τα πάντα. Ας μην τρέφουν ψευδαισθήσεις οι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι, ούτε και αυταπάτες. Το όλο σκηνικό του τελικού επισφραγίστηκε βέβαια και με την εικόνα κάποιων επίορκων αστυνομικών, να δοκιμάζουν τα γκλοπ τους επάνω στους ανεπιθύμητους επισκέπτες της Αθήνας, φίλους του ΠΑΟΚ. Οσο για την αθλιότητα της COSMOTE TV, ήταν η αρχή ενός έργου που θα το δούμε πολύ σύντομα σε επανάληψη.

ΥΓ: Συγχαρητήρια στα χρυσά κορίτσια του ΠΑΟΚ που σήκωσαν περήφανα το 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Η παρουσία του εμβληματικού αρχηγού στην απονομή, υπενθυμίζει σε όλους πως η παραμονή του θεωρείται και καθίσταται αναγκαία και υπερπολύτιμη στον όλο οργανισμό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.